به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، شرکت نفتی توتال فرانسه درحال حاضر چهارمین شرکت نفتی و هشتمین شرکت بزرگ جهان است که در ۳۰ کشور، دارای شعبه بوده و بیش از ۹۵٫۰۰۰ کارمند، از مجموع ۱۳۰ کشور، در آن اشتغال دارند که اخیرا به همکاری با ایران برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی می پردازد.
بنابراین گزارش، این شرکت فرانسوی، در زمینه اکتشاف و تولید نفت خام و گاز طبیعی و نیز تولید برق، احداث خطوط لوله، پالایش و بازاریابی نفت خام و گاز طبیعی فعالیت میکند طبق اظهارات روز گذشته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه 80 درصد کار تنظیم قرارداد با شرکت توتال فرانسه انجام شده است، گفت: با توجه به پیشرفت کار، در مدت سه ماه تعیین شده، قرارداد نهایی توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا می شود.
مشکین فام افزود: تیم تخصصی در شرکت ملی نفت ایران به طور فشرده، مشغول تنظیم قرارداد است.
وی با بیان این که در حال حاضر، تیم تخصصی شرکت ملی نفت ایران در حال تدوین پیش نویس با هدف کسب حداکثری منافع ملی است، افزود: 80 درصد کار تنظیم قرارداد انجام شده است و در حال کار بر روی ضمایم قرارداد هستند.
این مقام مسوول گفت: زمانی که قرارداد آماده شود به شرکت توتال که پیمانکار کنسرسیوم است، ارایه خواهد شد.
وی افزود: برای نخستین بار پیش نویس قرارداد را ایران تهیه و به پیمانکار تحویل می دهد، در حالی که در قراردادهای بیع متقابل، پیمانکاران پیش نویس را آماده می کردند.
ایران اواسط آبان ماه امسال موافقتنانه اصولی توسعه فاز 11 پارس جنوبی را با کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت توتال فرانسه امضا کرد. ساخت و نصب سکوهای تقویت فشار از تکالیف این کنسرسیوم است.
به گزارش شبستان، طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی به منظور تأمین گاز ترش مورد نیاز واحد پارس ال ان جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز طراحی و اجرا خواهد شد، در این فاز روزانه ۲ میلیارد مترمکعب استاندارد گاز و روزانه ۷۰ هزار بشکه میعانات گازی سنگین از میدان پارس جنوبی تولید می شود. گاز ترش استحصالی به عنوان خوراک واحدهای ال ان جی به میزان ۱۹۰۰ میلیون فوت مکعب استاندارد در روز به پارس ال ان جی ارسال خواهد شد.
دو سکوی تولید شامل حفاری ۲۰ حلقه چاه، دو خط لوله ۳۲ اینچ دریایی انتقال گاز ترش به ساحل، دو خط لوله ۵/۴ اینچ انتقال محلول منو اتیلن گلایکول به تأسیسات دریایی، خطوط فیبر نوری به منظور ارتباط تأسیسات دریایی و خشکی با یکدیگر و همچنین با سایر فازهای پارس جنوبی و خط انتقال میعانات گازی و گوی شناور به منظور بارگیری و صادران میعانات تولید شده، تأسیسات دریایی این طرح را تشکیل می دهند.
واحد سیلاب گیر و جداکننده میعانات گازی و آب، واحد ذخیرهسازی میعانات گازی و تجهیزات ارسال آن در ساحل واحد، واحد احیای منواتیلن گلایکول، تأسیسات ساحلی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی هستند که در فاصله حدود ۱۳۵ کیلومتری از دریا و در بندر تمبک احداث میشوند.
پس از ۹ سال که شرکت توتال فرانسه برای انجام این کار تاخیر کرد این قرارداد میان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، با مدیرعامل شرکت نفت چین امضا شد، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ارزش ۵ میلیارد دلار میان ایران و چین در پکن امضا شد.
نظر شما