همکاری برزیل با ایران برای اکتشاف میدان های نفتی خزر

خبرگزاری شبستان:دریای خزر دارای ذخایر عظیمی از سوخت‌های هیدروکربنی است. کشورهای همسایه اقداماتی را در راستای استخراج این منابع انجام داده اند و کشورمان نیز مدتی است توجه ویژه به این منابع دارد و در این زمینه برزیل کشورمان را همراهی می کند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دریای خزر که گاهی بزرگترین دریاچه جهان و گاهی کوچکترین دریای خودکفای کره زمین طبقه‌بندی می‌شود، بزرگترین پهنه آبی محصور در خشکی است. طول آن حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است. سطح دریای خزر پائین‌تر از سطح دریاهای آزاد است و اکنون (ابتدای سده بیست‌ویکم) ۲۶٬۵ تا ۲۸ متر پایین‌تر از سطح دریا است. خط ساحلی دریا حدود ۷ هزار کیلومتر، مساحت آن ۳۷۱ تا ۳۸۶ هزار کیلومترمربع (یک و نیم برابر خلیج فارس) و حجم آب آن نیز ۷۸۷۰۰ کیلومترمکعب است.

 

بنابراین گزارش، دریای خزر دارای ذخایر عظیمی از سوخت‌های هیدروکربنی است. کشور جمهوری آذربایجان، عمده برداشت‌کننده منابع انرژی این دریا است. در سال۲۰۱۲، جمهوری آذربایجان روزانه ۸۹۰ هزار بشکه نفت از حوزه جغرافیایی خود در دریای خزر استخراج می‌کرد. رتبه‌های بعدی را ترکمنستان با ۴۶ هزار بشکه، روسیه با ۶ هزار بشکه و قزاقستان با ۳ هزاربشکه نفت، به خود اختصاص می‌دهند. این در حالی است که ایران در این منطقه هیچگونه برنامه عملی در خصوص برداشت نفت و گاز تدوین نکرده است و تنها به مطالعه و نقشه‌برداری اکتفا کرده است که دلیل آن را می‌توان در اتکای ایران به منابع عظیم و قابل اتکای نفت و گاز موجود در خلیج فارس عنوان کرد اما چند سالی است که توجه به منابع نفت و گاز این دریا مورد توجه مسئولان قرار گرفته و اقداماتی نیز برای بهره برداری از این منابع از سوی کشورمان انجام شده است از جمله این اقدامات همکاری با برزیل برای اکتشاف و توسعه میدانهای نفتی در آبهای عمیق خزر است.

 

این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این زمینه به نقل از بیژن زنگنه، وزیر نفت نوشته است: "ایران و برزیل علاقه مند به توسعه روابط در بخش نفت و گاز هستند. شرکت‌های برزیلی و به ویژه شرکت ملی نفت برزیل (پتروبراس) تجربه خیلی خوبی در اکتشاف و توسعه میدانهای نفتی در آبهای عمیق دارند و ما به این تجربه برای حوزه خزر نیاز داریم. ما همچنین از شرکت‌های برزیلی برای حضور در بخش‌های دریایی دعوت کردیم."

 

یادآور می شود: ساخت ١٠ گروه کالایی مورد نیاز صنعت نفت از دیگر زمینههای همکاری ایران و برزیل است که در این زمینه از شرکت‌های قوی و توانمند برزیلی برای سرمایه گذاری در این بخش دعوت شده است. همچنین کشورمان برای حضور در بخش پالایشی برزیل آمادگی خود را اعلام کرده است البته در این زمینه، بخش دولتی نمی تواند سرمایه گذاری کند اما آمادگی تامین نفت خام این پالایشگاه‌ها را دارد که این موضوع قابل مطالعه است.

کد خبر 595635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha