به احترام شما ایستاده ایم، آقای انصافی!

خبرگزاری شبستان: نمایش ایرانی در سال های رو به محاق و فراموشی به آخرین شوالیه های وفادارش چشم امید دارد باشد که کسی، فکری به حال این نمایش کند تا شاید روزی، فضایی برای پاسداشت و احیای تعزیه، نمایش روحوضی و دیگر آیین های نمایشی ایران فراهم شود.

به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان از همدان، دومین روز از جشنواره ی بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با اجرای نمایش «عمو نوروز و ننه سرما» نوشته و کار جواد انصافی همراه بود. نمایشی که در سه نوبت ۱۰، ۱۵ و ۱۷ و در بخش مسابقه ی تئاتر کودک روی صحنه رفت.

 

عمونوروز و ننه سرما، با بهره مندی از قواعد نمایش ایرانی و درباره ی باورهای ایرانی ها نسبت به بهار و جشن نوروز است. نمایشی برای کودکان تا آیین های سنتی کشورمان را در همراهی با نمایشی ساده ولی جذاب فرا بگیرند. داستان نمایش از جایی آغاز می شود که دختربچه ای آرزو می کند تا عمو نوروز، حاجی فیروز و ننه سرما را ببیند. آرزوی او توسط غول جادو برآورده می شود و از آن پس تماشاگر، از زبان ننه سرما، حاجی فیروز و عمو نوروز، افسانه ی نوروز باستان را می شنود.

 

جواد انصافی، در نگارش و کارگردانی، همچنان به اصول و قواعد نمایش ایرانی وفادار مانده تا چراغ روشنِ صحنه باشد. یکی از آخرین وفادارمانده های مکتب نمایش ایرانی که سالهاست علاقمندانش مرگ و به زوال رفتنش را به نظاره نشسته اند. انصافی در حالی همچنان، پرشور و یگانه نمایش ایرانی روی صحنه می برد که گویی دیگران این بخش مهم از فرهنگ مملکت را فراموش کرده اند.

 

عمو نوروز و ننه سرمای جواد انصافی، از رابطه ی سیاه و اوستا در نمایش های ایرانی بهره گرفته. عمو نوروز در بسیاری از لحظات نمایش «اوستا» و حاجی فیروز با بازی حواد انصافی «سیاه» را نمایش می دهند. نمایش خط روایی ساده ای دارد و همراه با موسیقی و تصنیف های ایرانی، افسانه ی نوروز را جذاب و ساده برای کودکان بازگو می کند. همین دو عامل را می تواند دلیل استقبال پرشور مخاطبان و کودکان حاضر در سالن از نمایش دانست.

 

نمایشی که روز گذشته با استقبال پرشور همراه شد تا مزد وفاداری جواد انصافی به نمایش ایرانی و به جشنواره ی تئاتر کودک و نوجوان همدان باشد. این که انصافی، هر سال با نمایشی تازه به همدان می آید تا نمایش ایرانی را برای کودکان نسلی که انگار گذشته ای ندارد، زنده نگه دارد. نمایش ایرانی در سال های رو به محاق و فراموشی به آخرین شوالیه های وفادارش چشم امید دارد باشد که کسی، فکری به حال این نمایش کند تا شاید، روزی چنان که دیگران آیین های نمایشی و اجرای بزرگان تئاتر کشورشان را گرامی می دارند، فضایی برای پاسداشت و احیای تعزیه، نمایش روحوضی و دیگر آیین های نمایشی ایران فراهم شود.

 

علی یزدان دوست

کد خبر 594022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha