به گزارش خبرگزاری شبستان، طاهر الهاشمی، فعال شیعه مصر در آستانه سالروز ولادت امام حسن(ع) نسبت به عدم توجه موسسه های دینی در برگزاری جشن نیمه رمضان انتقاد کرد و گفت: بیشتر شیعیان مصر ، سالروز ولادت امام حسن(ع) را در خانه های خود جشن می گیرند وکم پیش می آید که در مساجد جشن بگیرند.
وی افزود: امام حسن(ع) نخستین مرد صلح است و باید با گرامی داشتن این روز، درس صلح و آزادی از او بگیریم.علاوه بر مصر، شیعیان استان قطیف عربستان امروز دوشنبه(24 مرداد) را در مسجد المصطفی جشن می گیرند.این جشن بعد از نماز ظهر و عصر آغاز می شود و مراسم مولودی خوانی نیز برگزار می شود.
شیخ عبدالحمید الغمغام نیز به ایراد سخنرانی در باب منقبت امام حسن(ع) می پردازد.بنابر گزارش الیوم السابع، همچنین در شهر لهفوف عربستان قرار است روز چهارشنبه از تمام کودکانی که نام حسن دارند، تجلیل شود.کشورهای مختلف جهان به مناسبت سالروز ولادت امام حسن(ع) در مساجد جشن می گیرند.
بر اساس آمار رسمى دولت سابق مصر شمار شیعیان در این کشور در حدود یکصد هزار نفر بود، آمارى که تمام مراکز جهانى آن را رد کرده بودند.به گونهاى که سازمان حقوق بشر سازمان ملل این رقم را 700 هزار نفر برآورد کرده و اعلام کرده بود، شیعیان حداقل یک درصد از جمعیت مصر را شامل مىشوند.
شیعیان در دوران حکومت حسنی مبارک از لحاظ اقتصادى یکى از محرومترین و فقیرترین مردمان مصر محسوب می شدند، گرچه به دلیل بحرانهاى شدید اقتصادى عموما مردم مصر از رفاه برخوردار نبوده اند و قسمت اعظم آنها در زیر خط فقیر به سر مىبردند.
حضور شیعیان در مصر، به اندازه حضور اسلام در آن قدمت دارد. در گذشته های دور، این کشور، صاحب یکی از تمدنهای باشکوه بود که قرنهای بعد، بر اثر ستم فرعونها آن تمدن نابود شد. بعد از فتح مصر توسط مسلمانان، این کشور مرکز فرهنگ و علوم اسلامی شد. اوج شکوفایی این مرحله، از زمان حکومت فاطمیان آغاز گشت. حکومتی شیعی که برای چند قرن عدالت و شکوفایی و پیشرفت را برای مصر به ارمغان آورد. یکی از هدیههای دولت فاطمی به مصر امروز، دانشگاهی بود که به عنوان بزرگترین دانشگاه جهان اسلام شناخته میشود. دانشگاه الازهر در زمان دولت فاطمی تأسیس شد و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است و هم اکنون بیش از 130 هزار دانشجو دارد و در مدارس الازهر دهها هزار دانش آموز تحصیل می کنند. نام این دانشگاه به مناسبت یادبود دختر رسول خدا، فاطمه زهرا(س) به ازهر یا الازهر نامیده شده است.
پایان پیام/
نظر شما