جشنواره‌های بومی محلی از مهمترین راهکارهای جذب گردشگر به روستاهای گیلان

خبرگزاری شبستان: جشنواراه بومی‌محلی اربا دوشاب یکی از جشنواره های محلی گیلان است که برگزاری این آیین‌های سنتی راهکاری برای جذب گردشگر به روستاهای استان است.

خبرگزاری شبستان_فومن: هر ساله در بخش‌های مختلف گیلان آیین‌ها و جشنواره‌های سنتی مختلفی برگزار می‌شود که نشان از فرهنگ غنی مردم این خطه سرسبز است؛ که یکی از این آیین‌ها برگزاری جشنواره اربا دوشاب است.

 

اربا نام خرمالوی مدرن امروزی است، اصلیت این میوه در جنگل‎های سرسبز گیلان است، روستاییان برای چیدن این میوه باید از چوبی بلند که به زبان گیلکی به آن (کردخاله) می‌گویند استفاده کنند تا بتوانند اربا را بچینند.

 

اربا از خاصیت درمانی بالایی برخوردار و برای بیماری‌های فاویسم و کم‌خونی بسیار مفید است، در طب سنتی به بیماران «فاویسم» و زردی اربا دوشاب می‌خوراندند که خاصیت درمانی داشت، از آنجا که دوشاب دارای طب گرم است بیشتر در فصل زمستان استفاده می‌شود.

 

در زمستان «اربا دوشاب»را با برف مخلوط و میل می کنند که در اصطلاح گیلکی به آن «ورف دوشاب» می‌گویند. همچنین برنج برشته شده را با دوشاب مخلوط و بعنوان تنقلات استفاده می کنند که امروزه هنوز این رسم هم در گوشه و کنار گیلان دیده می شود.

 

احیای فرهنگ‌های سنتی، با برگزاری جشنواره‌های بومی، محلی

میرشمس مومنی‌زاده، فرماندار فومن با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها در حفظ و گسترش و احیای آداب و فرهنگ سنتی مردم منطقه بسیار تاثیرگذار است به خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار داشت: با توجه به وجود آسیب‌های اجتماعی ایجاد نشاط اجتماعی از اقدامات مهم مسئولان اجرایی است.

 

وی با بیان اینکه برگزاری این آیین علاوه بر زنده کردن فرهنگ بومی- محلی، باعث اشاعه آن به نسل جوان و نیز درآمدزایی اقتصادی روستاییان می‌شود، افزود: برگزاری جشنواره اربا دوشاب فعالیتی اثرگذار در راستای معرفی نقاط مختلف شهرستان از جمله روستای دارباغ است.

 

فرماندار فومن با بیان اینکه این جشنواره برای چندمین سال پیاپی برگزار می‌شود، گفت: برگزاری بازی‏‌های بومی و محلی در این گونه جشنواره‌ها نقش غیرقابل انکاری در احیای سنت‌ها و فرهنگ‏‌های اصیل استان گیلان و به طبع شهرستان فومن ایفا می‎کند.

 

مومنی‌زاده با اشاره به نقش و جایگاه ارزنده رسانه‏‌ها در این حوزه، تصریح کرد:  نمایش این جشنواره‌ها از طریق رسانه‏‌ها در حقیقت به‌منزله نمایش آئین‎های گذشتگان است که نقش موثری در آشنایی بیش از پیش مردم با بازی‌‏ها، لباس‏‌های محلی و سایر داشته‎های فرهنگی که از گذشتگان به یادگار مانده است، دارد.

 

جشنواره‌های بومی محلی نیاز به تبلیغات بیشتر دارد

زهرا رضایی، یکی از حاضرین در این جشنواره به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: برای اینکه در جشنواره حضور داشته باشد و بتواند دوشاب اصل تهیه کند از تهران به این جشنواره امده است.

 

وی با بیان اینکه امسال دومین سال است که در جشنواره اربا دوشاب دارباغ فومن حضور پیدا کرده است، افزود: بازی‌های محلی و سنتی که در جشنواره‌های گیلان برگزار می‌شود بسیار جذاب است.

 

این گردشگر با بیان اینکه باید برای اینگونه جشنواره‌ها تبلیغات بیشتری شود تا مردم ما از جای جای ایران به این مناطق سفر کنند، گفت: اگر مردمان بدانند برنامه‌های جذاب اینچنینی در کشور برگزار می‌شود قطعا کمتر به سفرهای خارجه خواهن درفت.

 

برگزاری جشنواره اربا دوشاب یکی از مهمترین راهکارها در جذب گردشگر به روستای دارباغ

مشت محمد، یکی از قدیمی‌های روستای دارباغ فومن با بیان اینکه در قدیم شب‌های یلدا دوشاب را با برنج سرخ کرده مخلوط و به عنوان تنقلات استفاده می‌کردیم، تصریح کرد: باید مسئولان بیش از پیش به برگزاری اینگونه جشنواره‌ها همت بگذارند تا نسل جوان ما با آیین‌های سنتی آشنا شوند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه امروزه فضای مجازی سبب شده تا تمام ذهن و فکر جوانان به گوشی‌های موبایل باشد، خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره‌ها سبب می‌شود به مدت چند ساعت هم شده جوانان از آن محیط ناامن فضای مجازی دور باشند.

 

این پیرمرد دارباغی اظهار داشت: این جشنواره‌ها در راستای احیای آئین‌های سنتی و همچنین روی آوردن مردم به فرهنگ‌ها سنتی و با قدمت بسیار موثر است تا این آیین‌ها زنده بمانند.

 

مشت محمد با بیان اینکه هر ساله گردشگران زیادی به شهرک تاریخی ماسوله و قلعه رودخان سفر می‌کنند،  افزود: برگزاری این جشنواره یکی از مهمترین راهکار در جذب گردشگر به روستای دارباغ است.

 

به گزارش شبستان، برگزاری جشنواره اربا دوشاب شیوه‌ای برای توجه بیشتر به انواع گردشگری به ویژه گردشگری فرهنگی، روستایی و سلامت است که استمرار فعالیت های آیینی و سنتی گامی درجهت احیای میراث فرهنگی هر سرزمینی می‌باشد.

کد خبر 594662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha