به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ازرشت، علیرضا محمدی، مدیرکل کمیته امداد استان گیلان امروز(۲ دی) در نشست تخصصی مشارکت همگانی، سرمایه اجتماعی و امنیت عمومی که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، کمیته امداد و سپاه پاسداران را در کلید واژه هایی چون مدیریت جهادی، ولایت مداری، ایثار و از خودگذشتگی و نیز اشاعه تفکر بسیجی مشترک دانست و گفت: این دو نهاد با ارائه خدمات فرهنگی، اقتصادی و معیشتی می توانند در رفع مشکلات نیازمندان کمک کنند.
وی با بیان اینکه فقر فقدان مشارکت اجتماعی و نیز کاهش سرمایه اجتماعی را به همراه دارد، اظهار کرد: افراد فقیر در جامعه توان مشارکت اجتماعی کمتری دارند از این رو توانمندان جامعه باید به موقع به یاری نیازمندان بشتابند تا آسیب های اجتماعی کاهش یابد.
محمدی در ادامه ارتقای شاخص مشارکت مردم در حوزه های مختلف اجتماعی برای دستگیری از نیازمندان و کاهش آسیب های احتمالی را نیازمند مشارکت جدی، همفکری و همسویی نهادهای حاکمیتی و همراهی حوزه های دانشگاهی و رسانه ملی در کنار برنامه های حمایتی کمیته امداد لازم دانست و گفت: توانمند سازی و کاهش فقر از وظایف اساسی ما است.
وی تصریح کرد: نداشتن درآمد در جامعه فرد را از بسیاری از قابلیت ها همچون امکان تحصیل، دور می کند.
محمدی سرمایه اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت های باالقوه جامعه را برای ارتقاء در کاهش فقر مؤثر دانست و ادامه داد: آسیب های اجتماعی، بی سرپرستی، بیماری، درآمد کم و... باعث بی اعتمادی و کاهش روابط و ضعیف شدن پیوندهای خانوادگی و اجتماعی می شود.
پروفسور رضا سیمبر، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان نیز در این مراسم با بیان اینکه در نگاه به همکاری های مشترک کمیته امداد و سپاه می توان الگو و راهکارهای عملی بهتری را نیز ارایه داد، گفت: کمیته امداد و سپاه تاکید زیادی برفقرزدایی وعدالت اجتماعی دارند.
وی با تاکید بر اینکه مردم به دنبال شاخصه های اصلی انقلاب اسلامی هستند، اظهار کرد: عدالت محوری و اخلاق شاخصه هایی هستند که انقلاب اسلامی ایران بر اساس آن پیروز شد و امروز هر چقدر به این شاخصه ها بیشتر توجه شود مشارکت اجتماعی مردم نیز در طرح ها و بحث های اقتصادی نتیجه بهتری می گیرد.
نظر شما