به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، فرزین کاظمینوری، عضو سازمان نظام مهندسی گیلان عصر امروز (۲۲ آذر) در نشست تخصصی شهرسازی ایرانی – اسلامی در جمه کارشناسان ارشد معماری شهری، اظهار کرد: معماری هنری است که هویت یک جامعه را با نوع ساخت بناها به جوامع انسانی معرفی میکند.
وی با بیان اینکه فرهنگ اسلامی بسیاری از شاهكارهای معماری را به جهان هدیه داده است، افزود: فقدان کارگروههای تخصصی معماری اسلامی در شهرداریها و ادارات کل راه و شهرسازی استانها سبب شده تا از معماری اسلامی فاصله بگیریم.
کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه تهران گفت: آثار خلق شده معماری اسلامی در قرون مختلف به عنوان نمادهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ملل مختلف مورد بهرهبرداری قرار گرفته است که نقش ایران در معماری جهان اسلامی بیبدیل است.
کاظمینوری با اشاره به ضرورت توجه مراکز دانشگاهی به ترویج معماری اسلامی در بین دانشجویان و دانشآموختگان تصریح کرد: هنر معماری بهترین رسانه برای معرفی تمدن ایران اسلامی است.
به گفته وی، استفاده خلاقانه از عناصر طبیعی، سایه، مصالح، نور، بافت و اشکال و طراحی با هدف زیبایی شناختی و دستیابی به عملکردی هنری از مهمترین وظایف معماران است.
عضو سازمان نظام مهندسی گیلان با بیان اینکه معماری خلاقیتی آفرینشگر در بناها است، گفت: معماری بکار رفته در شهرها با معماری ایدهآل اسلامی که مورد نظر ست فاصله زیادی دارد.
کاظمینوری تاکید کرد: باید معماری شهرها تحت تاثیر ایدئولوژی اسلام و معرف فرهنگ غنی ایرنی – اسلامی در کشور باشد.
نظر شما