مشکلات زیست محیطی نتیجه کم توجهی به پیامدهای توسعه است

خبرگزاری شبستان: قائم مقام وزیر نیرو گفت: ما برای توسعه، پیامدهای توسعه را کمرنگ در نظر گرفتیم و امروز آثار این امر را مشاهده می کنیم و اگر از کمبود آب منابع تالاب ها گله مند هستیم زیرا طبیعت کم کم به حالت مجازاتی به سمت ما می آید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ستار محمودی پیش از ظهر امروز (24 آذر) در کنفرانس هیدرولیک ایران که در سالن اجتماعات دانشگاه امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: مبحث امروز حول آب و هیدرولیک است، علم آب و هیدرولیک برای کمک به بشر و بهره گیری بهتر از منابع به وجود آمده و شاخه های زیادی از آن جدا شده که هر شاخه درصدد است کاری کند که تخصصی تر از بخش های خاص این علم استفاده شود.

 

وی ادامه داد: ما کشوری هستیم در جغرافیای خشک و بخش عمدهای از نبوغ ایرانیان در عرصه علمی در حوزه آب بروز یافته است زیرا گفته می شود احتیاج مادر اختراع است و پیشنیان ما هم راهکاری در حوزه آب انتخاب کردند که این حوزه را مدیریت کرده و با شرایط سازگاری یابند که قنات ها از جمله این موارد است.

 

قائم مقام وزیر نیرو اضافه کرد: کسی که قاعده بازی طبیعت را برهم زند باید چیزی را جایگزین کند زیرا در غیر این صورت طبیعت آثار خود را می گذارد، ما برای توسعه، پیامدهای توسعه را کمرنگ در نظر گرفتیم و امروز آثار این امر را مشاهده می کنیم و اگر از کمبود آب منابع تالاب ها گله مند هستیم زیرا طبیعت کم کم به حالت مجازاتی به سمت ما می آید.

 

وی عنوان کرد: تکنولوژی که رشد یافت، از دستگاه های حفاری استفاده کردیم و آب در چرخه طبیعت بیش از 100 سال زمان می برد تا از سطحی به زیرزمینی برسد و ما با این دستگاه ها آب را ظرف چند دقیقه به سطح زمین آوردیم بنابراین قاعده طبیعت بر هم خورده و جز با راز و رمزی که نادیده گرفتیم نمی شود آن را احیا کرد.

 

محمودی اعلام کرد: ما به جای بهره گیری از منافع طبیعت از خود طبیعت بهره گرفتیم در نتیجه طبیعت چهره خشن خود را به ما نشان داد؛ موضوع دیگر در این بحث جزیره ای عمل کردن است اگر ما آب را دیدیم ولی محیط زیست را ندیدیم ناپایداری ایجاد می شود.

 

وی با اشاره به کاهش منابع آب تجدید شونده گفت: مطلب دیگر برداشت بی رویه از منابع آبی است، حاصل برداشت ها این نتایجی است که در طبیعت دیده می شود به طوری که طبیعت گرم تر و اقلیم ما خشک تر شده و نکته دیگر این است که آنچه به طبیعت می دهیم باید قابل هضم باشد.

 

 قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به رویکرد دولت در توجه به حوزه آب تأکید کرد: یکی از اولویت ها بحث آب و فاضلاب است که دولت و وزارت نیرو توجه ویژه ای به این حوزه دارد.

 

وی خاطر نشان کرد: ما نیازمند بهره گیری از خرد و خدمات دانشگاه ها هستیم و وزارت نیرو با اکثر دانشگاه ها، ارتباط علمی و پژوهشی دارد و باور ماست که باید پیوند با دانشگاه صورت گیرد و امیدواریم بیش از گذشته در زمینه همکاری با دانشگاه ها پیش برویم.

 

کد خبر 594210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha