به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ براتعلی حاتمی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی امروز (4 دی) در نشست خبری گفت: شرایط آموزش در این استان کاملأ مهیا است تا جایی که در مناطقی که فقط یک دانش آموز وجود دارد، معلم برای آموزش به همان دانش آموز در حال خدمت است.
وی با اشاره به آموزش به دانش آموزان دو زبانه عنوان کرد: آموزش به این دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است با توجه به این که تعداد زیادی از دانش آموزان ما در مناطق مرزی جزو این دسته از فراگیران به حساب می آیند.
به گفته حاتمی، فرهنگ سکوت، کاهش امید به زندگی و تنزل بسیاری از شاخص های کشور در عرصه بین الملل از جمله پیامدهای بی سوادی است.
وی به برنامه های سواد آموزی استان اشاره کرد و گفت: برای فراگیرشدن آموزش ها از ظرفیت سایر دستگاه ها هم استفاده شده است تا به نتایج بهتری دست یابیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان، تعداد نیروهایی که در این استان آموزش بی سوادان را بر عهده دارند یک هزار و 452 نفر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر بانک اطلاعاتی در کشور فعال است که در آن تمام اطلاعات به صورت جزء به جزء ثبت شده و 16 دستگاه برای تکمیل این اطلاعات همکاری دارند.
وی رویکرد اصلی سوادآموزی را در این استان مخاطب محوری اعلام کرد و افزود: برخی اولیاء، کشاورزان و کسبه تا کنون راضی به شرکت در کلاس های سواد آموزی نشده اند که با ایجاد طرح هایی دیگر سعی بر این داریم تا افراد باقی مانده را هم باسواد کنیم.
حاتمی ادامه داد: شورای پشتیبانی سواد آموزی بعد از 8 سال در این دولت دوباره احیاء شد که می تواند کمک های شایانی برای اجرای برنامه های کلان باشد.
این مقام مسئول با بیان این که ایجاد مراکز سواد آموزی ویژه گروه های در معرض خطر از جمله برنامه های در دست اجرا است، گفت: خراسان شمالی یکی از 6 استانی بود که طرح شتاب بخشی سواد آموزی در آن به اجرا در آمد.
افتتاح اولین مرکز یادگیر محلی در فاروج
وی با بیان این که در بسیاری از روستاها آموزش ها بر مبنای نیاز همان روستا ارائه می شود، گفت: اولین مرکز یادگیری این استان در روستای مرغزار فاروج افتتاح شده است.
به عقیده وی یکی از اهدافی که سواد آموزی آن را دنبال می کند آموزش مهارت آموزی به سوادآموزان است.
حاتمی ادامه داد: باید افکار عمومی آماده باشند برای اینکه بی سوادی در جامعه ریشه کن شود و تهییج و ایجاد انگیزه بر عهده رسانه های استان است تا افکار عمومی متوجه باشند که بی سوادی یک ننگ است.
توزیع شیر مدارس شاید وقتی دیگر
مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان این که بدهی این استان از بابت شیر مدارس سال قبل از استان های دیگر کمتر است، گفت: در صورت تأمین منابع مالی به زودی شیر در مدارس استان توزیع خواهد شد.
وی همچنین به سیستم های گرمایشی جدید در مدارس اشاره کرد و گفت: این سیستم های استاندارد دیگر محدودیت های پکیج را ندارد و در بسیاری از مدارس که قادر به نصب پکیج نبودیم از این سیستم استفاده خواهیم کرد.
یک سوم فضاهای آموزشی استان غیر استاندارد است
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش در حال حاضر یک سوم مدارس استان غیر استاندارد است ولی به دلیل کمبود فضای آموزشی به اجبار از این فضاها استفاده می شود.
وی گفت: بسیاری از دانش آموزان مستضعف به صورت رایگان در مدارس هیأت امنایی ثبت نام کرده اند و مدارس نمی توانند تحت عنوان پول آب و برق از دانش آموزان مبلغی دریافت کنند.
حاتمی افزود: استان خراسان شمالی جزو معدود استان هایی بود که طی سه سال گذشته شهریه مدارس هیأت امنایی را افزایش نداد.
نظر شما