به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حمید مرادی امروز (۴ دی) در جمع خبرنگاران اظهارکرد: این جشنواره به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان و با همکاری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کشور و دانشگاههای بیرجند، علوم پزشکی، صنعتی بیرجند و همچنین واحدهای سیستان بلوچستان، خراسان رضوی و شمالی و سمنان برگزار خواهد شد.
سرپرست معاونت جهاددانشگاهی استان با اشاره به اینکه این جشنواره در دو بخش اصلی و جنبی برگزار میشود، افزود: در بخش اصلی جشنواره، شعر آیینی و شعر آزاد دانشجویان و دانشگاهیان میتوانند با هر موضوعی در این بخش شرکت کرده و در بخش جنبی شاعران میتوانند با موضوع محیط زیست اثر ارسال کنند.
مرادی اهداف این جشنواره را شناسایی و کشف استعدادهای ادبی شاعران دانست و عنوان کرد: جهاددانشگاهی میتواند بستری را برای شکوفایی این استعدادها فراهم سازد.
وی ادامه داد: علاوه بر شناسایی استعدادها، ایجاد فضای مناسب برای تعامل و ارتقای سطح اشعار شاعران دانشگاهی، ایجاد دوستی و مودت بین شاعران استانها از مهمترین اهداف این جشنواره است.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان قالب اشعار را آزاد (کلاسیک، نیمایی و سپید) عنوان کرد و افزود: شرکت کنندگان در تعداد ارسال آثار محدودیتی ندارند.
وی نحوه ارسال آثار را در قالبPDF به آدرس پست الکترونیکی farhangi.birjand@chmail.ir و به تلگرام ebnehesam_khj اعلام کرد.
مرادی تاکید کرد: فرصت ارسال آثار تا پایان اسفند ماه جاری خواهد بود و جشنواره در اردیبهشت ماه 96 برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه از نفرات برتر این جشنواره تقدیر به عمل خواهد آمد، یادآور شد: شرکت کنندگان در این جشنواره در قالب تور یک روزه از آرامگاه ابن حسام در شهرستان خوسف نیز بازدید به عمل خواهند آورد.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان وجه تسمیه ابن حسام را عنوان کرد و گفت: ابن حسام شاعر قرن نهم هجری است که در قالب قصیده، ترجیح بند، مسمط و ترکیب بند شعر سروده است.
وی تاکید کرد: او در قصیده از شاعران همچون انوری، ظهیری، فاریابی و خاقانی تاثیر گرفته و از مهمترین آثار این شاعر خاوراننامه وی است که به تقلید از شاهنامه فردوسی و در وصف ائمه اطهار سروده شده است.
مرادی یادآور شد: ابن حسام را فردوسیثانی گفته اند آرامگاه این شاعر شیعی در بلندای تپهای در شهر خوسف در 35 کیلومتری بیرجند قرار گرفته است.
نظر شما