خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: قبرس کشوری جزیرهای است در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترکنشین) و بخش یونانینشین تقسیم میشود که در آن هردو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند. یونانیها ارتودوکس و ترکهای قبرس مسلمان هستند. جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانهاست و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا میباشد. قبرس از نقاط گردشگرپذیر مدیترانهاست و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به حوزه یورو پیوست.
بنابراین گزارش، اقتصاد جزیره قبرس از آغاز استقلال مبتنی بر نظام بازار آزاد بودهاست. صادرات عمده قبرس شامل محصولات کشاورزی (گندم. جو. سیب زمینی. و مرکبات). میوههای مختلف. تنباکو. محصولات صنعتی. انواع پوشاک. کفش و صنایع دستی بودهاست. واردات عمده نیز شامل: مواد خوراکی. دام زنده. نفت و فرآوردههای شیمیایی است. این کشور نیز به دنبال سایر کشورها به دنبال توسعه روابط خود با ایران است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از خبرگزاری قبرس (سینا) به نقل از خریس یورگیادیس، وزیراقتصاد و دارایی قبرس نوشته است: "قبرس خواستار توسعه همکاری های بلند مدت اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران است و دولت قبرس مصمم به توسعه روابط در تمامی زمینه ها با ایران است. توسعه همکاریهای قبرس با ایران به خاطر برخی موانع و فشار های خارجی با مشکلاتی رو به رو است. تحریم های آمریکا علیه ایران و تبعیت برخی کشورهای اروپایی از این تحریم ها مانع از همکاریها و توسعه روابط اقتصادی و بانکی بین ایران و قبرس شده است. ایران دارای بازاری گسترده است که توسعه همکاری های دو طرف می تواند زمینه رشد اقتصادی ایران و قبرس را فراهم کند. به رغم موانع موجود، دو طرف تمایل فراوانی برای توسعه روابط همه جانبه خود در زمینه گردشگری دارند و روابط کشورهای عضو اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران رو به گسترش است و قبرس نیز از این قائده مستثنی نیست زیرا ایران علاوه بر اینکه دارای بازاری گسترده است، دارای نیروی انسانی تحصیل کرده و رشد اقتصادی چشمگیری نیز است."
نظر شما