مرزی میان جنگ و صلح

خبرگزاری شبستان: سعید ابک بازیگر نمایش مرز از روند تولید مشترک این نمایش با همکاری گروه ایرانی و گروه آلمانی و تجربه ی اجرا در دو کشور گفت.

سعید ابک، بازیگر نمایش «مرز» درباره ی شکل گیری این اجرا که در بیست و سومین جشنواره ی تئاتر کودک و نوجوان همدان حاضر بود، به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: نمایش «مرز» حاصل ادامه ی ارتباطات بین المللی گروه ماست که روند آن با اجرای نمایش «گل» در سالن 2010 میلادی آغاز شد.

 

وی ادامه داد: پس از اجرای نمایش هایی در کشورهای مختلف از جمله لهستان، نروژ و آلمان با کمک یکی از دوستان با گروه آلمانی آشنا شدیم و برای همکاری مشترک خیلی سریع و بدون دشواری به توافق رسیدیم. در واقع تنها سختی ما تفاوت های فرهنگی بود که به همین دلیل، باید قصه ای انتخاب می شد تا دغدغه های دو طرف را در بر می گرفت.

 

ابک با بیان اینکه مضمون نمایش مرز، جنگ و صلح است، اضافه کرد: تمرین نمایش با حضور دو بازیگر ایرانی و دو بازیگر آلمانی در آلمان آغاز شد و طی مدت یک ماه با تمرین های فشرده به سرانجام رسید. مرز را جعفر مهیاری نوشته بود و با همراهی بریتا شرام از آلمان، آن را کارگردانی کرد.

 

وی افزود: نمایش مرز، نخستین بار در اردیبهشت امسال در فرهنگسرای اندیشه ی تهران اجرا شد و پس از آن در شهر ولفسبورگ آلمان اجرای عمومی شد. خوشبختانه تجربه ی اجرا در هر دو کشور موفق بود و ما توانستیم با مجموع مخاطبان مان ارتباط برقرار کنیم. تماشاگران ایرانی و آلمانی، سخت بین و سخت پسند هستند اما اجرای ما توانست اجرای موفقی باشد.

 

این بازیگر ادامه داد: ابزارهای مورد استفاده ی بازیگران در نمایش، در طرح اولیه پیش بینی شده بود و ما از ابزارها به عنوان نشانه استفاده کردیم که هم شکل بصری داشته باشد و هم مفهوم مورد نظر ما را به تماشاگر القا کند. البته در طی تمرین ها، برخی از ایده های ما تغییر کرد و ما به شکلب تقریباً کارگاهی به اجرا رسیدیم.

 

ابک با بیان اینکه تفاوت فرهنگی میان ما و گروه آلمانی کار را سخت می کرد، گفت: در طی تمرین گاهی ناچار به توقف می شدیم و چند ساعت مستمر را به بحث درباره ی نمایش می گذراندیم. از آنجا که باید طی یک ماه نمایش شکل می گرفت، ما از کوچکترین فرصت ها بهره گرفتیم تا از برنامه مان عقب نمانیم اما گاهی ناچار به بحث درباره ی اختلافات فرهنگی می شدیم.

 

وی گفت: گاهی بعضی اتفاقات جزئی در نمایش هم به موضوع بحث تبدیل می شد، چرا که ما نگران بازخورد تماشاگر آلمانی و آن ها نگران بازخورد تماشاگر ایرانی درباره ی نمایش بودیم. در خیلی جاها نظرات هر دو گروه از جانب فرهنگ خود درست بود اما ما باید به یک نقطه ی مشترک می رسیدیم.

 

سعید ابک با بیان اینکه اگرچه این جمله شعاری است اما تنها چیزی که بحث ها را به سرانجام می رساند تئاتر بود، ادامه داد: مفهوم اصلی نمایش جنگ است و نهایت مجادله های دو گروه در نمایش به صلح و آشتی می رسد و همین روند به نوعی در تمرین و فضای اجرا هم حاکم بود. تئاتر، به سرانجام رسیدن بحث های ما کمک شایانی می کرد و موجب می شد که ما از هم گسیخته نشویم.

 

وی با اشاره به اینکه جنگ برای ایران و آلمان موضوعی آشناست چرا که هر دو سالها درگیر جنگ بوده اند، گفت: آلمان اگرچه به شکل مستقیم در جنگ نیست اما به لحاظ حضور پناه جویان کشورهای مختلف، به نوعی جنگ را احساس می کند. در زمان حضور ما در آلمان، شاهد حضور پناه جویان بودیم و برخورد مردم را با آن ها می دیدیم.

کد خبر 594831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha