ایران، بزرگترین قدرت موشکی منطقه/۱۰ ژانویه؛ نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام

خبرگزاری شبستان:هشدار قانونگذار ارشد کنگره درباره تأمین مالی قرارداد بوئینگ با ایران، ایران، بزرگترین قدرت موشکی منطقه، جنگنده های F۳۵ اسرائیل قابلیتی در برابر ایران ندارند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: هشدار قانونگذار ارشد کنگره درباره تأمین مالی قرارداد بوئینگ با ایران، ایران، بزرگترین قدرت موشکی منطقه، جنگنده های F۳۵ اسرائیل قابلیتی در برابر ایران ندارند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

محکومیت شهروند ایرانی - آمریکایی به یک سال حبس در دادگاهی در واشنگتن

یک شهروند آمریکایی متولد ایران، روز دوشنبه به بهانه ادعایی نقض قوانین صادرات آمریکا به تحمل یک سال حبس محکوم شد.

دادگاهی در واشنگتن 14 سپتامبر سال جاری «شانتیا حسن‌شاهی»، 61 ساله را در اتهام ادعایی تلاش برای انتقال دستگاه رله الکترومکانیکی به ارزش 1 میلیون دلار برای محافظت از شبکه برق شهری ایران مجرم شناخت.

وکلای حسن‌شاهی با بیان اینکه وی برای تلاش اقلام کاملاً غیرنظامی و غیرهسته‌ای به ایران تلاش کرده خواستار تخفیف در حکم صادر شده برای وی شده بودند.

با وجود این «رادولف کنترراس»، قاضی این پرونده ممنوعیت‌های مبادلات بازرگانی با ایران را یکی از ستون‌های سیاست خارجی آمریکا خواند و گفت که یکی از روش‌های اصلی از بین بردن مشروعیت نظام حاکمیتی در میان مردم اخلال در منابع برق این کشور است.

این قاضی بر همین اساس مدعی شد که متهم مرتکب جرمی «جدی» شده است.

هشدار قانونگذار ارشد کنگره درباره تأمین مالی قرارداد بوئینگ با ایران

«جب هنسارلینگ»، رئیس کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان این کشور در بیانیه‌ای با انتقاد از امضای قرارداد رسمی میان شرکت هواپیماسازی «بوئینگ» و ایران به موسسات مالی این کشور درباره تأمین مالی این قرارداد هشدار داد.

منابع خبری روز یکشنبه از امضای قرارداد نهایی خرید 80 فروند هواپیما از این شرکت هواپیماسازی برای تحویل به ایران در یک بازه زمانی ده ساله خبر دادند.

امضای این قرارداد در حالی صورت گرفت که محل تأمین مالی این قراردادها و نحوه پرداخت پول توسط ایران، از جمله بانک‌هایی که باید نقل و انتقالات مالی این قرارداد را انجام بدهند، هنوز مشخص نیست.

قوانین ایالات متحده آمریکا کلیه اشخاص آمریکایی را از انجام هر گونه معامله و تجارت با اشخاص و موسسات ایرانی منع می‌کند. این محدودیت‌ها، بانک‌های آمریکایی را نیر شامل می‌شود و موسسات مالی این کشور از ارائه هر گونه خدمات مالی به اشخاص و نهادهای ایرانی منع شده‌اند.

واشنگتن‌، علاوه بر این، استفاده بانک‌های ایرانی از خدمات موسوم به معاملات «چرخه دلار» را ممنوع اعلام کرده است.

منظور از مبادلات چرخه دلاری، استفاده بانک‌های ایرانی از خدمات دلاری بدون ارتباط مستقیم با نظام بانکی آمریکا است. تا قبل از سال 2008 بانک‌های ایرانی با واسطه بانک‌های خارجی (مانند بانک‌های سوییسی) مجاز به استفاده از اینگونه مبادلات بودند، اما  واشنگتن از نوامبر آن سال استفاده بانک‌های ایرانی از این خدمات را ممنوع اعلام کرد.

علاوه بر این، مجلس نمایندگان آمریکا آبان‌ماه سال جاری طرحی را به تصویب رساند که خزانه‌داری آمریکا را از صدور مجوز برای موسسات مالی این کشور جهت انجام تراکنش‌های مربوط به صادرات یا صادرات مجدد هواپیماهای مسافربری به جمهوری اسلامی ایران منع می‌کند. 

«هنسارلینگ»، در بیانیه‌اش روز سه‌شنبه آورده است: «مجلس نمایندگان تا همینجا هم با تصویب طرح‌هایی برای ممنوعیت فروش هواپیما به ایران و تأمین مالی آن توسط آمریکا نظرش را ابراز کرده است.»

وی هشدار داد در صورتی که یک موسسه مالی آمریکایی در روزهای پایانی دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم به تأمین مالی ایران بکند، بایستی در برابر کنگره پاسخگو باشد.

ایران، بزرگترین قدرت موشکی منطقه/ موشک‌های ایران ابزار تدافعی-هجومی علیه آمریکا و متحدانش هستند

«اندیشکده واشنگتن» چندی قبل در گزارشی تحلیلی به برنامه موشکی ایران پرداخت. در ابتدای این گزارش آمده است: ایران بزرگترین قدرت موشکی در خاورمیانه است و زرادخانه آن متشکل از بیش از هزاران موشک برد کوتاه ، متوسط و بلند بالستیک و احتمالا موشک‌های سطح به سطح هجومی کروز است. با وجودی که این موشک‌ها از نوع متعارف هستند، اما بسیاری از آن‌ها می‌توانند تجهیزات اتمی حمل کنند البته به شرطی‌که که این کشور به چنین قابلیتی نیز دست یابد.

به نوشته این اندیشکده مطالعاتی، در حالی‌که توافق اتمی ایران با قدرت‌های جهانی شاید چنین روزی (قابلیت حمل کلاهک اتمی با موشک) را دور نماید، اما این توافق محدودیت جدیدی در برنامه موشکی ایران اعمال نکرده است .

بر این اساس، کمیت نیروی موشکی ایران می‌تواند همراه با لغو تحریم‌ها در طول  15 سال شدت نیز یابد. تا آن زمان نیز افزایش فزاینده توان موشکی و سایبری ایران چالشی بزرگ برای توان دفاع موشکی منطقه و علیه اهداف حیاتی،زیر ساختی، نظامی و مراکز شهری است و به این دلیل هر تلاشی در زمینه بهبود توافق اتمی با ایران باید نگرانی ناشی از برنامه موشکی این کشور را رفع نماید.

 در ادامه این گزارش آمده است: موشک‌ها نوعی ابزار تبلیغاتی ایران نیز محسوب می‌شوند و در هر رژه نظامی بر روی آن‌ها در حالی‌که شعارهای مرگ بر آمریکا، اسرائیل مشاهده می‌شوند  و حتی خواهان محو اسرائیل هستند رویت می شوند.ا ین موشک‌ها نشانگر رشد قدرت نظامی ایران بوده و برای این کشور توان موشکی ابزار جنگ روانی است .

در بخش دیگر این گزارش با اشاره به تنوع موشکی ایران آمده است: موشک‌های برد کوتاه ایران برای دشمنان نزدیکش در خلیج فارس است و موشک های «فاتح -110» با برد 300 کیلومتر از آن دسته هستند.

موشک‌های برد متوسط ایران چون «شهاب -3» «قدر» و «عماد» نیز  ویژه اسرائیل هستند. این کشور همچنین موشک سوخت مایع دو مرحله‌ای  «سجیل -2» را آزمایش کرده که بردی بیش از 2000 هزار کیلومتر دارد و می‌تواند جنوب شرقی اروپا را هدف قرار دهد. البته این موشک هنوز عملیاتی نشده است.

گفته می‌شود ایران آزمایش ناموفقی را بر نوعی موشک کره شمالی  داشته که برد آن 4 هزار کیلومتر تخمین زده می‌شود. از سوی دیگر موشک ماهواره بر «سفیر» که 4 ماهواره را در مدار زمین قرار داده است (سال 2009) تجربه‌ایی مناسب برای موارد مورد نیاز  ساخت یک موشک قاره پیما است .

در بخش دیگر این گزارش که در آن بررسی دقیقی بر انواع موشک‌های ایران همراه با تصاویر متعدد صورت گرفته، آمده است: دکترین مقاومت ایران شاید روزی به جایی منتهی شود که نبرد با آمریکا و اسرائیل یا نوعی درگیری محدود برای حصول اهداف سیاسی را شاهد باشیم.  سیاستی که موجب درگیری حزب‌الله و حماس با اسرائیل نیز شده است.

واشنگتن باید هر آنچه را که می‌تواند بکار بندد تا ارزش توان موشکی تدافعی و هجومی ایران را که این کشور در آن سرمایه گذاری‌های مالی و انسانی انجام داده را کاسته و با تقویت توانایی خود این کشور را تنبیه کند. بنابراین، آمریکا باید تقویت به دفاع موشکی نیروهای ائتلاف پرداخته و ساختار دفاع موشکی یکپارچه را ایجاد کند.

در انتهای این گزارش آمده است: در مجموع نیروی موشکی ایران یک معضل است و آمریکا باید شرکای عرب خود را ترغیب به توسعه دفاع شهری کند که در این میان اسرائیل مدلی خوب و مناسب می‌باشد. همچنین باید با برنامه‌های تبلیغاتی موشکی ایران و جنگ روانی این کشور با ساز و کار تبلیغاتی راهبردی که بیانگر توان دفاع موشکی آمریکا و متحدانش باشد برخورد گردد و در آن تاکید شود حملات موشکی ایران با واکنش قاطع هوایی و موشکی نیروهای ائتلاف مواجه می‌شود.

مهر:

تلاش برای متوقف نمودن برجام دیگر خیلی دیر شده است

«یعیر لاپید» (Yair Lapid) از قانونگذاران برجسته پارلمان رژیم صهیونیستی و از مخالفان «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم امروز از وی خواست تا هدفش را از تلاش برای برهم زدن توافق هسته ای ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیر ماه ۹۴) موسوم به «برجام» میان ایران و کشورهای ۱+۵ بیان کند.

«یعیر لاپید» رئیس حزب «یش عتید» (Yesh Atid) در جمع خبرنگاران خارجی با بیان این‌ که خود نیز توافق هسته ای را دوست ندارد، اعلام کرد که برای متوقف ساختن آن خیلی دیر شده است.

«یعیر لاپید» در این باره تأکید کرد: آمریکا تنها بازیگر این ماجرا نیست. چینی‌ ها، روس‌ ها و اروپایی‌ ها نیز در این توافق نقش داشته اند. این امر نیازمند این است مشخص کنیم که آیا لغو توافق اتمی ایران به خودیِ خود ممکن است یا خیر.

این در حالیست که «نتانیاهو» در تلاش است با اعمال نفوذ بر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور متخب آمریکا و بهره بردن از توهمات وی در این باره، نسبت به آسیب رساندن به برجام اقدام کند.

لازم به ذکر است، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور متخب آمریکا در جریان کارزار انتخاباتی خود مدعی شده بود که توافق هسته ای با ایران را پاره خواهد کرد؛ اظهاراتی که با واکنش های تند و مخالفی از سوی بسیاری از کشورها مواجه شده بود.

جنگنده های F۳۵ اسرائیل قابلیتی در برابر ایران ندارند

میدل ایست آی می نویسد: زمانیکه اسرائیل دو فروند جنگنده اف ۳۵ ساخت آمریکا را در پایگاه هوایی «نواتیم» تحویل بگیرد بدون شک همسایگان آن نظاره گر این رویداد خواهند بود. بخصوص ایران زیرا اسرائیل با در اختیار داشتن این جنگنده های رادار گریز تعادل را به نفع خود تغییر می دهد.

قرار است امروز دوشنبه دو فروند جنگنده اف ۳۵ به رژیم صهیونیستی تحویل داده شوند.

کارشناسان به میدل ایست آی گفته اند که این جنگنده های جدید دقیقا علیه ایران هستند. اسرائیل با دارا بودن این جنگنده ها می تواند از دست رادارها و موشک های زمین به هوا فرار کند.

در ادامه این مطلب آمده است: این جنگنده ها همچنین قابلیت استفاده از تسلیحات سایبری را دارند. این جنگنده ها موجب می شوند که اسرائیل بر رقیبان خود برتری داشته باشد اما با این وجود با محدودیت هایی در بخش سرعت و بُرد (شعاع عملیاتی جنگنده‌های اف ۱۴ ایران ۱۰۰۰ کیلومتر و جنگندهای اف ۳۵ اسراییل ۸۳۳ کیلومتر است) مواجه است و در برابر تاسیسات هسته ای ایران کار چندانی نمی تواند انجام بدهد.

یکی از کارشناسان شرکت لاکهید مارتین (شرکت تولید کننده جنگنده‌های اف ۳۵) مدعی است: سرعت، چابکی و فناوری رادارگریزی جنگنده‌های اف ۳۵ باعث برتری مطلق هوایی ۴۰ ساله اسراییل در خاورمیانه می‌شود. مقامات تل‌آویو مدعی هستند این جنگنده‌ها توانایی گریز از سامانه‌ موشکی زمین به هوای اس ۳۰۰ ساخت روسیه را دارا هستند. مسکو پیش‌تر این سامانه‌ را برای استقرار در تاسیسات هسته‌ای تهران، به ایران تحویل داده است. همچنین روسیه سامانه موشکی اس ۳۰۰ را در سوریه مستقر کرده است.

«جاستین بروک» محقق اندیشکده سلطنتی انگلیس در این باره می گوید: استفاده از هواپیماهای رادارگریز اف ۳۵ در آسمانِ به شدت تحت دفاع ایران، مخاطره کمتری برای تل‌آویو نسبت به استفاده از جنگنده‌های اف ۱۶ و سایر جنگنده‌های نیروی هوایی این رژیم دارد. جنگنده‌های اف ۳۵ به طور قابل توجهی صدمات به جنگنده‌ را کاهش می‌دهد؛ زیرا این جنگنده می‌تواند پیش از شناسایی شدن، به رادارهای موشک‌های زمین به هوا نزدیک شود و به آنها حمله کند. با این وجود، این جنگنده‌ها از جنبه سرعت، برد عملیات و میزان مهمات مورد حمل دارای محدودیت است . عملیات‌های هوایی طولانی مانند بمباران ایران نیازمند سوخت‌گیری هوایی و هواپیماهای سوخت‌رسان حجیمی است که به راحتی در رادارهای نظامی ایران قابل رصد است.

این تحلیلگر انگلیسی می‌افزاید: جنگنده‌های اف ۳۵ به طور قطع جنگنده‌ای کامل برای عملیات علیه ایران نیست؛ با این وجود این جنگنده‌ها گزینه‌ای بهتر نسبت به سایر جنگنده‌های نیروی هوایی تل‌آویو برای نفوذ به سامانه‌های دفاع هوایی مدرن تهران است. از ظرفیت‌های دیگر جنگنده‌های اف ۳۵، توانایی آنها در جنگ الکترونیک است.

مقامات تل‌آویو به جنگنده اف ۳۵ به چشم جنگنده‌ای برای بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران می‌نگرند؛ این درحالی است که «جرالد فایرستان» سفیر سابق آمریکا در یمن، معتقد است: هر بمبی هم که بر روی جنگنده‌های اف ۳۵ نصب شود، نمی‌تواند به طور موثر تاسیسات هسته‌ای ایران را نابود کند. شاید برای این کار نیاز به یک بمب افکن «بی ۵۲» یا «بی ۱» باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

وال‌استریت‌‌ژورنال: نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام 10 ژانویه برگزار می‌شود

منابع آگاه به روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند ششمین دور نشست کمیسیون مشترک اجرای برجام روز 21 دی‌ماه برگزار می‌شود.

در آخرین دور این نشست (پنجمین دور) معاونان وزرای خارجه ایران و 1+5 شهریورماه سال جاری در نیویورک دیدار کردند.

 پیش از آن هم کمیسیون مشترک برجام چهار نشست برگزار کرده بود. در نخستین نشست کمیسیون مشترک ایران و 1+5 که 26 مهر ماه 1394 برگزار شد، طرفین توافق کردند تا این کمیسیون هر سه ماه یک بار یا در صورت درخواست زودتر، برای بررسی روند اجرای برجام در وین تشکیل جلسه دهد.

دومین نشست کمیسیون مشترک برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) نیز 16 آذر 1394 با حضور هیأت‌های مذاکره کننده ایران و 1+5 (آلمان، فرانسه، انگلیس، آمریکا، روسیه و چین) و "هلگا اشمیت" معاون "فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دو نوبت صبح و عصر در هتل کوبورگ شهر وین برگزار شد و پیش‌نویس قطعنامه 1+5 به شورای حکام در خصوص بستن PMD در این نشست مورد بحث قرار گرفت.

سومین دور از نشست‌های کمیسیون مشترک برجام نیز سوم اردیبهشت سال جاری با حضور هیأت مذاکره‌کننده ایرانی و 1+5 در وین برگزار شد و طرفین در این نشست ضمن بررسی روند اجرای برجام توافق کردند برای تضمین اجرای لغو تحریم‌ها یک گروه کاری ویژه تشکیل شود.

همچنین در حاشیه این نشست قرارداد فروش 32 تن آب سنگین بین سازمان انرژی اتمی ایران و یک شرکت‌ آمریکایی به امضا رسید.

چهارمین نشست این کمیسیون نیز 29 تیر ماه در وین برگزار شد و بنابر اعلام عراقچی در این کمیسیون مشکلات و موانعی که در زمینه بانکی وجود دارد به خصوص در زمینه برقراری مجدد اتصالات بانکی و سایر موانع و مشکلاتی که در اجرای برجام پیش آمده است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا راه‌حل‌هایی برایش پیدا شود.

همچنین در این نشست برخی مسائل و مشکلات فنی و تکنیکی که در خصوص اجرای تعهدات ایران و سوءتفاهمات یا سوءبرداشت‌هایی که در خصوص اجرای ابعاد فنی برجام ممکن است بین ایران و آژانس یا آژانس و 1+5 پیش بیاید، مطرح شد. هیأت ایرانی پس از برگزاری چهارمین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین دیدارهای دوجانبه‌ای هم با هیأت‌های فرانسوی، آلمانی و آمریکایی داشت.

ایرنا:

دفتر نمایندگی سازمان سرمایه‌گذاری لهستان در تهران افتتاح می‌شود

«وچایش فدکو» قائم مقام سازمان سرمایه گذاری لهستان، در دیدار با مدیر روابط دوجانبه امور بین الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از اخذ مجوز برای افتتاح دفتر سازمان سرمایه گذاری لهستان در تهران خبر داد.

وچایش فدکو با اشاره به فعالیت بخش اقتصادی سفارت این کشور در تهران گفت: «سفارت در زمینه اعزام و پذیرش هیات های اقتصادی و سیاسی، فعالیت های قابل توجهی انجام داده اما برای اهمیت بخشیدن به روابط اقتصادی و فرصت های همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور دفتر نمایندگی سازمان سرمایه گذاری لهستان در تهران افتتاح می شود.»

وی در ادامه بر لزوم افزایش همکاری دفتر نمایندگی سازمان سرمایه گذاری لهستان با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاکید کرد و افزود: «باید با تبادل اطلاعات و معرفی اعضا فعال دو کشور، زمینه های همکاری مشترک و انجام کار دوجانبه را فراهم نماییم.»

قائم مقام سازمان سرمایه گذاری لهستان همچنین از روابط بانکی و ایجاد ارتباط مالی چند بانک مهم لهستانی با بانک های ایرانی خبر داد و اظهارکرد: «برای انتقال سرمایه های لازم و توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور نیاز به ایجاد روابط بانکی و مناسبات مالی است و در حال حاضر کلید سوییفت بین بانکهای ایرانی مانند پاسارگاد، پارسیان، ملت، تجارت و ملی با چند بانک لهستانی فعال شده است.»

همچنین در این دیدار «ابوالفضل رهنما» مدیر روابط دوجانبه اموربین الملل اتاق ایران که سابقه حضور در لهستان به عنوان سفیر را داشته نیز ضمن اشاره به روابط خوب سیاسی و اقتصادی بین دو کشور گفت: «در 3 سال اخیر 14 هیات از لهستان به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آمده اند که این نشان دهنده وجود فرصت های فراوان همکاری و اشتیاق لهستان برای همکاری با ایران است.»

وی افزود: «حوزه های مختلف اقتصادی در ایران فرصت همکاری مشترک و توسعه مناسبات بین دو کشور را فراهم آورده است. بازار داخلی و دسترسی به 15 کشور همسایه از طریق ایران فرصت مهمی برای سرمایه گذاری و کار مشترک است.»

رهنما ضمن تاکید بر اینکه مشکلات بانکی در حال برطرف شدن است، گفت: «اخیراً چند بانکی آلمانی همکاری های خود با بانک ها را آغاز کرده اند و تعداد زیادی اعتبارات اسنادی گشایش شده است.»

وی افزود: «اتاق ایران برای همکاری مشترک و تبادل اطلاعات در جهت ارتباط بیشتر شرکت ها و فعالان اقتصادی ایران و لهستان از طریق دفتر نمایندگی سازمان سرمایه گذاری این کشور در تهران آمادگی دارد.»

کد خبر 593662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha