به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمان فر، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی امروز (22 آذر) در دیدار اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با آیت الله مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان، با ارائه گزارشی از مجلس نهم گفت: در مجلس نهم، چند کار صورت گرفت، یکی از کارها بحث مساجد بود که به عنوان مهمترین پایگاه مسلمانان در اسلام است.
امروز با کمبود مساجد در شهرها و مناطق مختلف کشور مواجه هستیم
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز با توجه به توسعه شهرها و مناطق با کمبود مساجد مواجه هستیم و تعداد مساجد پاسخگوی تعداد جمعیت امروز نیست.
حجت الاسلام و المسلمین پژمان فر یکی از موضوعات مورد توجه در جامعه را موضوع خانواده برشمرد و گفت: امروز مشکلات زیادی در عرصه خانواده ایجاد شده است، سن ازدواج بالا رفته است و موضوع فرزندآوری با مشکل مواجه شده است.
وی بیان کرد: موضوع امر به معروف و نهی از منکر یکی از دغدغههای متدینین جامعه است که این واجب فراموش شده باید احیا شود و این موضوع نیاز به حمایت دارد و ما از مراجع میخواهیم که توجه مسئولین را نسبت عملیاتی شدن این دو فریضه الهی جلب کنند.
ریشه مشکلات اجتماعی جامعه را باید در مسائل فرهنگی پیگیری کرد
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: امروز مسائلی چون طلاق، اعتیاد، بیکاری، حاشیه نشینی و غیره از جمله مشکلات جامعه ما هستند و ما باید ریشه آنها را در مسائل فرهنگی پیگیری کرد و برای این کار باید ظرفییتهایی را پای کار آورد.
حجت الاسلام و المسلمین پژمان فر یادآور شد: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی جلسه ای با حضور مقام معظم رهبری (مدظله) داشتند و مقام معظم رهبری (مدظله) تأکید کردند که مسائل فرهنگی باید جریانی در کشور شود و این مسئله نیاز به توجه ویژه دارد.
تقویت زیرساختهای حوزههای علمیه و جریان سازی گفتمان دینی
وی تصریح کرد: در مجلس نهم و در آینده در مجلس دهم موضوع تقویت زیرساختهای حوزههای علمیه و جریان سازی گفتمان دینی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث اعتبار حوزههای علمیه و مرکز خدمات، گسترش حوزه و ... جلساتی برگزار شده است و مباحثی مانند معافیتهای مدارس علمیه و ... مورد تصویب شورای نگهبان قرار گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین پژمان فر یادآور شد: یکی از مباحثی که مورد توجه قرار گرفته است، این است که در شهرهایی که بالای 5 هزار نفر جمعیت دارند، زیرساختهایی برای تأسیس مدارس علمیه فراهم شود.
وی با اشاره به فعالیتهای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: بحث مهندسی فرهنگی، سبک زندگی اسلامی، موضع خانواده و ... از جمله مواردی است در قانون برنامه ششم مورد توجه قرار میگیرد.
متأسفانه حوزه فرهنگ مورد توجه جدی قرار نگرفته است/سیم کارتهای بدون نام بسته میشوند
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کل کشور و در کل دولتها و کل عموم افراد متأسفانه حوزه فرهنگ مورد توجه جدی قرار نگرفته است، اگر اعتبار کم بیاید از بودجه فرهنگ کم میکنند و اگر اعتباری وجود داشته باشد، ابتدا به سایر حوزهها و در آخر به حوزه فرهنگ اختصاص مییابد.
حجت الاسلام و المسلمین پژمان فر به موضوع فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: در هفتههای گذشته، جلساتی در حوزه فضای مجازی صورت گرفته است و چند مصوبه ارزنده ارائه شد، از جمله تمام سیم کارتهایی که به صورت تعریف شده نبوده و به نام فرد خاصی ثبت نشدهاند، بسته میشوند.
وی یادآور شد: 30 درصد مشکلات موجود در فضای مجازی به دلیل وجود سیم کارتهای ناشناخته است که به نام فرد خاصی ثبت نشده است، که این سیم کارتها باید جمع آوری شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: همان طور که مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند، امروز فضای مجازی برای برخی جوانان مانند جهنمی شده است که دنیا و آخرت برخی جوانان را نابود میکند که در این زمینه تمهیداتی دیده شده است تا با آسیبهای فضای مجازی مقابله شود.
نظر شما