به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،فاطمه زهرا پیشه استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به خطرات و آسیب هایی که ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در سطح جامعه بوجود آمده است ، بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید با حساسیت و درایت بیشتری نسبت به سال های گذشته دنبال شود.
وی با بیان اینکه عوامل مختلف فرهنگی ، اجتماعی ، روانی و غیره در گرایش به سمت مصرف مواد مخدر دخیل هستند، اظهار کرد: دستگاههای دولتی مانند وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی ، آموزش و پروش ، بهداشت و درمان و ورزش و جوانان مسوولیت بیشتری نسبت به سایر ارگانها در رابطه با مقابله با اعتیاد و اجرای برنامه های وسیع در سطح کلان دارند.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: باید امکانات تفریحی ، رفاهی و ورزشی جهت گذراندن اوقات فراغت با هزینه های مادی بسیار محدود برای تمام اقشار مهیا شود تا افراد به سمت برنامه های تفریحی تمایل پیدا کنند.
پیشه ور تصریح کرد: تجهیز امکانات پژوهشی مانند اتاق مشاوره و آزمایشگاه جهت انجام پژوهش های مختلف در مدارس ، سازمانها و ادارات در خصوص ارزیابی میزان سطح سواد مردم در رابطه با اعتیاد به مواد مخدر و آگاهی از مشکلات درونی آنان ضروری است تا پژوهشگران با هزینه های مادی محدود به سمت انجام پژوهش در این نهاد حرکت کنند.
پیشه ور با بیان اینکه دادن مشاوره به اعضای خانواده فرد معتاد جهت امیدوار کردن فرد معتاد به ترک اعتیاد نیز نباید فراموش شود، گفت : برنامه ریزی فعالیت جایگزین برای افراد در معرض خطر و معتادانی که به سمت مصرف مواد مخدر بازگشت دارند ، لازم است.
پیشه ور افزود: ایجاد مراکز درمان و بازتوانی و خدمات مشاوره ای رایگان و ایجاد مراکز تحقیقاتی برای ارایه خدمات بازتوانی و مقاوم کردن افراد جامعه نسبت به مواد مخدر جدید در استای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: عمده مشکلات موجود در جامعه در رابطه با افزایش مصرف انواع مواد مخدر صنعتی و قرص های روان گردان ناشی از ناآگاهی و نبود برنامه های متناسب با نیازهای اقشار مختلف مردم است ، برای تحقق رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید موارد یاد شده اجرایی شود و استمرار پیدا کند.
نظر شما