به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان از همدان، آیین افتتاحیه بیست و سومین دوره ی جشنواره ی بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، عصر دیروز دوشنبه ۲۲ آذرماه، با حضور جمعی از مسئولان، هنرمندان و خانواده های همدانی در سالن ابن سینای نمایشگاه بین المللی همدان برگزار شد. در این مراسم که اجرای آن بر عهده ی حمید رضایی مجری برنامه های کودک همدان بود، مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی، فاضل عبادی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و هنرمندانی نظیر احترام برومند، لیلی رشیدی، حمیدرضا نعیمی و رضا فیاضی حضور داشتند.
اجرای نقالی کودکانه با معرفی ظرفیت های گردشگری استان همدان، اجرای تکه های نمایشی و فضای شاد کودکانه و همراهی خردسالان حاضر در سالن با برنامه، بعلاوه ی اجرای مجید قناد در بخشی از مراسم از ویژگی های این مراسم بود. گرامیداشت یاد محمد علی مهیمنی هنرمند تازه درگذشته ی عرصه ی تئاتر و خوش آمد گویی ویژه ی مدیر مرکز هنرهای نمایشی به احترام برومند از نکات قابل توجه افتتاحیه بود.
در این روز همچنین، نمایش «مرز» تولید مشترک ایران و آلمان، نوشته ی جعفر مهیاری و به کارگردانی مشترک جعفر مهیاری و بریتا شرام، از نخستین نمایش های جشنواره ی بیست و سوم بود که در سه نوبت ۱۰، ۱۵ و ۱۷ در سالن اصلی تالار شهید آوینی روی صحنه رفت. مرز با بازی سعید ابک ، آناهیتا صفیخانی ، محمد رحمانی و کریستینا فوستر درباره ی اختلافات گروهی و دو دستگی بود که هم بستگی گروهی را از بین می برد.
در نمایش مرز، چهار دوست بر سر اتفاقی از جهان خود که با نور موضعی مشخص شده، خارج می شوند و دوستی و اتحاد خود را از دست می دهند. هر یک از آن ها در فضای جدید، دایره ای دور خود می کشد و خود را از جهان دیگران جدا می کند. در ادامه، حتی زمانی که به حمایت یکدیگر نیاز دارند به هم نمی پیوندند و در برابر هم به دو دسته ی کوچک دو نفره تبدیل می شوند. دو دسته با مرز مشخص که هر کدام دلیلی برای انکار دیگری دارد.
نمایش «کلوچه های خدا» به کارگردانی آرش شریف زاده در سالن تئاتر شهر، نمایش «گیسوانی برای پرواز» به کارگردانی روشنک کریمی در سالن اصلی بوعلی و نمایش «پس لرزه» به کارگردانی محمد اسماعیل زاده در پلاتو بوعلی از دیگر نمایش های اجرا شده ی روز نخست بود.
گیسوانی برای پرواز نوشته ی مجتبی مهدی و به کارگردانی روشنک کریمی، ماجرای سه دختر یک پادشاه است که باید از میان آن ها، یکی به عنوان ملکه ی بعدی انتخاب شود. دخترانی که هر کدام تفاوت هایی با دیگری دارد و در حالی برای بدست آوردن جایگاه ملکه می کوشند که دختر کوچک تر میلی به ملکه بودن ندارد.
همچنین، نمایش های «آرزوهای کلاف های رنگی» به کارگردانی لاله مالمیر در پلاتو عبادی، «خیمه ی قمرخانوم» به کارگردانی بهناز مهدیخواه و «به خاطر مروارید» به کارگردانی نساء بخشی در سالن مهدیه، دیگر اجراهای نخستین روز جشنواره ی بیست و سوم بودند.
در بخش خیابانی جشنواره نیز، تماشاگران در هوای سرد پاییزی به تماشای دو اثر نمایشی «این همه من» و «سورپرایز» در محوطه ی باز مجتمع آوینی ایستادند.
کارگاه های آموزشی و استقبال حاضران در جشنواره
در روز نخست جشنواره، کارگاه های آموزشی این دوره نیز آغاز به کار کردند. کارگاه «بازیگری، حس، زبان، بدن» در پلاتو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان و کارگاه «مبانی کارگردانی و شیوه های اجرا» در کارگاه نمایش مجتمع آوینی از جمله برنامه های آکوزشی این دوره بودند که با استقبال مواجه شدند.
کارگاه «بازیگری، حس، زبان، بدن» با حضور دیزی فل و بئاتریس گارنر از کمپانی لتوکس (Compagnie Litelox ) فرانسه و کارگاه «مبانی کارگردانی و شیوه های اجرا» با هدایت حمیدرضا نعیمی برگزار شد. همچنین محمد عاقبتی کارگاه «بازی سازی و قصهپردازی برای مخاطبان جوان» را در این دوره از جشنواره هدایت می کند.
بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به دبیری شهرام کرمی تا ۲۷ آذر ادامه دارد.
نظر شما