اختلاف نباید موجب جریان تکفیر شود

خبرگزاری شبستان:رئیس پژوهشکده حج و زیارت، گفت: باید بحث وحدت را عملیاتی تر کنیم و به این نکته برسیم که مخالف را در جامعه تحمل کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام مهدی علیزاده موسوی رئیس پژوهشکده حج و زیارت، چهارشنبه(24 آذر) در همایش بزرگ وحدت در تالار انتظار کرمانشاه، با اشاره به کشتار مسلمانان در اقصا نقاط دنیا و فعالیت گروهک های تروریستی و افراطی، گفت: وضعیت اسفناک مسلمانان در نقاط مختلف دنیا، نسخه به روز شده ای از جریان تکفیر است.

 

وی افزود: اگر در ظاهر داعش را از بین ببریم باید به فکر باشیم که اندیشه تکفیر را نابود کنیم چرا که اندیشه مانند موجودی زنده است که اگر مهارش نکنیم گسترش یافته و تمامی زندگی افراد را فرا می گیرد.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه تفکر داعش اندیشه ای است که به بنیانگذاران خود نیز وفا نمی کند، اظهار کرد: وقتی لبه تکفیر وارد جامعه ای شد و تحمل مخالف برای جامعه وجود نداشت آن جامعه دچار مشکل می شود.

 

وی با اشاره به قرار گرفتن داعش در مقابل پدیدآورندگان خود از جمله وهابیت و آل سعود، گفت: ما نیاز به مواجهه علمی با جریان تکفیر داریم چرا که از مفاهیم جالبی برای جذب افراد بهره می گیرند.

 

دبیر کنگره ملی علمای جهان اسلام در مبارزه با تکفیر، ابراز کرد: امروز جریان تکفیر با طرح این مفاهیم، کانون توجه جوانان را از کانون های علمی به کانون های جهادی جلب می کند.

 

وی با اشاره به ایجاد موج اسلامی هراسی و اسلام ستیزی برای مقابله با رشد و گسترش روز افزون اسلام در غرب، عنوان کرد: موج اول اسلامی هراسی  از 1970 تا 1980 با انتشار کتاب آیات شیطانی در مبارزه با منابع اسلامی و قرآن کریم شکل گرفت تا قرآن اهمیت و قداست خود را از دست بدهد اما وقتی حضرت امام(ر) فتوا به قتل سلمان رشدی دادند حتی بدترین چهره های تکفیر در پاکستان و افغانستان نیز زیر پرچم امان(ره) ایستادند و گفتند که باید کشته شود و نتیجه نگرفتند.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی، بیان کرد: موج دوم از سال 2003 تا 2010 بود که یکی از راه های مبارزه با اسلام را در شکستن چهره های اساسی و کاریزمای اسلامی در ذهن مسلمانان تشخیص دادند و با انتشار بدترین کاریکاتورها از پیامبراکرم(ص) و ساخت فیلم موهن معصومیت مسلمانان که در آن پیامبر(ص) را فردی شهوت ران معرفی می کند، وارد عمل شدند.

 

به گفته وی ساخت این فیلم نه تنها ضربه ای به اسلام وارد نکرده بلکه خلاف اهداف سازندگان فیلم و به اذعان اندیشمندان بزرگ غرب خدمت بزرگی به مسلمانان و جهان اسلام و طرح سئوالی در ذهن بینندگان شد که پیامبری که به دنبال شهوت بوده چگونه مردم بدوی را هدایت کرده و همه را برادر کرده و امروز بیش از یک میلیارد و 300 میلیون پیرو دارد؛ پیامبری که اهل معنا نباشد و ویژگی های خاص نداشته باشد نمی تواند به این مهم دست یابد لذا به دنبال این افتادند که او را بشناسند.

 

رئیس پژوهشکده حج و زیارت، اضافه کرد: متأسفانه امروز از موج سوم اسلام ستیزی و اسلام هراسی جواب گرفته اند که نتیجه آن کشتار تعداد بیشماری از مسلمانان در اقصا نقاط دنیا از جمله سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان، نیجریه و دیگر کشورهای مسلمان است.

 

وی با بیان اینکه تمام تلاش غرب در ایجاد موج اسلام ستیزی، از بین بردن جمهوری اسلامی ایران است، اذعان کرد: کشورهای مسلمانی که به این مصیبت گرفتار شده اند دارای دو ویژگی شکاف قومی و شکاف مذهبی هستند این ویژگی در کشور ما وجود ندارد ولی تنوع اقوام و مذاهب را داریم.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی، تصریح کرد: طرح آمریکا در خاورمیانه بزرگ این است که پنج کشور مهم منطقه را به کشورهای کوچک تبدیل کند و در این شرایط نمی تواند ببیند کشوری مانند ایران با این عظمت به گونه ای اینجا ایستاده است که تمام دنیا مقابلش ایستاده اند.

 

وی گفت: در موج سوم اسلام هراسی که غرب به راه انداخته است، تنها جایی که در دنیا جزیره امن و ثبات، جمهوری اسلامی ایران است.

 

دبیر کنگره ملی علمای جهان اسلام در مبارزه با تکفیر، افزود: باتوجه به شرایط امروز جهان و اینکه هدف تمام اختلافات، جمهوری اسلامی ایران است باید بحث وحدت را عملیاتی تر کنیم و به این نکته برسیم که بتوانیم مخالف را در جامعه تحمل کنیم.

 

وی در پیشنهاد به علمای اهل سنت و تشیع استان کرمانشاه خواستار تألیف کتاب درسی برای یاد دادن آداب تفاوت برای فراگیری شیوه های رفتاری از نظر آداب اخلاقی، علمی و اجتماعی در بروز اختلاف آراء و عقاید میان شیعه و سنی جهت تدریس به طلاب حوزه های علمیه و مدارس علوم دینی شد.

 

حجت الاسلام علیزاده موسوی، تأکید کرد: باید وارد فضایی شویم که این مسئله را عملیاتی کنیم و به طلاب حوزه های علمیه و مدارس علوم دینی خود یاد بدهیم که اختلاف نباید موجب جریان تکفیر شود.

 

 

وی تصریح کرد: دشمنان اسلام به دنبال فعال کردن رگه های قومی و مذهبی هستند باید همه را یک کاسه ببینیم و مرکز گرا شویم در غیر این صورت بحران سازی ملی می کند.

 

 

رئیس پژوهشکده حج و زیارت، در پایان گفت: باید شرایط را به سمت اتحاد، همگرایی و وحدت، در سایه ادب تعامل ببریم.

 

 

 

کد خبر 594303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha