مناسبات بانکی؛ هدف نیوزلند از ارتباط با ایران

خبرگزاری شبستان:نیوزیلند در زمره کشورهای توسعه‌یافته و متمول قرار دارد. این کشور در ادامه مناسبات و مراودات تجاری و اقتصادی که با ایران دارد در حال حاضر به دنبال برقراری ارتباط بانکی با کشورمان است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیوزیلند کشوری در جنوب غربی اقیانوس آرام است، این کشور از دو جزیره بزرگ و تعداد زیادی جزیره کوچک تشکیل شده و مناطق خودمختار نیو، جزایر کوک، توکلائو و راس را هم در بر می‌گیرد. زلاندنو در زمره کشورهای توسعه‌یافته و متمول قرار داشته و در سال ۲۰۱۳ هفتمین کشور دنیا از نظر شاخص توسعه انسانی بوده است. اما اقتصاد آن بسیار متکی به صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری است.

 

بنابراین گزارش، زلاند نو اقتصاد پیشرفته و پررونقی دارد و در زمره کشورهای توسعه‌یافته و متمول قرار می‌گیرد و در سال ۲۰۱۳ هفتمین کشور دنیا از نظر شاخص توسعه انسانی بوده است. اما اقتصاد آن بسیار متکی به صادرات محصولات کشاورزی و دامپروری است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ به ترتیب ۱۷۱ و ۱۸۲ میلیارد دلار بوده است. رشد اقتصادی ۱٫۴ و ۱ درصدی هم در همین سال‌ها مشاهده شده است. نرخ بیکاری در نیوزیلند هم حدود ۵ درصد است. واردات این کشور در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ هم حدود ۵۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. ضمن اینکه درآمد سرانه در این کشور هم روند صعودی داشته و از ۳۷ هزار و هفتصد در سال ۲۰۱۳ به ۳۹ هزار دلار آمریکا در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است.

 

این گزارش می افزاید: روابط دیپلماتیک ایران و نیوزیلند سال 1353 برقرار شد و نیوزیلند نخستین سفارت خود در خاورمیانه را سال 1975 در تهران افتتاح کرد. سفارت کشورمان در ولینگتون نیز سال 1367 تاسیس شد. روابط ایران و نیوزیلند همواره دوستانه بوده است. این کشور در ادامه مناسبات و مراودات تجاری و اقتصادی که با ایران دارد در حال حاضر به دنبال برقراری ارتباط بانکی با کشورمان است. جلال الدین نمینی میانجی، سفیر ایران در نیوزیلند در این باره به ایرنا گفته است: "دو کشور در زمینه صنعتی و فناوری همکاری های خوبی در گذشته داشته اند. همکاری نیوزیلند با سازمان انرژی های نو وزارت نیرو برای تولید انرژی از طریق ژئوترمال (زمین گرمایی) نمونه ای از این همکاری ها است. این همکاری تحت عنوان پروژه مشکین شهر دارای 5 مرحله بود که 2 مرحله آن با همکاری طرف نیوزیلندی انجام و بقیه نیز توسط متخصصین کشورمان تکمیل شده است. اطلاعاتی که من دارم حاکیست طرف ایرانی از حسن انجام کار و فناوری طرف نیوزیلندی در مدت همکاری رضایت کامل داشته است. از دیگر پروژه های مهم صنعتی می توان به پروژه ایجاد ایستگاه های سی.ان.جی اشاره کرد که بین شرکت اینترمک نیوزیلند و سازمان بهینه سازی سوخت در گذشته انجام شده است.

 

به علت تحریم های غرب، میزان تجارت ایران و نیوزیلند به 90 میلیون دلار در سال گذشته کاهش یافت، ولی اکنون تحرکی در آن ایجاد شده و طبق آمارهای منتشره، این رقم به 174 میلیون دلار رسیده است. ایجاد ارتباط بانکی بین دو کشور از مسائلی است که از سوی دو کشور مورد بررسی قرار دارد. عدم وجود چنین ارتباطی موجب افزایش هزینه در روابط اقتصادی دو کشور شده و توان رقابت شرکت های نیوزیلندی با سایر شرکت ها در کار با ایران را تقلیل می دهد."

 

بنابراین گزارش، چندی پیش وزیر تجارت نیوزیلند به همراه هیاتی از بخش خصوصی این کشور به کشورمان سفری داشت و با مقامات کشورمان شیوه های توسعه و تعمیق روابط اقتصادی دو جانبه را مورد بررسی قرار داد. بخش خصوصی همراه وزیر تجارت نیوزیلند در سفر به ایران در حوزه های الکترونیک، ارتباطات، لبنیات، مواد غذایی دریایی و گوشتی، فناوری های کشاورزی، حفاری های صنعتی، فناوری ساخت بناهای مقاوم در برابر زلزله و امور علمی- تحقیقاتی فعالیت دارند.

 

یادآور می شود: صادرات نیوزیلند به ایران شامل مواد لبنی، شیر خشک، فرآورده های دریایی و پشم می باشد که بعضا بخشی از آنها مجددا به کشورهای همسایه صادر می شود. واردات نیوزیلند از ایران نیز شامل خرما، پسته، انجیر، فرش، تابلو فرش و پولیمر است، اما پیش از این نفت نیز جزو صادرات ایران به نیوزیلند بود.

کد خبر 595043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha