به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، رحمانی فضلی، وزیر کشور در نشست هم اندیشی زنان فعالان و نخبگان سیاسی کشور با اشاره به مشارکت و یکپارچگی در جهت اهداف انقلاب گفت: وزارت کشور مصداق یک سر و هزار سودا است اما کارنامه وزارت کشور در سطح کلان از نظر ما قابل قبول است و ما توانسته ایم تمام سیاستهای دولت را به عنوان منشور سیاسی این دولت در انتخابات محقق کنیم و توانستیم توقعی را که از جامعه سیاسی می رفت براورده کنیم.
وی با بیان اینکه فضای سیاسی کشور باید آرام و فعال بماند تصریح کرد: تصحیح روند فعالیتها و تسریع فعالیتهای سیاسی از جمله اقدامات وزارت کشور بود که در این راستا امنیت فعالیتهای سیاسی را برقرار کرد و موجبات مشارکت و برگزاری انتخابات خوب را فراهم کرد.
وی در مورد مشکلات تاسیس خانه احزاب گفت: بنده شخصاٌ 5 جلسه با منتخبین احزاب و تاثیرگذاران در این حوزه جلسه داشته ام و نهایتاً خانه احزاب افتتاح و ساختمان در اختیار انها قرار گرفت مشکل خانه احزاب بیشتر به دلیل اختلاف داخل خود احزاب بود و مانعی برای فعالیت انها وجود نداشت.
وی با اشاره به تلاشهای وزارت کشور درخصوص لایحه احزاب تصریح کرد: این لایحه در کمیسیون تغییراتی را داشت که در نهایت لایحه قابل قبولی ارایه شد و گامهای بلندی در این لایحه برداشته شد و لایحه جامع انتخابات از نمونه های بسیار خوبی بود که در این دولت ارایه شد و در حال بررسی برای ورود به صحن است.
رحمانی فضلی در مورد مجوزهای احزاب گفت: هیچ مجوزی در وزارت کشور برای احزاب بدون تعیین تکلیف نمانده است و تمامی موارد در مسیر طبیعی طی شد و مجوزهایی که مشکلاتی داشتند نیز مشکلات انها رفع شد.
وی در مورد امر انتساب در وزارت کشور خاطرنشان کرد: این موضوع چندوجهی و پیچیده است به طور مثال انتساب فرمانداران فقط امر سیاسی است بلکه مسایل اجتماعی و امنیتی را نیز در بردارد و در حوزه فرمانداران هر مشکلی که در هر دستگاه اتفاق بیفتد ما با مردم مواجه هستیم و باید استاندار و فرماندار ان را سامان دهند پس به ما حق بدهید تا در انتساب فرمانداران دقت کنیم 80 درصد نیرویی که در مدیریت وزارت کشور و امر فرماندهی است از وزارت کشور نبوده و از بیرون از مجموعه ماست.
وی با اشاره به هماهنگی استانداران و فرمانداران با نمایندگان ولی فقیه استان و احزاب به عنوان یکی از شرایط انتساب فرمانداران گفت: به همین جهت انتساب فرمانداران دو ماه طول کشید ما هیچ مشکلی در فعالیتهای سیاسی قانونی و مجوزدار نداریم و همه باید در ایجاد نشاط سیاسی تلاش کنیم و اگر در جایی هم سخنرانی برگزار نشده و مشکلی وجود داشته است ما مشکل را به قوه قضاییه ارجاع داده ایم تا این قوه بررسی و اعمال نظر کند.
وی در مورد سخنرانی های 16 آذر گفت: در 2 یا 3 روز مربوط به این روز 336 سخنرانی با گرایشهای مختلف برگزار شد که البته برخی موارد به دلیل عدم حضور سخنران و یا تشخیص خودشان برگزار نشد و بخشی نیز به دلیل مساعد نبودن شرایط در داخل دانشگاهها برگزار نشد.
وی در مورد انتخابات گذشته گفت: در انتخابات گذشته ما دو هیئت نظارت و دو هیئت اجرایی برای اولین بار در انتخابات تجربه کردیم و انتخابات خبرگان و مجلس با هم برگزار شد و هیچ اعتراضی نسبت به این انتخابات نشده است. البته برخی از دوستان در رد صلاحیت ها صحبتهایی داشته اند اما واقعا وزارت کشور تلاش کرد تا حداکثر تایید و حداقل رد صلاحیتها انجام شود.
وزیر کشور گفت: مرکز تشخیص صلاحیت وزارت کشور نیست و این رد صلاحیتها برخی مربوط به اشکالات قانونی، نوع برداشت از قانون و یا اعمال سلیقه ها در هیئت نظارت است اما می توانیم بگوییم که در این انتخابات یک قطره خون از دماغ کسی نیامد و همه راضی بودند.
وی ادامه داد: در بحث رسانه ها و روزنامه نیز هیچ مشکلی در نشریات نداریم.
رحمانی فضلی درخصوص انتقاد سریع اطلاعات در فضای مجازی گفت: بنده اولین کسی هستم که در کرسی اعتراض در مورد فضای مجازی قرار می گیرم در این فضا مباحث عمومی به حدی آزاد است که موارد عفت عمومی رعایت نمی شود و یا افراد مورد هتک حرمت قرار می گیرند به همین جهت ما احساس مسئولیت می کنیم اما تلاش کردیم مانع فعالیت نباشیم در حوزه سیاسی مشارکت همدلی را داشته باشیم. مشارکت سیاسی بخشی از کارهای ماست برای رسیدن به هدف غایی که همان حفظ نظام است.
رحمانی فضلی با تاکید بر تقویت نظام جمهوری اسلامی و پیروی از شهدا و امام (ره) در این امر خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی در معرض تهدیدات است و این تهدیدات در حوزه های مختلف صورت می گیرد و ما به عنوان کسانیکه در نظام جمهوری اسلامی خدمتگذار هستیم باید در جهت تقویت نظام حرکت کنیم ما نقش آفرینان این صحنه هستیم.
وی با اشاره به تغییرات سریع در حوزه اقتصاد و فرایندهای اجتماعی گفت: این تغییرات به قدری سریع اتفاق می افتد که گاهی قدرت رصد پیگیری آن با توجه به پیشرفت تکنولوژی وجود ندارد و ما ناگزیر از این تغییرات هستیم و با حجم وسیعی از اطلاعات روبروییم که نباید به صورت انفعالی به آنها برخورد کنیم.
وی با بیان اینکه ایران امن ترین کشور منطقه است گفت: در حال حاضر هیچ مشکل امنیتی داخلی نداریم اما این موضوع به معنای این نیست که تهدیدات امنیتی وجود نداشته باشد ما روزانه با تهدیدات امنیتی مختلفی مواجه هستیم به طور مثال از نظر اعتقادی با جریانهای وهابیت و تکفیری روبرو می شویم که باید آنها را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه اجتماعی نیز ما با افزایش نارضایتی ها مواجهیم که این نارضایتی ها با اهداف سیاسی برخی کشورها و افراد گره خورده است که اگر به موقع رسیدگی نشود به نارضایتی امنیتی تبدیل می شود.
رحمانی فضلی تصریح کرد: هر چیزی که وحدت و انسجام داخلی را بر هم بزند خلاف امنیت است باید مشارکت و همکاری مردم را تقویت کنیم و این امر از ضروریات تاریخی است.
وی گفت: جلسات احزاب و تشکلهای سیاسی نباید به چند جلسه محدود باید بلکه احزاب و تشکلهای سیاسی باید دریچه ای را برای حضور و مشارکت مردم باز کنند و مطالبات مردمی را دنبال کنید و برخوردی صادقانه با توجه به مطالبات مردم داشته باشیم که این موضوع موفقیت احزاب را رقم می زند.
وی با اشاره به اصل قانونمداری به عنوان یکی از اصول مهم در فعالیت احزاب گفت: احزاب باید در تقویت قانونمداری مشارکت کنند و مردم را با حقوقشان آشنا کنند در حوزه های مختلف جامع ما شاهدیم که مردم با حقوق خود اشنا نیستند و نمی دانند که قانون چه می گوید.
وی با اشاره به رفتار اعتدال گرایانه در میان احزاب و گروهها گفت: اعتدال همان حقوق و روش و منش است که باید طریق همگان باشد افراط و تفریط نتیجه اش ظلم و قیامهای اجتماعی است شعار اعتدال تنها شعار دولت نیست بلکه یک امر طبیعی و متناسب با خلقت و حقوق انسان است.
وی تصریح کرد: وزارت کشور تلاش کرد تا حداقل رد صلاحیتها اتفاق بیفتد اما اعتراضات در این زمینه را نیز می پذیریم تلاش ما تقویت فعالیتهای سیاسی بوده است و این موضوع را در قوانین و دستورالعملها مورد توجه کافی قرار داده ایم و در حال حاضر نیز وزارت کشور امادگی برگزاری انتخابات پیش رو را دارد.
نظر شما