به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان٬ کارشناس برنامه ریزی توسعه از راه های خلق ایده در جشنواره چشم انداز دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان خبر داد.
داریوش ذوالفقاری در کارگاه خلق ایده جشنواره چشم انداز که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک اصفهان برگزار شد، با اشاره به اینکه خاستگاه اولیه ایده خود فرد است، گفت: شناسایی نقاط قوت وضعف، توانمندی های جسمی، روحی، مادی ومعنوی، بازشناسی خود با شاخص ها و نظریه ها، تحول فکری، رفتاری، خودآگاهی و ناخودآگاهی می تواند در ابعاد شناختی و خودشناسی موثر باشد.
کارشناس برنامه ریزی توسعه در ادامه به گام های بعدی فرایند خلق اشاره نمود، چرایی، چگونگی، بعد زمان و مکان، ابزارها و مخلوق پرداخت.
وی در ادامه به مبانی خلق راهبردی با بهره گیری از روش SWOT پرداخت که بر مبنای نقاط قوت و ضعف درونی و فرصت ها و تهدید های بیرونی پرداخت.
ذوالفقاری با بیان اینکه باید ماهیت و الفبای هر کاری را بیاموزیم تا بتوانیم به ایده ای موفق برسیم، یادآور شد: برای یادگیری هر کاری ابتدا یادگیری اصول و قواعد آن ضروری است و شناخت عمیق مبانی خلق هر اثر از اولین اقدامات ضروری است.
ذوالفقاری در ادامه با بیان این که اولین گام برای خلق ایده تواضع است، گفت: هرآنچه هستیم و داریم را بپذیزیم برای ارتقا و توسعه فعالیت های خود تلاش کرده و با توجه به توانمندی های خود برنامه ریزی و ایده پردازی کنیم که در این صورت احتمال موفقیت ما در ایده پردازی دو چندان خواهد شد.
وی خلق ایده را به دو روش کلی تقسیم کرد و در این رابطه افزود: تمرکز در توان و قابلیت فردی و بهره گیری از روش ها وتکنیک های رایج دو روش برای خلق ایده است.
کارشناس برنامه ریزی و توسعه در پایان صحبت های خود می گوید: ایده نوعی نتیجه گیری برپایه علم، آگاهی عمومی، مبانی فلسفه و پیش فرض های عرفی است و ایده باید خلاقانه و در عین حال هوشمندانه، هدایت گر، پیش گویانه و یا دانشی باشد.
نظر شما