اجرای طرح روستای بدون مددجو در هفت روستای خراسان شمالی

خبرگزاری شبستان: طرح روستای بدون مددجو از ابتدای سال ۹۵ با هدف توانمندسازی خانواده های مددجو پس از شناسایی نیازهای اساسی و ضروری نیازمندان به همراه احصاء توانایی های خانواده ها در هفت روستا در حال اجرا است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد؛ عباس اهرابی، مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی با بیان اینکه هفت روستای استان پایلوت طرح روستای بدون مددجو هستند، گفت:  این طرح با هدف توانمندسازی مددجویان و خروج از گردونه حمایت این نهاد در حال اجرا است و این روستاها از شهرستان های اسفراین، شیروان، مانه وسملقان،گرمه، جاجرم، راز و جرگلان و فاروج استان خراسان شمالی انتخاب شده اند.

 

وی در رابطه با روستاهای پایلوت استان گفت: روستای سجاد آباد در شیروان، محمد آباد در جاجرم، دویدوخ در رازو جرگلان، دالنجان در شهرستان فاروج، الست اولیا در اسفراین و شیرین دره در مانه سملقان از جمله این روستاها معرفی شده اند و علاوه بر این در قالب این طرح بزودی بخشی از روستاهای شهرستان گرمه هم به عنوان روستاهای بدون مددجو معرفی می شوند.

 

اهرابی با بیان اینکه در روستاهای پایلوت بیش از ۵۵  درصد از خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد قابلیت توانمندسازی و خروج از چرخه حمایت مستقیم را دارند، افزود: روستای انتخاب شده دارای ۳۰ خانوار به بالا مددجو هستند و امسال تمامی اعتبارات و امکانات کمیته امداد در حوزه های مسکن، اشتغال، فرهنگی، درمان این روستاها متمرکز شده است.

 

مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی با بیان اینکه در قالب این طرح تمامی نیاز های خانواده های این روستاها پس از بررسی دقیق احصاء و وضعیت مددجویان پس از بررسی توانمندی ها و نیاز مندی ها، اولویت بندی شده  است، خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از مددجویان این روستاها بر اساس نیاز سنجی انجام شده خدمات دریافت می کنند و از گردونه حمایت خارج می شوند و باقی‌مانده این مددجویان ممکن است به دلیل کهولت سن و یا  معلولیت  نتوانند از حمایت امداد خارج شوند که برای این افراد نیز نیازهای اساسی مسکن، درمان، فرهنگی ارایه شده و در صورت نیاز به آنها کمک معیشت پرداخت می شود.

 

وی با بیان اینکه برخی از خانواده ها با مواردی چون توانمندی به ‌واسطه اشتغال، تحصیل، ازدواج و بیمه اجتماعی از چرخه حمایت خارج می‌شوند، تاکید کرد: با همین روند، وضعیت رسوب مددجویان بسیار کم است و تلاش می‌شود تعداد مددجویان در بخش های دارای قابلیت، توانمند شوند.

 

اهرابی یادآور شد: در اجرای این طرح از دستگاه های ذی ربط و خیران نیز کمک گرفته می شود و از محل اعتبارات استانی کمیته امداد در این طرح  هزینه می شود.

 

 

کد خبر 594889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha