مرتضی پیرحیاتی، کارشناس دینی و فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، در خصوص دین و علوم فطری، گفت: خداوند گرایش به حق، حقیقت، کمال و توحید و نیز گریز از باطل، نقص،عیب، شرک و... را در فطرت انسان نهادینه کرده است.
وی افزود: همان گونه که بینش توحیدی، فطری انسان است، گرایش به توحید و گریز از شرک نیز فطری اوست و چنان که بینش های شهودی فطری در انسان فعلیت دارد.
پیرحیاتی، با بیان اینکه تمایل به حق و تنفر از باطل هم در او چنین است، اظهار داشت: خدای تعالی فجور تقوا را به انسان الهام کرده است و او به خیر و شر و بد و خوب آگاه است، ولی به سمت تقوا و خیر و خوبی گرایش دارد، اگر تربیت نادرست خانواده یا محیط و جامعه او را آلوده نکند.
وی ابراز کرد: اگر کسی تحت تاثیر تربیت نادرست در مسیر زشتی و شر و بدی قرار گیرد، در واقع این مسیر و حرکت تحمیلی براوست، اگر همین فرد به روش صحیح تربیت شود، فطرت حق طلبی و کمال جویی در او شکوفا می شود، زیرا این حقیقت در نهاد همگان نهفته است، بنا براین فطرت انسان به حق متمایل است و گرایش به باطل را محیط بر او تحمیل می کند.
پیرحیاتی، ادامه داد: تمایل به توحید و تنفر از شرک، بارزترین نمود تمایل به کمال و مشهورترین نماد تنفر از نقص، همان گرایش فطری انسان به توحید و گریز فطری او از شرک است.
وی افزود: قرآن کریم خدا و دین را محبوب انسان ها معرفی می کند و می کوشد به انسان ها بفهماند دین که مجموعه قوانین الهی است، چیزی تحمیلی بر بشر نیست؛ لکن خدای سبحان ایمان را محبوب انسان کرده و آن را در دل او زینت داده است: « وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ ».
این کارشناس، ابراز کرد: محبت کشش درونی بین محب و محبوب است و ایمان برای محب دشوار نیست، بلکه دلپذیر اوست، یعنی خداوند تکویناً انسان را دوست دارد فضایل و معارف آفریده است و او به معارف اعتقادی، بینش شهودی و نیز به فضایل اخلاقی گرایش دارد و آنها را می پذیرد.
وی ادامه داد: ذات اقدس الهی که سازنده این دستگاه است، انسان را هم عالم به خود و بد: « فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها» و هم دوستدار و عاشق ایمان و توحید آفریده است: « حَبَّبَ إِلَیْكُمُ الْإیمانَ وَ زَیَّنَهُ فی قُلُوبِكُمْ وَ كَرَّهَ إِلَیْكُمُ الْكُفْرَ وَ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیانَ ».
پیرحیاتی، افزود: اوهمان گونه که آسمان را به خورشید و ماه و ستارگان آراسته، گوهر خلیفه خود را با زینت آفریده است.
کارشناس دینی و فرهنگی لرستان، اظهار کرد: آسمان با تمام زر و زیوری که دارد، از جان انسان بیگاه است و همه ستارگان پرفروغ سپهری نمی توانند حقیقت او را بیارایند، لذا این ستاره ها زینت آسمان اند، نه انسان «إِنَّا زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِزينَةٍ في قُلُوبِكُمْ » نتیجه آنکه انسان بالفطره محب ایمان است و شاید از راه چشم و گوش و سایر حواشی طبیعی با بد آموزی ها به باطل گرایش پیدا کند، ولی خداوند ایمان را محبوب انسان قرار داده و آن را زینت دل قرار داده است.
نظر شما