به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، شیوه نامه هفته قصه گویی از سوی معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش وپرورش ابلاغ شد.
قصه، یکی از موثرترین واسطههای تربیتی است که به مدد آن ترویج مبانی رفتاری و تربیتی را در جامعه مخاطبان کودک و نوجوان تسهیل مینماید. قصه با حذف واسطههای ارتباطی در رابطه تنگاتنگ میان قصهگو و مخاطب مرزهای رسمیت در ارتباطات میان فردی را از میان برمیدارد و با صمیمیت و تاثیرگذاری کلان بر مخاطب وی را از حالتی منفعل خارج میکند. تأثیر قصهگویی آن زمان آشکار میشود که شنونده کودک و نوجوان در مقام کنشگری به تفسیر و تحلیل آنچه شنیده است، میپردازد.
مأموریت قصهگو این است که با استفاده از ابزار بیان و بدن، مخاطب خود را در موقعیتی قرار دهد که وی به تفسیر موقعیت بپردازد. مرزهای زمان و مکان را پشت سر بگذارد و در سفر زمان تجربهای کسب نماید.
مهمترین کارکرد شنیدن قصه کسب تجربههای تجربه نشده است یعنی همذاتپنداری و این همانی کردن مخاطب با شخصیتها و موقعیتهای قصه و این سان قصهگو توانسته است مخاطب خود را به سرمنزل هدف برساند.
قصه به جز کارکردهای تربیتی، نقش بسیار مهمی در ترویج فرهنگ و سنن ملی و مذهبی دارد. ادبیات شفاهی و فرهنگ عامه را رواج میدهد و اصالت خود را حفظ میکند.
با عنایت به مفاد سند تحول بنیادین و مباحث مطرح شده در دروس آموزشی دانشآموزان در راستای تسهیل فرایند یادگیری کودکان، قصه ابزار مناسبی است تا با بهره از کارکردهای آن کارآیی روش آموزشی معلمان و اثربخشی مباحث آموزشی همافزایی شود، به همین منظور وزارت آموزش و پرورش در نظر دارد به میمنت ولادت پیامبر اکرم (ص) و به یمن هفته وحدت و همچنین گرامیداشت آیین یلدا به عنوان میراث فرهنگی ایرانیان هفته قصهگویی را در مدارس ابتدایی برگزار نماید.
اهداف:
-معرفی اسوه رحمت و معنویت؛ پیامبر عظیمالشان اسلام حضرت محمد (ص)
-برجستهکردن آرمان رحمانی اسلام با تاکید بر موضوع جهان عاری از خشونت و بیعدالتی
-احیای سنت قصهگویی و انتقال این میراث ارزشمند به نسل جدید به ویژه در شب یلدا
-برجستهکردن نقش قصهگویی به عنوان یک ابزار کمک آموزشی
-آموزش غیرمستقیم مبانی و مفاهیم ارزشهای دینی و ملی به ویژه تشریح فلسفه نامگذاری هفته وحدت
-سایر اقدامات متناسب با اهداف این هفته و به ابتکار مدیر و مسئولان محترم مدرسه
-زمان اجرای برنامه: 28 آذر الی 4 دیماه 1395
شایسته است، همکاران محترم جهت ایجاد فضای شاد و خاطرهانگیز در ذهن دانشآموزان تدابیر لازم را بیندیشند.
نظر شما