اختصاص ۳ درصد بودجه بخش عمومی به فرهنگ جوابگوی ارتقای سطح فرهنگی جامعه نیست

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اعتبار اختصاص‌یافته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه ۹۶ حدود ۱۹۰۰ میلیارد تومان بوده که جوابگوی فعالیت‌های حوزه‌های مختلف نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، علی‌اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز (1 دی) در دیدار با استاندار ایلام، اظهار کرد: فرهنگ زیرساخت و زیربنای حوزه‌های دیگر است.

 

وی، بابیان اینکه اگر یک جامعه و کشور می‌خواهد فرهنگش ارتقا پیدا کنند باید توجه جدی به این حوزه داشته باشد، افزود: اگر حوزه فرهنگ ارتقا پیدا نکند، حوزه‌های دیگر هم نمی‌تواند ارتقا و توسعه همه‌جانبه داشته باشد و این‌یک واقعیت است که همه کارشناسان امور فرهنگی و اجرایی به این امر رسیدند.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: واقعیت این است که مسئولان همواره تأکید فراوانی به حوزه فرهنگی دارند، اما مظلوم‌ترین حوزه فرهنگی که توجه جدی به آن صورت نگرفته است، بخش فرهنگی است.

 

کار اندیش، با اشاره به اینکه یکی از مسائل این حوزه این است که باید مردم مطالبه می‌کنند و زمانی که حوزه فرهنگ مطالبه گری فرهنگی در بین مردم وجود داشته باشد مسئولان توجه کمتری به مسائل فرهنگی انجام می‌دهند، گفت: در بخش حوزه رسانه نیز به همین صورت است که امروز ما شاهد هستیم در بخش بهداشت و درمان و سایر حوزه‌ها رسانه‌ها توجه بیشتری انجام می‌دهند اما کمترین توجه به مسائل فرهنگی است.

 

وی، بابیان اینکه در حوزه فرهنگ‌سازی و گفتمان سازی نیاز است که کار و فعالیت بیشتری صورت گیرد، گفت: علی‌رغم تأکیدات همه مسئولان، هنوز به این باور نرسیده‌ایم که باید توسعه فرهنگی داشته باشیم تا در سایر حوزه‌ها نیز توسعه پیدا شود، در نظام بودجه‌بندی نیز توسعه فرهنگی باید موردتوجه قرار گیرد و توجه ویژه به بخش فرهنگ‌سازی و فرهنگ شود که زیربنای همه کارها فعالیت فرهنگی است.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: متأسفانه ضعیف‌ترین بخشی که به آن در بحث بودجه‌ریزی توجه می‌شود بخش فرهنگی است، در بودجه برنامه ششم توسعه که هم‌اکنون در مجلس شورای اسلامی، در دست بررسی است، کمترین بخشی که به آن توجه شده است بودجه‌های فرهنگی است.

 

کار اندیش، بابیان اینکه زمانی که در برنامه‌ریزی‌های درازمدت و کوتاه‌مدت و میان‌مدت در بخش فرهنگ توجه نمی‌شود چگونه فرهنگ می‌خواهد رشد کند، ابراز کرد: تجهیزات و امکانات بخش فرهنگی وادارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نقاط مختلف کشور، کمتر از سایر نهادهای دیگر است و نیروی انسانی با ضعیف‌ترین امکانات در حال فعالیت هستند و در کشور توجه جدی به فعالیت فرهنگی وجود ندارد.

 

وی، بیان کرد: در بودجه سال ۹۶ که پیشنهادشده است، تنها ۳ درصد از بودجه عمومی به بخش فرهنگی کل کشور اختصاص پیداکرده است که این میزان هم باوجود تعداد دستگاه‌های فرهنگی، خرد می‌شود و درمجموع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همه مجموعه‌های زیر آن و سازمان‌های عریض و طویل زیر نظر، حدود ۱۹0۰ تومان اعتبار دارد.

 

کار اندیش، گفت: این در حالی است که 7 هزار میلیارد تومان از مجموع 9 هزار میلیارد تومان کل بودجه فرهنگی کشور، درجاهای دیگری توزیع می‌شود که هیچ‌کس نسبت به آن پاسخ پاسخگو نیست، این میزان اعتبار به افراد حقوقی و حقیقی و نهادهای غیردولتی تخصیص می‌گیرد و هیچ نظارتی بر کار آن‌ها نیست.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: ۲۶ دستگاه دولتی و غیردولتی از این اعتبارات استفاده می‌کنند و در حالی است که یک مرکز فرماندهی و هماهنگی کار فرهنگی در کشور نداریم، مشکل ما این است که در حوزه کلان کشوری در حوزه فرهنگی کسی نمی‌آید قاطع وارد شود که مرکز فرماندهی کار فرهنگی گردد و این در حالی است که همیشه از بخش فرهنگ انتظار دارند، از فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار دارند.

 وی، در ادامه با اشاره به دیدار نمایندگان مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای گذشته، گفت: در این دیدار مقرر شد که یک فیلم با موضوع ایلام در سطح ملی ساخته شود و در این زمینه سرمایه‌گذاری لازم صورت و ایلام به مردم کشور شناسانده شود.

 

کار اندیش، افزود: همچنین مقرر شد که اجرای طرح شهر زائر در شهر مهران موردبررسی قرار گیرد و با همکاری اوقاف و امور خیریه و سازمان حج و زیارت و دیگر مجموعه‌های مرتبط، زمینه احداث این مجموعه در ایلام در راستای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به زوار حسینی فراهم گردد.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به‌ضرورت ساخت تالار بزرگ شهر در مرکز ایلام، ابراز کرد: ساخت تالار مرکزی در شهر ایلام درگذشته مصوب شده است و هم‌اکنون نیز مبلغ 100 میلیون تومان برای مطالعه این طرح در مرکز ایلام اختصاص‌یافته است.

 

وی، با اشاره به لزوم تکمیل کتابخانه مرکزی شهر ایلام، گفت: اعتبار لازم برای تجهیز و تکمیل کتابخانه مرکزی ایلام به‌عنوان یک مجتمع فرهنگی اختصاص خواهد یافت و همچنین مبلغ 700 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز کامل مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد شهرستان دره شهر تخصیص خواهد یافت.

 

گفتنی است، در این نشست در خصوص راه‌کارها و اختصاص اعتبار لازم برای تکمیل زیرساخت‌های فرهنگی و توسعه فعالیت‌های فرهنگی در استان ایلام با حضور استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث و تبادل‌نظر شد.

 

کد خبر 595815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha