مرمت و بازسازی مسجد «ساعت» از سرگرفته می شود؟

خبرگزاری شبستان: سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، گفت: در صورت تخصیص اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان، کار مرمت و بازسازی مسجد ساعت از سر گرفته می شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد و مدرسه مشیرالسلطنه «ساعت» واقع در خیابان مولوی تهران یکی از بناهای تهران قدیم است که در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

این بنای متعلق به دوران مظفرالدین شاه قاجار است که توسط «احمدخان مشیرالسلطنه» یکی از نزدیکان دربار مظفرالدین شاه ساخته شده، تا به رسم آن دوران، به عنوان باقیات و صالحاتی برای وی بر جای بماند.

 

ميرزا احمدخان مشيرالسلطنه اين بنا را ساخت و به تاريخ 1318 قمری وقف کرد، اين بنا، داراي صحني کوچک است که هشت حجره در سه طرف آن وجود دارد، با شبستاني ستون‏ دار در جبهه‏ شمالي و در مقابل جبهه‏ قبله، ايوان و مدرسه در جبهه‏ جنوبي و حجره‏ ها در دو جبهه‏ ديگر در مقابل هم ساخته شده اند.

 

از ويژگي‏ هاي اين بنا، وجود يک برج ساعت در جبهه‏ شرقي آن است که از معابر مجاور، قابل رؤيت است و به همين سبب به مسجد ساعت نيز شهرت يافته است، در پشت شبستان، مطبخ و انباري، با دالاني مجزا تا خيابان مجاور، تعبيه شده است و در طبقه‏ اول آن يک حجره و يک مهتابي وجود داشت که گويا در گذشته از حجره به عنوان کتابخانه و از مهتابي براي بخش زنانه‏ مسجد استفاده مي‏ شده است.

 

 

مسجد مشیرالسلطنه به دلیل کم توجهی و رسیدگی نکردن توسط مسئولان رو به نابودی می رود به طوری که وضعیت ساختمان آن نامطلوب گزارش می شود و  نیازمند حمایت از مسئولین میراث فرهنگی است.

 

در این باره، سپیده سیروس نیا در گفت و گو با خبرنگار ما، گفت: در چند سال گذشته تعمیر بنای مسجد ساعت متوقف شده بود، اما امسال در صورت اختصاص اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان، کار مرمت و بازسازی این مسجد آغاز می شود.

 

 

وی با اشاره به ویژگی های این مسجد، اظهار کرد: این موقوفه سال 1308 قمری توسط میرزا احمد خان مشیرالسلطنه؛ وزیر خزانه‌داری مظفرالدین شاه با 9 حجره ساخته شد بود که طلبه‌ها در آن ها ساکن بودند.

 

 

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، درباره تعمیرات انجام شده در این مسجد، گفت: در یک دوره ساعت و کاشی‌های این مسجد مورد بازسازی قرار گرفت و پشت بام را خراب و آجر کردند که بعد از مدتی سقف آن شروع به آب دادن کرد و سه کارشناس میراث هم بعد از بازدید از این مسجد تایید کردند که پیمانکاری که برای این اداره کل کار می‌کرده، مرمت را به اشتباه انجام داده است، بنابراین کار را به یک پیمانکار دیگر سپردند، که امید است با اعتبار اختصاص یافته کار مرمت این مسجد از نو از سرگرفته شود.

 

نظر امام جماعت مسجد ساعت

این در حالی است که حجت السلام ابراهیم بهاری در گفت و گویی با خبرنگار شبستان از این موضوع اعلام بی اطلاعی کرد و گفت: این برای چندمین بار است که میراث فرهنگی چنین ادعایی می کند اما اعتباری برای مرمت این مسجد تخصیص پیدا نمی کند.

 

 

 

کد خبر 594737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha