ارتباط با خالق جدای از ارتباط با مخلوق نیست

خبرگزاری شبستان: استاد اخلاق گفت: در حدیث معراج سه ویژگی در ارتباط با خلق خداست و یک ویژگی در ارتباط با خداوند است، پس ارتباط با خالق جدای از ارتباط با مخلوق نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬ حجت السلام مرتضوی پناه در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(س) اصفهان گفت: در عالم ماده کاری به لیاقت انسان ندارند، نعمتهایی به بعضی انسانها داده می شود که از نظر معنوی در سطح پایینی هستند، اما اگر بخواهیم در عالم معنا پیشرفت کنیم باید لیاقت پیدا کنیم و هرکس به یک مقام معنوی رسید به خاطر لیاقتی است که خودش پیدا کرده است.

 

حجت الاسلام مرتضوی پناه افزود: خداوند دو کار را فقط خاص پیغمبر اکرم(ص) و برای خشنود نمودن قلب ایشان انجام دادند که برای هیچ پیامبر دیگری انجام ندادند تغییر قبله (سوره بقره آیه 107) و  شفاعت که خاص پیامبراکرم(ص) می باشد.

 

استاد اخلاق ادامه داد: در حدیث معراج پیامبر اکرم(ص) با 4 ویژگی سخاوت النفس(وجود بخشنده)، رحمت للخلق(هرچه در عالم است باید از رحمت پیامبر (ص) بهره ببرد)، حسن الخلق و یقین الی الله شناخته شده اند.

 

وی گفت:  افرادی که می خواهند پا جای پای پیامبر اکرم(ص) بگذارند باید این 4 ویژگی را در خود تقویت نمایند.

 

وی افزود: حدیث معراج یادآور نکته ای است و آن نکته این است که سه ویزگی در ارتباط با خلق خداست و یک ویژگی در ارتباط با خداوند است، پس معلوم می شود که ارتباط با خالق جدای از ارتباط با مخلوق نیست.

 

حجت الاسلام مرتضوی پناه خاطر نشان کرد: خداوند در قرآن سه ویزگی که مربوط به خالق می باشد را همراه با سه ویژگی که در ارتباط با خلق است بیان می نماید.

 

وی ادامه داد: نماز را در کنار زکات، توحید را کنار احترام به والدین و تقوا را همراه با صله رحم بیان می کند و یادآور همین نکته می باشد که ارتباط با خدا همراه ارتباط با خلق خدا حاصل می شود.

 

وی گفت: در روایات یقین به خدا را ام الفضائل نامیده اند که این ویژگی با اخلاص، تفکر و حیا حاصل می شود.

 

حجت الاسلام مرتضوی پناه در پایان گفت: پیامبراکرم(ص) به عنوان حبیب الله و حضرت ابراهیم(ع) به عنوان خلیل الله معرفی شده اند، اگر چه هر دو به معنای دوست می باشد اما نکته ظریفی که وجود دارد این است که حبیب را خداوند دوست دارد اما خلیل خود دوستدار خداوند است.

 

کد خبر 595750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha