به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از اصفهان، رضا صالحي اميري عصرپنجشنبه (25 آذر) در نشست خبري با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي برگزاري كنسرت ها در كشور، اظهار داشت: موضوع موسيقي يك تبار و تاريخ طولاني در فرهنگ اين سرزمين دارد و قدمت آن بيش از چند هزار سال است.
وي با بيان اينكه در همه ادوار تاريخي موسيقي جايگاه والايي داشته است، ابراز داشت: موسيقي نياز امروز جامعه ايراني و بخشي از مصرف فرهنگي است كه باعث كاهش ناهنجاري ها، افزايش نشاط اجتماعي و كاهش عصبيت است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه موسيقي در اقسام و اشكال مختلف آئيني، سنتي، قومي، تنوع و تكثر كم نظيري در ايران دارد، اضافه كرد: ما معتقديم انسداد موسيقي آئيني، مقامي، سنتي و ساير اشكال موسيقي به زير زميني شدن آن مي انجامد به اين معنا كه با كاهش مصرف رسمي موسيقي با افزايش مصرف موسيقي زير زميني مواجه هستيم.
مبناي ما در بحث موسيقي شرع و قانون است
وي با اشاره به اينكه مبناي ما در بحث موسيقي شرع و قانون است، تصريح كرد: همچنين ما بر اين باوريم كه موضوع موسيقي نبايد به مناقشه اي در سطح ملي تبديل شود.
صالحي اميري با اشاره به اينكه آمارها بيانگر اين است كه 53 درصد از توليد، ترويج و مصرف موسيقي در ايران متعلق به صدا و سيماست، افزود: 25 درصد مصرف موسيقي متعلق به موسسات مجاز توليد آلبوم، 24 درصد متعلق به دانلود شبكه هاي مختلف اينترنتي و كمتر از يك درصد مربوط به اجراي زنده موسيقي به صورت كنسرت است.
وي تبديل موضوع كنسرت به يك مناقشه را زمينه ساز ورود افراد سياسي به عرصه فرهنگ دانست و اضافه كرد: بر اين اساس تلاش ما ايجاد فضاي فرصت محور و عبور از فضاي مناقشه آميز است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با تاكيد بر اينكه اقتصاد فرهنگ بسيار ضعيف است، ابراز داشت: ميزان منابع موجود در حوزه فرهنگ با نيازها فاصله زيادي دارد و از طرف ديگر به دليل محدوديت منابع امكان تخصيص بيشتري را نداريم.
وي با بيان اينكه مهم ترين استراتژي وزارت ارشاد در مديريت جديد ايجاد ساز و كارهايي براي واگذاري تصدي گري فرهنگي و تلاش براي دعوت از صاحبان فكر و انديشه و سرمايه در حوزه صنعت و سرمايه گذاري در حوزه صنايع فرهنگي است، گفت: اقتصاد فرهنگ در ايران نيازمند دميدن روح جديد است.
صالحي اميري با تاكيد بر اينكه اصفهان قطب فرهنگي و تمدني جامعه ايران است، ابراز داشت: اصفهان در حوزه فرهنگ ايراني به مانند نگين درخشاني مي درخشد و ما براي رسيدن به قله هاي توسعه فرهنگي بايد از مسير اصفهان عبور كنيم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه روز گذشته طي جلسه اي با بزرگان عرصه تئاتر موضوعات و معضلات اين بخش مورد بررسي قرار گرفت، تصريح كرد: مبناي سياست هاي ما در حوزه تئاتر توسعه و تعميق اين هنر در سطح ملي است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به آشتي دوباره مردم با تئاتر اظهار داشت: در سطح ملي اين هنر در مركز اقبال عمومي قرار گرفته است به گونه اي كه در هر شب بين 90 تا 110 تئاتر در تهران اكران مي شود.
وي در ادامه به كمبود زير ساخت هاي تئاتر در كشور اشاره كرد و افزود: در اين راستا ما نيازمند تقويت بودجه در سطح ملي هستيم و بايد در اين زمينه برنامه ريزي داشته باشيم.
400 پروژه نيمه تمام عمراني در حوزه فرهنگ وجود دارد
صالحي اميري با اشاره به وجود بيش از 400 پروژه نيمه تمام عمراني حوزه فرهنگي در كشور ابراز داشت: ما آماده مشاركت با بخش خصوصي، نهادهاي عمومي مانند شهرداري و ساير نهادهاي فرهنگي براي ساخت، تكميل و راه اندازي مراكز فرهنگي از جمله تئاتر را داريم و تئاتر شهر اصفهان را نيز در دستور كار قرار خواهيم داد.
نظر شما