براتعلی پور الگوی دولت دینی از دید امام خمینی(ره) را تبیین کرد

مهدی براتعلی پور در کتاب «ساختار جامعه و دولت دینی» به مسایلی همچون ویژگی های انسان شناسی امام خمینی(ره) و الگوی دولت دینی از دید ایشان و آسیب های حکومت دینی پرداخته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، پاسخ به پرسش خالص در باب وجود و چگونگی اندیشه سیاسی امام و بیان رهیافت های گوناگون در ترسیم ساختار این اندیشه و درس آموزی خاص از دیدگاه های امام برای دوره های کنونی از ویژگی های کتاب "ساختار جامعه و دولت دینی"، تاملی بر اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) نوشته مهدی براتعلی پور است که به تازگی از سوی انتشارات چاپ و نشر عروج چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

بنیانهای نظری، اخلاق گرایی، انسان شناسی، بنیان های نظری و جامعه شناختی هویت های محلی، ملی و فراملی، پیکره بندی جامعه و کار ویژه ها، الگوی دولت دینی، کار ویژه های دولت دینی، تصمیم سازی های سیاسی و شیوه های مدیریتی، آسیب شناسی حکومت دینی، آینده تاریخ و سازندگرایی عناوین 10 گفتار کتاب "ساختار جامعه و دولت دینی" است.

 

در مقدمه کتاب 323 صفحه ای "ساختار جامعه و دولت دینی" می خوانیم: پیشتر پژوهش های فراوانی در مورد امام خمینی (ره) انجام شده و به رشته تحریر درآمده است و لاجرم این پژوهش چه در موضع پذیرش و چه در موضع انکار به آن پژوهش ها توجه داشته و در هر دو حالت از آنها بهره زیادی برده است.

 

 

ساختار و ترکیب بندی خاص شامل ابعاد معرفت شناختی، فلسفه اخلاق، انسان شناختی، جامعه شناختی، درست شناختی و فرجام شناسی جهت پاسخ به مسایل اندیشه سیاسی امام (ره) و بیان بهره گیری های خاص از دیدگاه های امام توسط گروههای سیاسی مختلف از جمله موارد مورد لحاظ مهدی براتعلی پور در نوشتن "ساختار جامعه و دولت دینی" است.

 

در گفتار سوم این کتاب به ویژگی های انسان شناسی امام (ره) شامل تعادلگرایی عقلانی، فطرت گرایی، خیرگرایی همگانی و اراده گرایی پرداخته شده است. پیکره بندی جامعه و کار ویژه های آن از نگاه امام (ره) در گفتار پنجم تبیین شده است و در گفتار ششم نیز الگوی دولت دینی از دید حضرت امام (ره) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

 

تقدس زندگی سیاسی، رفتارهای غیرعقلانی و ایدئولوژیک، ذره وارگی فردی و ضعف تشکل های مدنی، آمرانه بودن و اقتدارگرا بودن حکومت از جمله آسیب های حکومت دینی است که در کتاب به آن اشاره شده است.

 

به عقیده امام خمینی (ره)، مستضعفان همواره در برابر مستکبران قرار داشته اند و یادآور دو جبهه حق و باطل بوده اند و بر این اساس پایگاه طبقاتی اسلام و همه ادیان الهی محرومان و مستضعفان بوده اند و نه طبقات مرفه جامعه.مستضعفان در همه طول تاریخ به کمک انبیا برخاسته اند و مستکبرین را بر جای خود نشاندند.

 

مهدی براتعلی پور در این کتاب با بیان اینکه یکی ازپیکره های رایج در جمهوری اسلامی ایران برای تعیین تشکل های سیاسی موجود، تقسیم آنها به خودی و غیرخودی، مخالف قانونی و برانداز است، تصریح کرده است: در این جا سخن بر سر آن است که آیا امام (ره) این گروه بندی را پذیرفته یا بالاتر، خود عملاً به تئوریزه کردن این تقسیم بندی در عمل سیاسی خود همت گمارند این امر به اصل صدور اجازه رسمی فعالیت گروه ها و سازمانها و مهمتر سازمان یابی گروههای اجتماعی نیز منجر می شود.

 

از منظر حضرت امام (ره) در اسلام حکومت، حکومت قانون است حتی حکومت رسول الله و حکومت امیرالمومنین (ع)، حکومت قانون است یعنی قانون آنها را سرکار آورده است، آنها به حکم قانون واجب الاطاعه هستند، پس حکم مال قانون است و قانون حکومت می کند در مملکت اسلامی.

 

گفتنی است، کتاب "ساختار جامعه و حکومت دینی"، تاملی بر اندیشه سیاسی امام (ره) به قلم مهدی براتلعی پور در 323 صفحه شامل 10 گفتار به شمارگان 2000 نسخه و قیمت 5500 تومان به تازگی از سوی انتشارات چاپ و نشر عروج وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) چاپ و روانه بازار شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 59420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha