خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
کار، واژه ای که با تار و پود زندگی آدمی پیوند خورده است و طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
کار و تلاش در بستر وجود زیرساخت ها می تواند واژه ای مهم و با نشاط باشد و در جامعه ای درگیر نبود زیر ساخت ها، پیام آور حسرت و دغدغه ای روزانه برای مردم.
از جمله مهم ترین وظایف دولت ها را می توان ایجاد اشتغال و توسعه بستر های اشتغال در جوامع دانست.
دولت با تلاش برای ایجاد اشتغال در سایه اندیشیدن تدبیر برای شناسایی ظرفیت ها و توانمندی ها، هدایت سرمایه های دولتی و بخش خصوصی به سوی اشتغالزایی می تواند بیکاری را از جامعه و قشر جوان و تحصیلکرده جامعه دور کند.
از طرفی نبود سیاستگذاری و برنامهریزی درست برای جذب نیروی تحصیلکرده از یک سود و نبود برنامه ریزی مناسب برای حمایت از بنگاه های اقتصادی، تولیدی و اشتغالزایی، در کنار اخراج کارگران، موجب افزایش نرخ بیکاری در کشور می شود.
به نظر می رسد که مبارزه با فسادهای اقتصادی، حمایت از تولید داخلی و ملی، بها دادن و توانمند کردن بخش خصوصی و حمایت از جوانان خلاق و تحصیلکرده گامی مهم در حمایت از اشتغال و اقتصاد جامعه باشد.
هم اکنون استان لرستان از آمار بالای بیکاری رنج می برند و این آمار دغدغه ای برای زندگی خانواده ها، جوانان و حتی مسئولان استان است.
به رغم تلاش های صورت گرفته در بخشهای مختلف برای حمایت و تقویت تولید استان و جذب سرمایه گذار اما متاسفانه هنوز شاهد مشکلات فراوانی در این حوزه هستیم.
سرمایه گذاری بستر رونق اشتغال است
هوشنگ بازوند،استاندار لرستان با اشاره به انتخاب استان لرستان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی، گفت: به رغم انتخاب استان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی مشکلات صنایع ما در ستاد تسهیل کشور خارج از نوبت بررسی نمیشوند.
وی با اشاره به مشکلات لرستان گفت: هر وقت یک وزیر در شورای اداری لرستان حاضر میشود مشکلات غیر مرتبط را هم به ایشان عرض میکنیم چراکه عقیده داریم در هیات دولت مطرح میشود.
بازوند، با بیان اینکه لرستان 15 سال رتبه نخست بیکاری را در کشور داشته است، ادامه داد: آواربرداری بیکاری در لرستان هزینه سنگینی دارد.
استاندار لرستان، افزود: طبیعی است که دولت نتواند این هزینه را به دوش بکشد، که باید این هزینه بایستی توسط بخش خصوصی تأمین شود.
لرستان نیازمند تسهیلات کم بهره است
بازوند با بیان اینکه لرستان نیازمند تسهیلات کمبهره است و تسهیلات 18 درصد مشکلی را حل نمیکند، افزود: بهصراحت نمیتوان گفت نا عدالتی به وجود آمده است اما رقابت لرستان با استانهای صنعتی نباید با یک نرخ محاسبه شود.
وی با اشاره به اینکه 56 درصد سپردههای مردم در اختیار بانکهای دولتی و 35 درصد مابقی آن در اختیار بانکهای خصوصی است، خاطرنشان ساخت: کنترل بانکهای خصوصی در اختیار ما نیست لکن سپرده مردم ما در تهران و یا نقاط دیگر سرمایهگذاری میشود و این در صورتی است که این شیوه به وضعیت استان ما کمکی نمیکند.
استاندار لرستان عنوان کرد: از عملکرد بانکهای دولتی راضی هستم و این را بهصراحت می گویم مدیر بانک دولتی در استان وجود دارد که وام 24 درصد میگیرد و 18 درصد به مردم پرداخت میکند که این مهم جای تقدیر دارد.
بازوند یکی از مشکلات اصلی و گریبان گیر لرستان را با وزارت نیرو در بحث تخصیص آب عنوان کرد و گفت: به لرستان سالیانه 300 میلیارد خسارت وارد میشود، اما نهتنها خسارتی پرداخت نمیشود بلکه تخصیص آبی هم وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو در 8 سال گذشته خوب عمل کرده است اما اکنون روی لرستان ذرهبین گذاشته و سختگیریهای فراوانی میکند.
هوشنگ استاندار لرستان در ادامه با اشاره به اهیمت سرمایه گذاری در ایجاد و توسعه اشتغال و اقتصاد استان، گفت: باید مدیران در جذب سرمایهگذاری خارجی تلاش بیشتری داشته باشند چراکه در این مقوله عقبتر از استانهای دیگر هستیم.
وی، با اشاره به وجود بستر ها و ظرفیت های عظیم خدادادی در استان لرستان و با تاکید بر ضرورت پرهیز از سیاه نمایی، افزود: سیاه نمای در جذب سرمایهگذاری خارجی تاثیر دارد.
نماینده عالی دولت در لرستان با اشاره به اینکه برخی دستگاهها عملکردشان در بحث صادرات غیرنفتی نسبت به سال گذشته خوب نیست، افزود: باید مدیران این دستگاهها در نیمه دوم سال تلاش بیشتری داشته باشند.
کاهش نرخ بیکاری در لرستان
مهرداد غضنفري، معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انسانی، استاندار لرستان، هم از کاهش نرخ بیکاری در استان خبرداد و گفت: برای اولین بار شاهد کاهش نرخ بیکاری استان از متوسط کشوری (12درصد ) هستیم.
غضنفری، اظهار داشت: این مهم حاصل برنامه های کارشناسی و برخواسته از آسیب شناسی و تشخیص اولویت ها و سرمایه گذاری مولد است.
معاون امور اقتصادی استانداری لرستان، با اشاره نقش بخش خصوصی در رونق اقتصادی استان، بیان کرد: با برنامه ریزی های جامع با محوریت بخش خصوصی واجد صلاحیت در جهت کمرنگ شدن خلاء محدودیت های اعتباری، دولت تلاش ارزنده ای در استان انجام شده است.
حمایت از تعاونی ها و بنگاه های اقتصادی بستر ایجاد اشتغال است
علی آشتاب، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان، اظهار داشت: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، وضعیت نرخ بیکاری و مشارکت اقتصادی موردبررسی قرار گرفت که نرخ بیکاری استان لرستان در تابستان 95 به 12 درصد رسیده است.
وی افزود: نرخ بیکاری در تابستان94، 13.4 درصد بوده که تا تابستان 95، 1.4 درصد کاهشیافته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان عنوان کرد: با توجه به اینکه نرخ بیکاری در بهار 95، 14.3 درصد بوده است در تابستان به 12 درصد رسیده نرخ بیکاری 2.3 درصد کاهشیافته است.
آشتاب تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در سال 94، 36.4 درصد بوده که در سال 95 نرخ مشارکت اقتصادی در استان 2.3 درصد افزایشیافته است.
وی بیان کرد:در سال جاری با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود کوششی همه جانبه در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.
مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی لرستان اظهارکرد: حمایت ازبنگاه های اقتصادی زود بازده موجب کاهش معضل بیکاری می شود که در این راستا توسعه این بنگاه ها و ایجاد شغل های درهمه شهرهای استان به صورت جدی مورد پیگیری است.
توانمند سازی نسل جوان در کاهش آمار بیکاری موثر است
رحمان قلاوند، مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان، ارائه آموزش و توانمند سازی جوانان را بستر اشتغال دانست و گفت: آموزش نیروی انسانی جویای کار و ارتقای سطح مهارت شاغلین از مأموریت اصلی این سازمان است.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، در مراکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای استان لرستان حدود یک میلیون و چهار صد و بیست هزار نفرساعت و در شعب شهری نیز حدود 113هزار و 570نفر ساعت آموزش مهارتی اجرا شده است.
قلاوند، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۵ برای آموزش و توانمندسازی روستاییان و عشایر در برنامه آموزشی استان حدود 400 هزار نفر ساعت آموزش در نظر گرفته شده است که تا پایان آبان ماه سال جاری بالغ بر 177 هزار و 500نفر ساعت آن محقق شده است.
می توان نبود زیرساخت های چون نبود سیستم حمل و نقل مناسب، نبود یا کمبود ارائه بسته های تشویقی و ترغیب کننده به سرمایه گذاران را از عامل های وجود شکاف در روند توسعه یافتگی و سرمایه گذاری استان لرستان دانست.
نظر شما