به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، معرفی دانشگران، ناشران و پزوهشگران برتر نیروهای مسلح، جنگ نرم امروز پیچیده تر از جنگ سخت دوران دفاع مقدس، برگزاری کنگره شهدای فاوا در دی ماه برخی از سرتیترهای اخبار دفاعی امنیتی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
تهدیدهای کویر را به فرصت تبدیل کردهایم
امیر سرتیپ کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آیین رونمایی از طرح ملی آمایش دفاعی - امنیتی کویر و بیابان با رویکرد استقرار جمعیت اظهار داشت: کویر از نگاهی هم تهدید و هم فرصت است. در واقع برای کسانی که نتوانند از موهبت کویر استفاده کنند، یک تهدید محسوب میشود و شاید هم این تهدید بالقوه باشد که البته امکان تبدیل به فعل شدن را هم دارد.
وی افزود: نیروی زمینی ارتش نگاهی همراه با فرصت به کویر دارد و برای اینکه در جنگ احتمالی آینده صحنه نبرد را بتوانیم به دشمن تحمیل کنیم، با یک آمایش سرزمینی مناسب به تهدیدات پاسخ خواهیم داد و در پایداری امنیت نقش خواهیم داشت.
امیر سرتیپ حیدری گفت: ما از کویر نمیترسیم و کویر برای ما تهدید نیست زیرا توانسته ایم به این قدرت و اقتدار برسیم که اگر دشمن بخواهد از شرق و جنوب شرق کشور و شمال سواحل مکران تهدیدی را علیه ما ایجاد کند با آمایش سرزمینی در این مناطق، شرایط را بر دشمن تحمیل کرده و آنها را از پای در میآوریم.
فرمانده نزاجا خاطرنشان کرد: در این آمایش جدید پنج یکان را در منطقه استقرار میدهیم که البته این کار بعد از ارائه آموزشهای لازم و فراهم شدن ملزومات آن میسر شده لذا اگر زمانی کویر برای کشور تهدید محسوب میشد، امروز برای نیروی زمینی ارتش کویر به یک فرصت تبدیل شده است.
علمی موجب عزت و اقتدار می شود که از دل استعدادهای ملت بجوشد
در این جشنواره که توسط ستاد کل نیروهای مسلح و با حضور تعدادی از فرماندهان، مسئولان عالی رتبه و پژوهشگران و نخبگان برتر نیروهای مسلح برگزار شد، امیر سرتیپ موسوی طی سخنانی آرمانخواهی را از شاخصههای ایرانیان خواند و گفت: یکی از ویژگیهای بارز ملت ایران آرمانخواهی در مسیر الگو شدن برای جهانیان است. ملتی که خواهان تمدن اسلامی با تمام ویژگیهای ناب آن می باشد.
وی در ادامه گفت: ملتی که زیر بار سلطه نمیرود و با آن در تقابل است برای رسیدن به این منظور باید اتکا به خود، قطع وابستگی و اقتدار را مد نظر قرار داده و در جهت رسیدن به آن تلاش نماید.
امیر سرتیپ موسوی در ادامه گفت: رسیدن به این اقتضائات بستگی به علم و دانش دارد. البته نه علم وارداتی که هر وقت خواستند تحریماش کنند. بلکه علمی که نافع باشد و از دل استعدادهای ملت بجوشد و به همراه خود عزت و اقتدار به وجود آورد و چنین علمی حاصل نمیشود مگر با همت پژوهشگران متعهد و آرمانخواه.
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح در پایان تأکید کرد: پژوهشگران و نخبگان متعهد ما همواره باید آرمانخواهی را در درون خود شعلهور و زنده نگاه دارند.
شایان ذکر است جشنواره دانش و پژوهش نیروهای مسلح با هدف ایجاد بستر برای گفتمان فرهیختگان علمی نیروهای مسلح در راستای شتاب نهضت علمی، ایجاد زمینههای انگیزشی و حمایتی برای اقدام به پژوهش و نوآوری و همچنین تقویت اعتماد و باورهای مدیران و فرماندهان نیروهای مسلح به قابلیتهای مراکز پژوهشی، برگزار شد.
دانشگران، ناشران و پزوهشگران برتر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران معرفی شدند
در اولین جشنواره دانش و پژوهش نیروهای مسلح که صبح امروز با حضور امیر سرتیپ موسوی جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی به همراه جمعی از فرماندهان، پژوهشگران و نخبگان برتر نیروهای مسلح برگزار شد از دانشگران، ناشران و پژوهشگران نیروهای مسلح تجلیل بعمل آمد.
در این مراسم از سازمان عقیدتی سیاسی ارتش بعنوان دانشگر و ناشر برتر، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش بعنوان سازمان پژوهشی و پایاننامه کارشناسی ارشد و تجربهنگار دفاعی برتر، مرکز مطالعات راهبردی آجا به عنوان طرح پژوهشی و نظریهپرداز دفاعی برتر، نیروی زمینی بعنوان پژوهشگر و پژوهشگر پیشکسوت برتر، پدافند هوایی بعنوان مسئول اتاق فکر و کانون برتر، نیروی هوایی بعنوان مترجم کتاب یا آثار برتر، نیروی دریایی بعنوان مدیر دانش برتر و ستاد آجا بعنوان مولف برتر کتاب یا آثار چاپشده و همچنین سازمان حفاظت اطلاعات ارتش بعنوان پژوهشگر برتر تجلیل شد.
جنگ نرم امروز پیچیده تر از جنگ سخت دوران دفاع مقدس است
حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم، در مراسم تجلیل از پیشکسوتان ارتش در غرب کشور که در کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس و رزمندگان تجلیل از مردانگی، مروت و ایثارگری است.
وی با بیان اینکه ما در قبال رزمندگان، پیشکسوتان و شهدا مسئولیت داریم و باید آنان را ارج نهیم، گفت: باید فرهنگ ایثارگری و شهادت را حفظ کنیم و روحیه غیرت ملی و وطن پرستی را در بین عموم جامعه به ویژه جوانان ترویج دهیم.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه امروز جنگ نظامی نداریم، اما دشمن جنگی پیچیده تر به عنوان شبیخون فرهنگی را علیه ما آغاز کرده، گفت: جنگ امروز ما به مراتب پیچیده تر و دشوار تر از جنگ نظامی دوران دفاع مقدس است.
حجت الاسلام آل هاشم تصریح کرد: باید خیلی مواظب باشیم، چراکه دشمن می خواهد از طرق مختلف فرهنگ ما را از بین ببرد. ترویج فساد و فحشا کند، ناامیدی به آینده کشور در بین جوانان راه بیاندازد. مسئولان نظام را تضعیف کند، رکن اصلی نظام یعنی ولایت فقیه را تضعیف کند، بی بندو باری را ترویج دهد و مصرف موارد مخدر را اشاعه دهد که همه این موارد از مصادیق تهاجم فرهنگی دشمن است.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: باید خیلی مراقبت کنیم که از این جنگ هم مثل جنگ تحمیلی پیروز و سربلند خارج شویم.
نماینده ولی فقیه در ارتش با تاکید بر اینکه امروز استکبار جهانی راحت ننشسته است، گفت: در قضیه هسته ای دیدیم که اینها قابل اعتماد نیستندچرا که پای حرف خود نایستادند و همانگونه که مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) از همان اول بارها تذکر دادند نمی توان به آنها اعتماد کرد.
برگزاری کنگره شهدای فاوا در دی ماه
نشست خبری کنگره سراسری شهدای فاوا (مخابرات) در دوران دفاع مقدس با حضور سردار سرتیپ محمد آقاکیشی، مسئول اداره فاوای ستاد کل نیروهای مسلح امروز 29 آذر در ساختمان شهید شیرازی برگزار شد. سردار اقاکیشی در خصوص برگزاری کنگره سراسری شهدای فاوا گفت: آشنایی با شهدای فاوا و تجلیل از رشادت ها و تاثیرگذاری این شهدا در دفاع مقدس که از آن به عنوان مخابرات یاد می شد، دلیلی بود تا ما به عنوان خانواده فاوا با هماهنگی مسئولین مربوطه نسبت به برگزاری اولین کنگره سراسری شهدای فاوا اقدام نماییم.
وی بیان داشت: هدف از برگزاری این کنگره تجلیل از بخش های نظامی فاوا ائم از ارتش، سپاه، بسیج، بخشی از نیروی انتظامی، وزارت دفاع، وزارت نفت و بخش های کشوری که به نوعی در بخش مخابرات جنگ حضور داشتند می باشد.
مسئول اداره فاوای ستاد کل نیروی های مسلح خاطرنشان کرد: این کنگره برای اولین بار است که به این شکل برگزار می شود. در سال های پیش یادواره های در ارگان های نظامی کشور برگزار شده است که با جمع آوری اطلاعات آنها از دو سال قبل ستاد برگزاری این کنگره تشکل شد و قرار براین شد که این کنگره در 2 دی ماه سال جاری در فرهنگسرای بهمن برگزار شود.
سردار آقاکیشی با اشاره به برپایی نمایشگاهی در حاشیه این کنگره اظهار داشت: این کنگره برای نشان دادن فعالیت های بصری شهدای فاوا و همینطور برای اینکه یادی از این شهدا شده باشد تصاویری از آنها را در نمایشگاهی که واقع در محل برگزاری کنگره می باشد به نمایش عموم خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: میهمانان این کنگره مشکل از خانواده های شهدای فاوا از تمام استانها و پیشکسوتان حوزه فاوا که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند می باشد.
سردار اقا کیشی با اشاره به رونمایی از تمبر یاد بود این کنگره تصریح کرد: تمبر یادبودی برای این کنگره پیش بینی شده است که در محل برگزاری این کنگره رونمایی خواهد شد و همینطور کتابی نیز از تجربیات یادوراه های که در سال های پیش برگزار شده است جمع آوری گردیده است که رونمایی خواهد شد.
مسئول اداره فاوای ستاد کل نیروهای مسلح در پایان با اشاره به اهداف برگزاری کنگره بیان داشت: از مهمترین اهداف این کنگره ذکر رشادت ها و از خودگذشتگی های شهدای فاوا، نقش شهدای فاوا در دوران دفاع مقدس، اقداماتی که از سوی شهدای فاوا در دوران فاع مقدس صورت گرفت، بیان ویژگی شهدای فاوا و رونمایی از دستاوردهای فاوا می باشد.
شکاف های قومی و مذهبی امنیت ملی را به خطر می اندازد
سردار عبدالله عراقی جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با اشاره به تنوع قومی و مذهبی در ایران به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: این تنوع از نظر جامعه شناسی و علوم سیاسی مناسب نیست، جامعه هر چقدر یکپارچه و یک دست و یک جنس باشد انسجام و چسبندگی ملی بهتری دارد.
جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، افزود: علی رغم تنوع قومی، مذهبی و گرایش های مختلف در کشور، اگر مدیران ما صحیح برنامه ریزی کنند، قطعاً می تواند یک فرصت باشد.
وی تصریح کرد: توده جامعه با هم مشکلی ندارند این نخبگان هستند که اگر عاقلانه برخورد کرده و برنامه ریزی کنند می توانند در جهت انسجام و آن چسبندگی و پیوستگی کشور ما اثرگذار باشد.
سردار عراقی، با اشاره به تلاش های دشمنان از ابتدای انقلاب تاکنون برای تفرقه افکنی میان شیعه و سنی، گفت: بیش از 14 قرن است که شیعه و سنی در کنار هم با مسالمت و برادری زندگی می کنند و وقوع انقلاب این انسجام و وحدت با هوشیاری حضرت امام(ره) بیشتر از گذشته شد و امروز هم با درایت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) همان مسیر وحدت و انسجام ادامه دارد.
وی با بیان اینکه همه در اطراف کشور ما بسیج شده اند تا این وحدت و یکپارچگی را به هم بریزند، اذعان کرد: فروریختن وحدت و یکپارچگی و ایجاد شکاف های قومی و مذهبی موجب می شود که امنیت ملی ما به خطر بیافتد.
به گفته جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امنیت ملی در سایه وحدت، انسجام، برادری، دوستی و عدالت ایجاد می شود.
وی اظهار کرد: اگر در جامعه احساس امنیت نسبی شود قومیت ها و مذاهب می توانند در کنار هم زندگی کنند اما اگر در گوشه ای احساس بی عدالتی شود قطعاً این چسبندگی و وحدت ملی را نخواهیم دید.
سردار عراقی، با اشاره به حضور فعال برادران اهل سنت در حفاظت و پاسداری از مرزها، ابراز کرد: اگر وحدت و انسجام و همگرایی نداشته باشیم کشور را به سمت واگرایی و قومی و قبیله ای بودن می بریم که به ضرر امنیت ملی است.
وی بیان کرد: امروز با درایت و مدیریت حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده معظم کل قوا این همگرایی بین مذاهب و اقوام مختلف در کشور حاکم است و از یک امنیت نسبی و قابل قبول برخورداریم.
نظر شما