به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬ حجت الاسلام باطنی، جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان در پیش نشست های کنگره نکوداشت آیت الله مظاهری در مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(س) به عنوان سخنران کنگره در ابتدا با تمسک به حدیث شریف نبوی درباره علما که فرمودند مثل علما برروی زمین به مانند ستارگان آسمان است، به بیان جایگاه رفیع علما در متون دینی و احادیث معصومین علیهم السلام و نیز اهمیت علم آموزی از منظر ایشان پرداخت.
وی هدف ایجاد کنگره مذکور را تحقق بخشیدن به حدیث پیامبر(ص) در راستای تکریم و گرامیداشت عالم برجسته حضرت آیت الله العظمی مظاهری (مد ظله العالی) را دانست.
وی در ادامه به پیشینه اختلاط مراکز علم و مساجد تا پیش از قرن 4 هجری اشاره نمود و جدا شدن مراکز علمی از مساجد در اصفهان را در اوایل سده 4 هجری و با تاسیس مدرسه علاءالدین کاکویه در محله دردشت بعنوان بقعه ابن سینا معرفی نمود.
حجت الاسلام باطنی همچنین افزود: اصفهان تاقرن 6 به دارالعلم تبدیل شد و وجود عالمانی از مذاهب خمسه و احداث بناهای متعدد گواه این مطلب است.
وی حمایت دولت صفویه از علما را علی رغم ستم پیشگی شان ،دلیل بر استحکام حکومت برشمرد و آن را دوران وقوع نهضت در مدرسه سازی دینی محسوب نمود.
وی در این راستا عالمانی نظیر محقق کرکی، پدر شیخ بهایی و خود ایشان و دانشمندان بعد از آنها را پایه گذاران مکاتب علمی، فلسفی و حدیثی معرفی نمود.
وی در ادامه به ممنوعیت عمامه گذاری در دوران پهلوی اشاره نمود و به بیان تخریب و تصرف مدارس علمیه در این دوران پرداخت و در تکمله سیر تاریخی مدارس علمیه استان اصفهان به وجود 4 مورد مدرسه در سال 74 با استادی عالمان جلیل القدری مانند آیت الله ادیب در مدرسه جده بزرگ اصفهان اشاره نمود.
جانشین مدیر حوزه علمیه اصفهان اعتلای علم و دین در این شهر را مرهون مجاهدات چنین عالمان بزرگی دانست و همچنین وجود بانو مجتهده امین را مایه مباهات مردم اصفهان دانست و به سخت کوشیهای ایشان در زمینه علم آموزی و ترویج علم اشاره نمود.
وی در ادامه گفت: مردم اصفهان از مقام معظم رهبری درخواست تعیین مدیریت مجتهد و فقیه نمودند و ایشان نیز حضرت آیت الله العظمی مظاهری (مد ظله العالی) را برای چنین مقامی معرفی فرمودند.
نظر شما