به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، «مانند گذشته هرماه گزارش کار خود را به وزرات مستعمرات در انگلیس می فرستادم این عادتی بود که از همان آغاز در کلیه ی ماموریت ها بدان خو گرفته بودم و از لحظه ی حرکت تا مراجعت به لندن از ارسال گزارش کوتاهی نمی کردم....»
آن چه خوانید قسمتی از کتاب «خاطرات همفر» ، جاسوس انگليسي در ممالك اسلامي است . او در اين کتاب از مأموريتش به کشورهاي مصر ، عراق ، ايران ، حجاز و استانبول مرکز خلافت ( عثماني ) و هدفش از اين مأموريت که جمع آوري اطلاعات کافي به منظور جستجوي راههاي درهم شكستن مسلمانان و نفوذ استعماري در ممالك اسلامي بود و از مسائلي که در اين مأموريت براي او پيش مي آيد ، ياد مي کند.
اين ماموريت هاي مخفيانه مربوط به زماني است که قدرت و شوکت امپراطوري عثماني رو به ضعف و سستي گذاشته شده بود و دشمنان اسلام در پي آن بودند که با ویران کردن پايه هاي اعتقادي مسلمانان ضربه اي اساسي بر جامعه هاي اسلامي وارد کنند.
در قسمتی از کتاب حاضر می خوانیم:
«پس از چند ماه مسافرت طولانی و خسته کننده سرانجام به دارالخلافه ی عثمانی رسیدم و پیش از پیاده شدن از کشتی نام محمد را برای خود برگزیدم. به محض ورود به مسجد جامع شهر رفتم و از پاکیزگی و نظم و ترتیب و اجتماع مسلمانان در آن جا واقعا لذت بردم و ناگهان در دل گفتم چرا چرا ما می خواهیم چنین مردم پاک دلی را آزار دهیم. و چرا پیوسته برای سلب آسایش و در هم شکستن آن ها کوشش می کنیم، آیا مسیح این گونه کارهای ناشایست را تجویز کرده است؟ اما فورا از این وسوسه های شیطانی و خیال های باطل استغفار کردم و به یاد آوردم که مامور وزارت بریتانیای کبیرم و باید ماموریت خود را به تمامی انجام دهم....»
گفتنی است کتاب « خاطرات همفر» را انتشارات امیر کبیر در قطع رقعی و جلد شومیز و بهای 6 هزار تومان تجدید چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما