به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سکینه اشرفی، رئیس گروه برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور امروز(۱ دی) در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی گیلان در رشت اشتغال را محور و اولویت اصلی برنامه های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و گفت: دولت در سال سوم فعالیت خود، بسته حمایت از توسعه اشتغال پایدار را تدوین و ابلاغ کرد.
وی با بیان اینکه این بسته حمایتی با در نظر گرفتن نقاط ضعف و آسیب شناسی اشتغال در دولت های قبل تدوین شده است اظهار کرد: وام های خود اشتغالی و بنگاه های زودبازده اقتصادی یکی از راهکارها جهت ایجاد اشتغال بود که متاسفانه عدم هدایت درست این تهسیلات نه تنها اشتغالی ایجاد نکرد بلکه منحرف شد.
اشرفی ادامه داد: ۲۹۰ هزار طرح بنگاه اقتصادی زودبازده علی رغم دریافت تسهیلات به بهره برداری نرسید.
وی با بیان اینکه بیشتر طرح های اقتصادی تقاضامحور و مبتنی بر روحیه فردگرایی است اظهار کرد: بررسی سیاست های برنامه توسعه کشور نشان می دهد نگاه جامعی در موضوع اشتغال وجود نداشته و تمام طرح ها تسهیلات محور و موجب ایجاد رانت شده است.
رئیس گروه برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور نداشتن برنامه توانمندسازی و مشارکت اقشار کم توان جامعه را از چالش های حوزه اشتغال دانست و گفت: اکثریت پروژه های نیمه تمام کشور (بنگاه های اقتصادی زودبازده) به دلیل عدم توجه به قابلیت ها و استعدادهای منطقه به بهره برداری نرسید.
وی به بسته حمایتی توسعه اشتغال پایدار اشاره و بیان کرد: این طرح با درنظر گرفتن مباحث محیطی و بهره برداری از قابلیت های مناطق با اعمال سیاست های توانمندسازی تشویقی با اولویت مناطق روستایی و عشایری اجرا می شود.
اشرفی در ادامه با اشاره به جمعیت بیکار کشور اظهار کرد: در بازه زمانی سال ۹۰ تا ۱۴۰۰ با جمعیت ۱۵ میلیون نفری ۱۵ تا ۲۴ ساله مواجه خواهیم شد که نیروی کار کشور هستند و این تصور که بیکاری در سال های آینده کاهش می یابد، تصور باطلی است.
وی با تاکید بر تمرکز بر بنگاه های کوچک و متوسط اذعان کرد: ۴۳ درصد اشتغال کشور در بنگاه های رسمی و به شکل رسمی است و مابقی اشتغال های غیر رسمی می باشد.
اشرفی با بیان اینکه تفاوت فاحشی بین فصل های آموزشی و اشتغال وجود دارد گفت: مهارت های آموزشی فنی و حرفه ایی و تقاضای بازار کار با هم فاصله دارند و فنی و حرفه ایی به جای سیاست گذاری درگیر اجرا شده است.
اشرفی عدم تطابق محتوای آموزشی با نیازهای اشتغال را از مشکلات جدی این حوزه دانست و گفت: تطابق پروژه ها با اسناد بالادستی ملی و استانی، تدوین اولویت های سرمایه گذاری، ظرفیت سازی برای مشارکت فعال و موثر جامعه هدف، تسهیل گری و ظرفیت سازی نهادی در مناطق روستایی از جمله ضروریات اجرای بسته حمایتی توسعه اشتغال پایدار است.
نظر شما