خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اندونزی بزرگترین قدرت اقتصادی جنوب شرقی آسیا است. بیشترین صادرات اندونزی به کشورهای آمریکا و ژاپن و چین و سنگاپور میباشد. اندونزی از لحاظ معدنی کشوری غنی میباشد و معادن نفت، گاز طبیعی، قلع، نیکل، زغال سنگ، بوکسیت و مس در این کشور موجود است اما به علت نسبت بیشتر جمعیت به ثروت جمعیت مردم فقیر زیاد است. صنعت معدنکاری سهمی ۱۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی اندونزی دارد. یکی دیگر از منابع کسب درآمد برای اندونزی صنعت گردشگری است. تولید نفت در اندونزی بسیار کم است و این میزان تنها برای تأمین نیازهای داخلی این کشور صرف میشود ولی با این حال اندونزی بزرگترین تولیدکننده نفت در کشورهای جنوب شرقی آسیا بهشمار میآید. بر این اساس اندونزی به دنبال همکارانی در حوزه نفت و گاز است و ایران به عنوان یکی از این منابع برای اندونزی به حساب می آید و در حال حاضر ایران و اندونزی خواستار توسعه همکاری های دو جانبه در بخش نفت، گاز و پتروشیمی شدند.
بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوشته است: "با توجه به روابط خوب ایران و اندونزی در تمامی زمینه ها و اراده سیاسی دو کشور در صددیم حجم مبادلات بازرگانی و اقتصادی را افزایش داده و نقش روسای کمیسیون مشترک، برنامه ریزی و طراحی لازم در تبیین نقشه راه برای رسیدن به این هدف است. به همین دلیل نقش انرژی و همکاری های مشترک نفت و گاز، پتروشیمی و منابع طبیعی با توجه به تجارب گسترده دو کشور و از سویی بازار مصرف عظیم اندونزی و اجرای توافقات دو کشور در حوزه های نفت و گاز می تواند به افزایش مناسبات اقتصادی دو جانبه کمک کند."
یادآور می شود: اندونزی کشوری است که به شکل یک قوس در طول خط استوا کشیده شدهاست. مجمعالجزایر اندونزی دیرزمانی از مناطق مهم بازرگانی دریایی جهان بهشمار میآمد و مسیرهای بازرگانی از سده هفتم میلادی میان پادشاهی سریواجیا و چین تشکیل شدهبود. تاریخ اندونزی بسیار از نفوذ قدرتهای خارجی که به خاطر منابع طبیعی این کشور جذب آن میشدند تأثیر پذیرفتهاست. بازرگانان مسلمان دین اسلام را با خود به این منطقه آوردند و قدرتهای اروپایی برای بهدست گرفتن حق انحصاری تجارت ادویه از اندونزی، در این منطقه با یکدیگر رقابت و جدال داشتند. اندونزی سرانجام به مدت سه قرن و نیم تبدیل به مستعمره هلند شد، و بعداً پس از پایان جنگ جهانی دوم اعلام استقلال کرد.
نظر شما