به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، فخرالدين دانش آشتياني در سلسله نشست هاي قطبي با مديران كل آموزش و پرورش استان هاي كشور، گفت: هدف از برگزاري اين نشست ها آن است تا از نزديك به گفت وگو بنشينيم ، برنامه ها ، طرح ها ، نظر ها ، پيشنهادها و درنهايت هرمشكلي كه درباره تك تك استان ها وجود دارد را بررسي كنيم و با همفكري يكديگر، گامي در راستاي ارتقاي تعليم و تربيت برداريم و به بهره وري برسيم .
وي با اشاره به تشكيل كارگروه هاي مختلف براي انجام برنامه هاي كوتاه مدت افزود : اين كارگروه ها موظفند با مشاركت افراد حوزه ستادي و صاحب نظران بيروني با اخذ نقطه نظرات استان ها ، يك برنامه عملياتي ترسيم كنند.
وزيرآموزش و پرورش عنوان اولين كارگروه را كارگروه اقتصاد آموزش و پرورش ناميد كه محور آن تأمين منابع مالي و بهينه هزينه كردن ، مشاركت نهادهاي غيردولتي در تامين منابع مالي آموزش و پرورش و ديگر مباحث مالي است و ادامه داد البته نتايج واقعي اين كارگروه گرچه براي دستيابي برنامه هاي عملياتي در دراز مدت مشخص خواهد شد اما براي عملياتي كردن برنامه هاي كوتاه مدت تشكيل شده است.
وی اظهار كرد : اعقتاد دارم ، مي توانيم آموزش و پرورش را از اين وضعيتي كه هر سال گرفتار مسايل مالي باشد ، نجات دهيم ، زيرا تا كنون بيشترين نگاه ما به بودجه دولتي بوده است كه اين نگرش بايد تغيير كند ، اين به آن معنا نيست كه از حمايت دولت برخوردار نباشيم بلكه به اين معناست كه مانند اكثر نقاط دنيا بايد از همه ظرفيت ها ي كشور براي آموزش و پرورش استفاده كنيم.
عضو كابينه تدبير واميد با اشاره به اين نكته كه آموزش و پرورش ، تنها متولي آموزش نيست و نقش سياست گذاري دارد ، تصريح كرد : نهاد تاثير گذار آموزش و پرورش حتي در اجرا نيز نقش چنداني ندارد و بيشتر، نهادهاي مردمي و عمومي هستند كه بايد در اجرا نيزكمك كنند ، اگر اين حركت يعني تغيير نگرش در جامعه صورت گيرد ، مساله مالي اين نهاد نيز حل مي شود كه البته كار دشواري نيست ، زيرا بسياري از كشورها از اين روند به نتايج خوبي دست يافته اند .
وی ضمن اشاره به كارگروههاي تشكيل شده براي انجام برنامه هاي كوتاه مدت و اشاره به كارگروه اقتصاد آموزش و پرورش به عنوان اولين كارگروه، افزود : عنوان دومين كارگروه تشكيل شده ، كارگروه تفويض اختيار و ساماندهي فرآيندهاست كه وظيفه دارد وضعيت اختيارات استاني را تا اسفند ماه سال جاري مشخص كند و اين كار با مديريت استان ها ادامه مي يابد، به عبارت ديگر اختيارات در قبال پاسخگويي به استان ها و در سطح استان نيز به مناطق و مدارس تفويض خواهد شد تا بدين ترتيب بحث اصلي مدرسه محوري كه درآن مدرسه داراي اختيارات است ، شكل گيرد .
وي در ادامه از كارگروه سوم با عنوان كارگروه وضعيت معيشت معلمان نام برد كه در صدد است تا با بررسي و برنامه ريزي مشخص كند كه با استفاده از ظرفيت هاي موجود در سطح كشور چگونه مي توان به معلمان خدمات بيشتري ارائه داد.
وزيرآموزش و پرورش از كارگروه چهارم با نام كارگروه سند تحول ياد كرد كه وظيفه دارد برنامه ها و فعاليت هاي استاني تا سطح منطقه و مدرسه را تعريف كند و براي زير نظام هايي كه اجرايي شدن سند تحول درآن ها مصوب شده، برنامه عملياتي مشخص كند .
دكتر دانش آشتياني از كارگروه نيروي انساني به عنوان پنجمين كارگروه نام برد كه بيشتر مربوط به دانشگاه فرهنگيان است و ادامه داد: با توجه به اينكه دانشگاه فرهنگيان به تنهايي قادر به تأمين نيروي انساني مورد نياز آموزش و پرورش نيست ، اين كارگروه وظيفه دارد با راهكارهاي ديگري از جمله مشاركت با ساير دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي به تأمين نيروي انساني مورد نياز آموزش و پرورش با اولويت آموزش ابتدايي بپردازد .
وي با اشاره به اين نكته كه در هر يك از اين كارگروه ها، مديران كل استاني مي توانند براساس روال تعيين شده به ارائه نظر و پيشنهاد بپردازند تا غناي بيشتري در نتيجه حاصل شود ، خاطر نشان كرد : ششمين كارگروه تشكيل شده، كارگروه هدايت تحصيلي است كه البته زودتر از ديگر كارگروه ها تشكيل شده و بايد تعيين تكليف شود .
وزيرآموزش و پرورش ضمن اشاره به اين نكته كه از منظر تعليم و تربيت ، نمي توان كسي را به انتخاب رشته تحصيلي اجبار نمود، اضافه كرد : اين امر بايد با توجه به ظرفيت ها و امكانات موجود صورت گيرد، بنابراين شايسته است ، كارگروه مورد نظر در اين زمينه به يك راه حل اساسي دست يابد.
عضو كابينه تدبير واميد در ادامه به 2 كارگروه ديگر به نام كارگروه سازمان نظام معلمي با وظايفي چون توانمندسازي، حرفه اي بودن ، آموزش هاي ضمن خدمت ، رتبه بندي معلمان و .... كه مرحله به مرحله بايد با نظارت بيشتر و البته تصدي گري كمتر در حوزه ستادي و استاني اتفاق افتد ، اشاره كرد و افزود : كارگروه بعدي ، كارگروه ارزشيابي است كه موظف است شاخص هاي لازم براي ارزشيابي معلمان را منفك از ارزشيابي كارمندان به جهت عدم سنخيت كاري اين دو قشر تهيه و تنظيم نمايد .
وی ادامه داد: مسئولان بايد به نقدهاي معلمان توجه كنند و فضا بايد به گونه اي باشد كه آن ها بتوانند به راحتي نقد كنند و از نتيجه نقد خود مطلع شوند.
وي ادامه داد: اگر قرار است دانش آموزان نقاد تربيت شوند ، بايد ابتدا به معلمان اجازه نقادي داده شود.
وزير آموزش و پرورش گفت: محيط تربيتي بايد سالم باشد، در چنين فضايي است كه مشاركت و روحيه نقادي معنا پيدا مي كند، يك وجه مشاركت معلمان همان نقد آنان درباره تصميمات سازماني است.
عضو كابينه تدبير واميد ، زير پا گذاشتن حقوق وي خطاب به مديران كل آموزش و پرورش استان ها اظهار كرد: شما نيز مي توانيد و بايد به راحتي نقد كنيد و اينجانب از نقادي شما استقبال مي كنم و در چنين فضايي بهتر از فضاي تعارف و تشريفات مي توان آموزش وپرورش را اداره كرد.
وی تصریح کرد: مديريت اين صندوق بايد از افراد اقتصاددان و كساني كه بنگاه داري اقتصادي كرده اند، استفاده كرد.
وي از ارتباط وسيع تر صندوق ذخيره فرهنگيان با بدنه آموزش و پرورش به عنوان يكي از برنامه هاي اين صندوق در آينده ياد كرد و با ابراز اميدواري از اطلاع رساني شفاف درباره روند عملكرد صندوق خاطرنشان كرد : از ظرفيت هاي آموزش و پرورش مي توان در بخش مسايل رفاهي معلمان بهره جست.
وزير آموزش پرورش به بحث كوچك سازي و چابك سازي آموزش و پرورش و كاهش لايه هاي موجود درآن اشاره و اظهار كرد : با مطالعات تطبيقي بايد به سمت بهره گيري از ظرفيت هاي برون سازماني مانند شهرداري ها در موضوع پشتيباني از مدارس ، فضاها، استانداردسازي ، مبحث كاربري و برنامه ريزي شهري كه در همه جاي دنيا روال است ، حركت كرد .
وي شفاف سازي و جارزدن و هياهو را دو امر متفاوت خواند و يادآور شد : جار زدن موجب آسيب هاي جدي بر جامعه فرهنگيان كشور مي شود.
دكتر آشتياني تصريح كرد: اينجانب وقت زيادي براي روشن شدن موضوع تخلف صندوق ذخيره فرهنگيان گذاشتهام، قوه قضائيه نيز پيگير موضوع است تا انشاء ا... بتوانيم اعتبارات را به صندوق بازگردانيم .
وی بیان کرد: كار جناحي و سياسي در داخل آموزش و پرورش مانند سم است و آموزش و پرورش بايد به مثابه چتري باشد كه همه جناح هاي فكري را تحت پوشش قرار دهد.
وي تاكيد كرد: مخالفان دولت تدبير واميد بايد احساس امنيت كنند و اين تصور پيش نيايد كه تفكر آن ها باعث ناامني شغلي برايشان شده است ، گرچه اعتقاد دارم مسئولي كه عليه دولت كار مي كند ، نبايد حتي يك دقيقه بر سركار بماند، زيرا اين دولت حاصل تفكر و رأي مردم است و مسئولان بايد حامي دولت باشند.
دكتر دانش آشتياني افزود: بايد از خردجمعي استفاده كنيم، اينجانب تك تك شما را وزير مي دانم و معتقدم بايد با همفكري و انعكاس ايده هاي سازنده ، آموزش و پرورش را به سمت وسوي تعالي سوق بدهيم.
وي بيان كرد: بايد با مشاركت يكديگر كار كنيم ، در اين صورت است كه مي توانيم به معلمان و دانش آموزان هم اين توصيه را داشته باشيم و گرنه در حد شعار باقي خواهيم ماند.مدير با كارمند اداري متفاوت است و بايد مديران مدرسه با دقت انتخاب شوند.
وي داشتن طرح و ايده را از ويژگي هاي اصلي يك مدير خواند و اظهار كرد : يك مدير بايد ، معلم بودن را تجربه كرده باشد.
وزير آموزش وپرورش با اشاره به ديگر خصوصيات يك مدير شايسته تصريح كرد: مدير مدرسه بايد رابطه صميمي با دانش آموزان خود داشته باشد و شادابي و نشاط را در محيط مدرسه برقرار كند.
وي بر ضابطه مندي انتخاب مديران تأكيد و اظهاركرد: نقش مدير مدرسه از رئيس منطقه تاثير گذارتر است و با كاربست ضابطه مندي در انتخاب مديران، مي توان مدارس منضبط و پيشرو به سمت اهداف تعليم وتربيت را ايجاد كرد.
وزير آموزش وپرورش تفكيك موضوع پرورش از آموزش را كاري ناصواب دانست و افزود: موضوع پرورش در دست معلم است، نحوه حرف زدن معلم بر دانش آموز تاثيرگذار است، پس بايد اين نگرش تصحيح شود.
وي با اشاره به شاخص هاي سند تحول بنيادين در موضوع تربيت يادآور شد: در برنامه ريزي كشورها، موضوعات تربيتي در برنامه درسي آورده مي شود، آن هم نه به صورت محدود در قالب يك ماده درسي ، بلكه مؤلفه هاي تربيتي توسط تمام معلمان اجرا مي شود.
وزير آموزش و پرورش تفكر در طرح درس معلمان را يك ضرورت خواند و بيان كرد: يكي از برنامه هاي معلمان بايد اين باشد كه طرح درس خود را به گونه اي تنظيم كنند تا روحيه اعتماد به نفس، مسئوليت پذيري، مشاركت جويي و.... در دانش آموزان تقويت شود.
عضو كابينه تدبير واميد ، از دوره ابتدايي به عنوان مهم ترين دوره تحصيلي براي كسب مهارت آموزي نام برد و خطاب به مديران كل آموزش و پرورش استان هاي كشور گفت: مدرسه محوري را جزو برنامه هاي كاري خود قرار دهيد و تلاش كنيد تا انگيزه معلمان ارتقا يابد.
وي بر تعاملات آموزش و پرورش با نمايندگان مجلس تاكيد و بيان كرد: بايد با تعامل مناسب با نمايندگان در يك فضاي صميمي و با حفظ استقلال اجرايي و مديريتي در جهت دستيابي به اهداف تعليم وتربيت حركت كنيم.
وي در پايان خاطرنشان كرد: با اتكال به خداوند ، نيت خالصانه ، همدلي وهمراهي در يك تيم قدرتمند صرف نظر از صف و ستاد، مصمم و قدرتمند به پيش برويم .
نظر شما