به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور عصر امروز (2 دی ماه) در مراسم اختتامیه همایش ملی «صدف کوثر» که در راستای تکریم امّالمومنین، حضرت خدیجه(س) در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) برگزار شد، با اشاره به برگزاری همایش «صدف کوثر»، عنوان کرد: امروز زنده داشت نام مادران امامان معصوم و پرچم دار دفاع از ولایت است که این روز را به همه تبریک میگویم.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای شخصیت ممتاز و کم نظیر هستند
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان این که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) زندگی پرفروغ و پردرخششی داشتند، گفت: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای شخصیت ممتاز و کم نظیر هستند.
وی با اشاره به واقعه معراج، تصریح کرد: این که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) مخاطب سلام خداوند قرار بگیرد و نام زیبای او در شب معراج طنن بیفکند و فرشتگان و عالم ملکوت از او نام ببرند، دارای ارزش بالایی است.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای درجه معرفت و عرفان ناب بودند
آیت الله اعرافی با بیان این که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای درجه معرفت و عرفان ناب بودند، یادآور شد: عصر جاهلیت قبل از بعثت یعنی فروریزی تمام ارزشهای انسانی و الهی و به انحراف گراییدن همه گروههای اجتماعی و سقوط همه آنچه که از انبیای الهی به ارث رسیده بود.
وی افزود: در عصر جاهلیت، معدود افرادی داریم که به نام حنفا نامیده میشوند، معدود افرادی هستند که امواج سهمگین آنها را غرق نکرد و چرخهای بی رحم اعوجاج و فرو افتادن در آلودگیها آنها را له نکرد که یکی از این معدود افراد، حضرت خدیجه (سلام الله علیها) بود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) جزو حنفا بود و مانند خورشیدی در آن دوران میتابد و معرفت ایشان در حدی است که بوی رسالت را استشمام میکند.
وی تصریح کرد: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) از سله بسیار اندک و انسان بامعرفت، فهیم و عمیق بود که در برابر امواج سهمگین شرک و کفر و بت پرستی و فساد و فحشا ایستاد.
قیام فرادای حضرت خدیجه (س) جلوه معرفت ناب بود
آیت الله اعرافی با بیان این که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) آینده را پیشبینی کرد، عنوان کرد: در اواخر جاهلیت که ظلمت بر همه عالم حاکم شده بود، حضرت خدیجه (سلام الله علیها) میفهمید و نگاه عمیق و معرفت ناب داشت.
وی تصریح کرد: فعالیتهای حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در دوران صدر اسلام، قیام فرادای بانوی بزرگ جلوه معرفت ناب و گذر از تهدیدهای ظلمانی بود.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای نگاه عمیق آسمانی و راهبردی است
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور اظهار داشت: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) دارای نگاه عمیق آسمانی و راهبردی است که اعماق و ژرفای تاریخ را میبیند و بوی رسالت را استشمام میکند.
وی با تأکید بر این که حضرت خدیجه (س) در جایگاه ویژه ای قرار داشتند، افزود: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) حلقه گذر از جاهلیت به عصر نو و تمدن جدید است و نقش آفرین در این گذار است.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) پرچم دار دوره گذار و دوره انتقال از ظلمت به نور بود
آیت الله اعرافی تصریح کرد: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) عنصر فعال و پرچم دار دوره گذار و دوره انتقال از ظلمت به نور و از فساد و آلودگیها به بعثت پرفروغ پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآله) است.
وی با بیان این که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در انتقال از عصر جاهلیت به دنیای جدید اثرگذار بود، عنوان کرد: انتقال تاریخ بشر از مرحله پست و منحط به دوره باشکوه و پایه گذاری دوره نوین کار رهبران بزرگ است و کار ساده ای نیست و حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در این انتقال اثرگذار بودند و این بانوی بزرگوار، قهرمان این میدان بودند.
ازدواج حضرت خدیجه (سلام الله علیها) و پیامبرگرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآله) برای آماده سازی جامعه برای تحول بزرگ بود
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با بیان این که ازدواج حضرت خدیجه (سلام الله علیها) و پیامبرگرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآله) ازدواج ساده ای نیست، اظهار کرد: این ازدواج فراتر از مفاهیم عادی ازدواج بود و برای آماده سازی جامعه برای تحول بزرگ بود.
وی تصریح کرد: حضرت خدیجه (سلام الله علیها) یک پرچم برافراشته دوره گذار بود و نگاه عمیق ملکوتی و راهبردی در عصر جاهلیت بود.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) الگوی نوینی از زن و خانواده بود
آیت الله اعرافی با بیان این که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) الگوی نوینی از زن و خانواده بود، گفت: این الگو، الگوی خانواده کاملا متفاوت از سایر خانوادهها بود، ایشان الگوی خانواده آرمانی است.
وی ادامه داد: در عصری که همه چیز ناپاک بود، پاکی و عصمت در خانه حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تجلی پیدا کرد.
الگوی دارایی و جهاد و مقاومت در حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تجلی پیدا کرد
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور یادآور شد: الگوی دارایی و حکمت، دارایی و معرفت، دارایی و جهاد و مقاومت از جمله الگوهایی است که در حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تجلی پیدا کرد و حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در سخت ترین شرایط الگوی بیمثالی در جمع بین حکمت، معرفت و جهاد و مقاومت شد.
وی بیان داشت: جمع ویژگیهای نامتجانس از ثروت و جایگاه و موقعیت در کنار معرفت وحکمت و شجاعت و مقاومت و بصیرت از جمله ویژگی هایی است که در شخصیت حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تجلی پیدا کرده است.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: زنده داشت بانویی که تنها همسر پیامبر بود و در چنین جایگاه رفیعی قرار گرفت، چند معنا دارد، یک معنا ذکر سپاس و ادب است، این حرکت بزرگ در واقع برای این است که ما امروز به بازگشت حضرت خدیجه نیاز داریم.
وی تصریح کرد: این نکوداشت برای زنان است، اما در عین حال برای مردان هم است، همه امت اسلامی به این بانو نیاز دارند، بلکه همه جهان به این بانو نیاز دارند.
امروز جبههبندی کینهورزانه اقلیت کفرآلود و منحرف در برابر اصالت رسالت و گرایش خاندان پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) وجود دارد
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در بخش دوم سخنان خود، بیان داشت: ما از ابتدای بعثت و دوره امامت شاهد دو بحث بودیم، یکی بحث شیعه و سنی داریم که در این زمینه، اولیای ما آموختند که این موضوع را تبلیغی برای خونریزی قرار ندهیم و کار تبلیغی و فرهنگی کنیم.
وی افزود: گرایش نبوی و علوی در برابر گرایش اموی از دیگر مباحثی است که امروز رواج یافته است، امروز جبههبندی کینهورزانه اقلیت کفرآلود و منحرف در برابر اصالت رسالت و گرایش خاندان پیامبر وجود دارد که باید با شدت قوا در برابر این جبهه ایستاد.
آیت الله اعرافی اظهار داشت: انحراف اموی هر از چندگاهی در تاریخ اسلام جلوه گری میکند و قدرتهای بیگانه میخواهند معادله گرایش نبوی و علوی را بر گرایش اموی منطبق کنند.
وی بیان کرد: اصولا نزعه و خط منحرف کمتابع درصدد هستند که درخشش خانواده پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) را کوچک بشمارند، راه دوم آنها این است که فضیلتها را تحریف کنند، تهمت بزنند و راه چهارم آنها بدل سازی است
امروز حضرت خدیجه (سلام الله علیها) و برخی از بزرگان اسلام به واسطه نزعه تکفیری و اموی پس ابرها قرار دارند/همایش صدف کوثر فراملی برگزار شود
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور ادامه داد: در طول تاریخ اسلام، گرایشهای اموی و تکفیری، هر 4 ترفند را برای پایین آوردن شأن حضرت خدیجه به کار برده اند و تلاش میکنند که شأن خدیجه را در سن، ازدواج و ... خدشه دار کنند تا شخصیت آن حضرت کم فروغ شود.
وی تصریح کرد: امروز طرفداران گرایش اموی کارهای علمی بسیار خطرناکی ارائه میدهند و خط تکفیری را دنبال میکنند و در قالب پایان نامه و مقالات میخواهند عظمت خاندان پیامبر را از بین ببرند.
آیت الله اعرافی گفت: امروز حضرت خدیجه (سلام الله علیها) و برخی از بزرگان اسلام به واسطه نزعه تکفیری و اموی پس ابرها قرار دارند و ما باید با برگزاری این همایشها ابرها را کنار بزنیم، اما این کافی نیست، بلکه این همایش باید فراملی شود و همه مسلمانان باید در برگزاری این همایش همکاری کنند.
نظر شما