به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مهدی ایزدی، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران امروز در جمع اصحاب رسانه گفت: از لحاظ قانونی افرادی را تحت پوشش بنیادشهید می دانیم که بر اساس آیین نامه تعیین مصادیق توسط دشمن کشته می شوند، آنان شهید هستند اما کسانی در حکم شهید هستند همانند افرادی که در مناطق عملیاتی، سقوط هلی کوپتر و هواپیما، در ماموریت های نظامی یا در مواقع و حوادث مرتبط به شهادت می رسند.
ایزدی بیان کرد: در آیین نامه مصادیق کسانی در حکم شهید هستند در اولویت دوم قرار گرفته اند اما در آیین نامه سال 93 این قید برداشته شد ولی به لحاظ اینکه در ارایه خدمات با محدودیت روبرو بودیم ناچار شدیم در اولویت دوم قرار دهیم.
وی درباره شهدای منا نیز بیان کرد: به صورت قطعی از سوی هیچ مرجعیتی اعلام نشده که این حادثه توطئه ای از پیش تعیین شده بود البته قصور و سوءتعبیر سعودی ها موجب شد گروهی از هموطنان ما جان ببازند. بر اساس تدابیر مقام معظم رهبری و توافق سازمان حج و بنیادشهید خانواده های شهدای منا تنها از خدمات فرهنگی و درمانی بهره مند می شوند و از خدمات معیشتی، تسهیلات مسکن و استخدام نمی توانند استفاده کنند.
وی درباره محیط بانان شهید نیز بیان کرد: چون حکم قانونی داریم و آنان به صورت مستقیم توسط گروه معارض کشته شده اند تحت پوشش کامل خدمات ما قرار میگیرند.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی ها به صورت غیرمستقیم جانباز شده اند اما ارگان مربوطه قبول دارد و بنیادشهید نمی پذیرد، گفت: در مواردی که بین کمیسیون احراز بنیادشهید و یگان مربوط اختلاف نظر وجود داشته باشد کمیسیون مشترک بنیادشهید و یگان مربوط موضوع را بررسی می کنند، اگر باز این اختلاف نظر وجود داشته باشد به ستاد کل نیروهای مسلح ارجاع داده می شود که نتیجه آن مورد قبول است و اگر افرادی با این مشکل روبرو هستند می توانند مراجعه کنند تا در کمیسیون مشترک به موضوع آنان بررسی شود.
وی درباره حق پرستاری نیز بیان کرد: دولت موظف است برای حمایت از جانبازان بالای 50 درصد حق پرستاری پرداخت کند و حدود 46 هزار و 245 جانباز حق پرستاری دریافت می کنند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران ادامه داد: در سه سال گذشته بر اساس قراردادی که بنیاد با بیمه ایران دارد سایر جانبازان و حتی خانواده آنان که به واسطه بیماری سخت زمین گیر شده اند از خدمات حق مراقبت در منزل بهره مند می شوند.
وی درباره ارایه پیشنهاد تغییر بنیاد به وزارتخانه نیز تصریح کرد: مقام معظم رهبری مخالف صریح تبدیل بنیاد به وزارتخانه هستند چرا که رهبری دستور صحیح دارند که بنیاد به شکل نهادی باقی ماند، باید برای تغییر در درجه اول نظر مقام معظم رهبری گرفته شود.
وی درباره مطالبات معوق خانواده های شهدا نیز گفت: خانواده هایی که 30 سال خدمت فرزند شهید آنان در سال 91 تمام شده و حکم بازنشستگی صادر شده است پاداش آن را گرفته اند.
وی بیان کرد: سه هزار و800 میلیارد تومان جامعه هدف از ما طلب داشتند، این طلب از سه دولت گذشته بر جای ماند که تا امروز در دولت تدبیر و امید کامل پرداخت شد. حدود هزار میلیارد و 800 تومان مطالبات باقی مانده است.
وی بیان کرد: در ابتدای دولت تدبیر و امید مطالبات 170 هزار نفر را به صورت کامل پرداخت کردیم و تنها 20 هزار نفر مطالبه دارند.
ایزدی تاکید کرد: تنها در دولت یازدهم سهمیه استخدامی جامعه هدف ما رعایت شد.
وی درباره نرخ بیکاری نیز بیان کرد: نرخ بیکاری در جامعه هدف ما حدود 4 درصد است.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران گفت: سال 94 پاداش پایان خدمت خانواده شهدا صددرصد توسط بنیاد شهید پرداخت شد اما ذخیره مرخصی آنان که باید توسط یگان های مختلف پرداخت می شد، داده نشده است لذا این مطالبات باقی مانده است.
وی همچنین در ادامه تاکید کرد: کشته شدن در حوادث عادی خود در حین انجام خدمت شهید محسوب نمی شود و آتش نشانان تحت پوشش بنیادشهید قرار نمیگیرند لذا شورای شهر و شهرداری خانواده آنان را تحت پوشش قرار داده است.
به گفته ایزدی، تعداد 91 هزار و 976 نفر حقوق حالت اشتغال از بنیادشهید دریافت می کنند که 60 هزار نفر به واسطه حضور در جبهه و ترور از کار افتادند و مابقی مانند بمباران ها دچار مشکل شده اند.
ایزدی درباره بودجه بنیادشهید نیز بیان کرد: سال 95 با کسری دو هزار میلیارد تومان روبرو هستیم و حداقل نیاز داریم 36 درصد بودجه سال 96 افزایش یابد.
وی ادامه داد: بودجه سال 95 هشت هزار و 600 میلیارد تومان بوده است که تا الان در پرداخت حقوق ها و مستمری ها بالای 100 درصد تخصیص یافته در سایر فعالیت ها 20 درصد هزینه شده اند.
وی بیان کرد: پیش بینی می کنیم 11 هزار و 800 میلیارد تومان بودجه سال 96 مصوب شود که متاسفانه یک درصد دولت به بودجه اضافه کرده است البته هزینه درمان که 20 درصد می شود را دولت خود می دهد.
وی با بیان اینکه 15 درصد با کمبود بودجه روبرو می شویم، گفت: برخی ها در بیرون از بنیادشهید مطالبات را می خواهند به صورت غیرمعقول افزایش دهند تا دولت نتواند تامین مالی کند و جامعه هدف را نسبت به دولت بدبین کند که این یک حرکت سیاسی زشت است. باید نیازهای واقعی جامعه را بسنجیم، اگر قرار است مجلس در خدمات افزایش دهد باید بار مالی آن نیز پیش بینی شود.
به گفته معاون تعاون و امور اجتماعی بنیادشهید و امور ایثارگران، تعاونی های ایثارگری 80 درصد موفق بودند اما در سایر حوزه ها این موفقیت 20 درصد بوده است.
نظر شما