65درصد از درخواست های انتقال دانشجویان مورد موافقت قرار گرفت

مدیر کل دانشجویان داخل وزارت علوم، شرط معدل را عمده‌ترین دلایل عدم موافقت با انتقال دانشجویان دانست و افزود: امسال 14 هزارو 271 درخواست انتقال دانشجویان (65 درصد) مورد موافقت قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مجتبی بذر افشان، مدیر کل دانشجویان داخل وزارت علوم امروز در نشستی خبری با اشاره به نقل و انتقال دانشجویان مهمان گفت: 21 هزار و 984 تقاضای انتقال و مهمانی به وزارت علوم رسیده است که پنج دانشگاه از جمله فردوسی مشهد با یک هزار و 881 تقاضا، دانشگاه اصفهان با یک هزار و 844 تقاضا، دانشگاه شیراز با یک هزار و 817 تقاضا، دانشگاه تهران با یک هزار و 784 تقاضا و دانشگاه صنعتی اصفهان با هزار و 389 تقاضا به ترتیب بیشترین تقاضای ورود را داشتند.

 

مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم  تصریح کرد: 713 مورد از درخواست‌های دانشجویان برای انتقال و مهمانی از سوی دانشگاه‌های مبدأ در حال بررسی هستند و250 مورد از متقاضیان انتقال و مهمانی به طور حضوری به وزارت علوم مراجعه کرده و اعلام کردند که از سامانه اینترنتی نقل و انتقال بدون اطلاع بوده‌اند. بنابراین وزارت علوم درخواست‌ها را بررسی و به موسسات ارسال کرد و خود موسسات آموزش عالی نیز خارج از سامانه اینترنتی به این 250 درخواست رسیدگی کردند.

 

بذر افشان خاطر نشان کرد: بر اساس آئین نامه نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های تهران باید 20 درصد از ظرفیت ورودی هر سال خود را به دانشجویان مهمان یا انتقالی اختصاص دهد. این آمار در دانشگاه‌های دولتی خارج از تهران 25 درصد ظرفیت ورودی و دانشگاه‌های غیر انتفاعی و غیر دولتی 15 درصد ظرفیت ورودی هر سال است.

 

وی با اشاره به آمار موافقت ترکیب جنسیتی درخواست های انتقال و مهمانی‌ دانشجویان افزود: پنج هزار و 140 درخواست برای دانشجویان زن و سه هزار و 464 درخواست دانشجویان مرد توسط دانشگاه‌های مبدأ مورد موافقت قرار گرفته است. همچنین پنج هزار و 723 مورد از موافقت‌های دانشگاه مبدأ مربوط به دانشجویان غیربومی استانی و دو هزار و 881 مورد نیز مربوط به دانشجویان بومی استانی است.

 

مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم  با بیان اینکه با  هفت هزار درخواست یعنی برابر 8/31 درصد از درخواست‌های انتقال دانشجویان در مبدأ موافقت نشده است، تصریح کرد: در مجموع با 14هزار و 271 مورد یعنی حدود 65 درصد از درخواست‌های انتقال دانشجویان موافقت شده است.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های مقصد تا دهم شهریور برای بررسی درخواست‌های دانشجویان مهلت دارند، تصریح کرد: ظرفیت شرط معدل و مسافت بین مبدأ و مقصد محل انتقال دانشجویان از عمده‌ترین دلایل عدم موافقت با انتقال دانشجویان بود.


وی افزود: هفت هزار و 222 مورد از مواردی که دانشگاه‌های مبدأ با درخواست‌های انتقال و مهمانی دانشجویان موافقت کرده‌اند مربوط به دانشجویان مجرد و یک هزار و 382 مورد از این موافقت‌ها برای دانشجویان متأهل است.


مدیر کل دانشجویان داخل وزارت علوم با اشاره به چگونگی برخورد با دانشگاه‌هایی که درباره مهمانی و انتقال دانشجویان همکاری لازم را نداشته‌اند، گفت: ظرفیت مؤسساتی که کمتر از ظرفیت تعیین شده برای انتقال و مهمانی دانشجویان موافقت کرده‌اند 25 درصد کاهش می‌ یابد.

 

وی افزود: در عوض ظرفیت دانشگاه‌هایی که با تمام تقاضاهای انتقال و مهمانی دانشجویان بدون توجه به ظرفیت اعلام شده به آنها موافقت کرده‌اند 15 درصد افزایش می‌یابد که این افزایش ظرفیت در دفترچه کنکور امسال لحاظ شده است. همچنین ظرفیت مؤسساتی که بیشتر از ظرفیت اعلام شده با نقل و انتقال دانشجویان موافقت کرده‌اند 25 درصد افزایش می‌یابد.

  

بذرافشان با اشاره به شیوه‌نامه برگزاری آزمون در کشورهایی که بیشترین آمار تقاضای بورسیه در ایران را دارند، افزود: شیوه‌نامه برگزاری این آزمون تنظیم شده و از طریق وزارت امور خارجه ارسال شده است. در صورتی که شرایط لازم در آن کشورها مهیا باشد، این آزمون در آن کشور برگزار می‌شود.

 

وی با اشاره به برگزاری آزمون بورسیه در افغانستان اظهار کرد: آزمون کشور افغانستان برای داوطلبان بورسیه در دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت 15 شهریور ماه برگزار می‌شود. ثبت‌نام این آزمون از 21 مرداد ماه آغاز شده است و تا چهارم شهریور  ادامه دارد. این ثبت‌نام در کابل، مزار شریف، هرات، بامیان، جلال آباد و قندهار، صورت می‌پذیرد.

 

وی با بیان اینکه این آزمون در وزارت علوم در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار می‌شود، خاطر نشان کرد: برای پذیرش دانشجوی بورسیه کارشناسی و کارشناسی ارشد در وزارت علوم ضمن برگزاری آزمون مصاحبه نیز گرفته می‌شود. اما برای پذیرش دانشجوی بورسیه دکترا فقط مصاحبه با داوطلبان صورت می‌پذیرد.

 

وی ادامه داد: در وزارت بهداشت برای پذیرش دانشجوی بورسیه در مقطع کارشناسی آزمون گرفته می‌شود و در مقاطع تحصیلات تکمیلی مدارک تحصیلی قبلی ضمن برگزاری آزمون مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

بذرافشان با بیان اینکه طی یکی دو سال اخیر 19 درصد از کل پذیرفته‌شدگان بورسیه وزارت علوم مختص داوطلبان کشور افغانستان است، یادآور شد: حداقل از 90 کشور درخواست بورسیه و غیر بورسیه برای تحصیل در دانشگاه‌های کشور وجود دارد. سال گذشته ایران از 54 کشور دانشجوی بورسیه داشت.

 

شایان ذکر است؛ نشست خبری مدیر کل دانشجویان داخل وزارت علوم  دوشنبه (23 مرداد) در سالن کنفرانس وزارت علوم برگزار شد.


انتهای پیام/ 
 
 

کد خبر 59408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha