پخش صدای اذان از مساجد؛ آری یا خیر...

خبرگزاری شبستان: پخش صدای اذان در بسیاری از مساجد جهان با محدودیت هایی مواجه شده و می شود، این موضوعی است که باید با توجه بیشتر مسوولان، راهکاری برای آن اندیشیده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «هافینگتن پست عربی» ممنوعیت پخش اذان از مساجد در برخی کشورهای جهان از جمله مسائل چالش برانگیز برای مسلمانان محسوب می شود که به طور نمونه به برخی از این موارد، اشاره می کنیم:

 

رژیم صهیونیستی

طرح قانون جدید رژیم صهیونیستی در ممنوعیت پخش اذان از مساجد قدس با انتقاد برخی اعضای چپ گرای کنست این رژیم مواجه شد و آن را اقدامی نژادپرستانه و تنفر آمیز خواندند.

 

رژیم صهیونیستی مدعی است که پخش صدای اذان از مساجد باعث آزار و اذیت شهرک نشینان می شود.

 

انگلیس

بیشتر ساکنان غیر مسلمان شهر«آکسفورد» در سال 2008 میلادی، نسبت به پخش صدای اذان از مساجد این شهر اعتراض کردند که پس از آن پخش صدای اذان در این شهر ممنوع شد.

 

نیجریه

مقامات نیجریه در ماه ژوئن 2016 میلادی، حدود 70 کلیسا، 20 مسجد و 10 رستوران را به بهانه بلند بودن صدای آن ها بستند.

 

برخی برآوردها نشان می دهد که حدود 20 میلیون نفر در لاگوس ساکن هستند و  بر اساس گزارش ها، صدای بوق ماشین ها و صدای موسیقی نیز در این شهر آزار دهنده شده است.

 

بنابر این گزارش، دولت نیجریه قصد دارد تا سال 2020 میلادی، این شهر را به بزرگ ترین شهر آفریقایی بدون صدا تبدیل کند.

 

هند

مقامات هندی در شهر «بمبئی» بلندگوهای مساجد را به بهانه آن که استفاده از بلندگو غیر قانونی است، از بین بردند.

 

49 مسجد در این شهر وجود دارد.

 

سوئیس

۵۷/۵ درصد شهروندان سوئیسی، پس از تبلیغات احزاب راست گرای افراطی در این کشور به قانون ممنوعیت ساخت مناره در مساجد رای دادند.

 

اندونزی

بیش از 200 هزار مسجد در اندونزی وجود دارند و به همین دلیل، مقامات اندونزی در ژوئن سال 2015 میلادی تصمیم گرفتند تا صدای بلندگوهای آن ها را پایین بیاورند تا تنها فقط صدای اذان در داخل هر مسجد شنیده شود.

 

مصر

بیش از 4 هزار و 500 مسجد در قاهره وجود دارد که هنگام اذان، صدای آن را پخش می کنند اما در سال 2015 میلادی، دولت مصر تصمیم گرفت از تمامی مساجد، اذان به شکل یکپارچه شنیده شود.

 

عربستان

در سال 2009 میلادی، رژیم آل سعود صدای اذان در مکه مکرمه و ریاض را به بهانه بالا بودن صدای آن، کاهش داد و 100 بلندگوی 45 مسجد را در منطقه «باحه» غرب عربستان از بین برد.

 

این اقدام رژیم آل سعود با واکنش و بحث وجدل هایی در شبکه های اجتماعی روبه رو شد.

 

 

 

کد خبر 595178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha