به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر حصاری معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور امروز (22 آذر) در نشست خبری که در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور برگزار شد، عنوان کرد: مرکز حوزههای علمیه خواهران در دوره 20 ساله که از عمر آن میگذرد، در عرصه پژوهش سه مرحله را طی کرده است و در حال حاضر مرحله سوم را پشت سر میگذاریم.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور اظهار داشت: تأسیس و راه اندازی حوزه ها، ایجاد زیرساختها و سازو کارهایی برای ورود خواهران طلبه به عرصه پژوهش و توسعه مهارتهای پژوهشی در مدارس علمیه خواهران دو مرحله اول بود که با موفقیت طی شد.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری تصریح کرد: مرحله رشد و بالندگی فعالیتهای پژوهشی حوزههای علمیه خواهران سومین مرحله عرصه پژوهش این مرکز است که در حال اجراست و امروز ما در آستانه ایجاد مراکز و نهادهای پژوهشی برای عرضه خروجی علمی پژوهشی در حوزههای خواهران هستیم.
وی با بیان این که صف پژوهشی در کنار صف آموزشی ایجاد شده است، گفت: عمده اهتمام مدیران مرکز بر تأسیس و توسعه صف آموزشی مدارس در نقاط مختلف کشور بوده است و امروز در حال ورود به مرحله صف پژوهشی هستیم تا مراکز پژوهشی در اقصی نقاط کشور برای خواهران طلبه ایجاد شود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور تأکید کرد: عرصه پژوهش یکی از ضروری ترین نیازهای امروز نظام است، به طوری که در نظامهای آموزشی کشور برای اولین بار است که در نهادهای آموزشی کشور پابه پای برنامه مدون آموزشی، برنامههای مدون پژوهشی را تدوین و به مدارس ابلاغ کردیم.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری با بیان این که امروز بودجهبندی زمانی برای عرصه پژوهش حوزههای علمیه خواهران ایجاد شده است، افزود: رویکرد مهم پژوهشمحور شدن نظام آموزشی در حال پیگیری است که پیش نیازهای قانونی آن مصوب شده است و در این رویکرد، نمرات اکتسابی طلاب صرفا معطوف به حضور و فعالیت کلاسی نیست و فعالیتهای پژوهشی سهمی از ارزشیابی را خواهد داشت.
وی با تصریح بر این که مسئولین حوزههای علمیه خواهران در حال آماده سازی پیوستهای پژوهشی به متون آموزشی هستند، عنوان کرد: در راستای توانمندسازی و فرهنگسازی فعالیت پژوهشی مدارس، انجمنهای پژوهشی برای مدارس سطح 3 و کانوونهای پژوهشی تعریف شده است و هستههای پژوهشی هم فعال شده است و آثار ارزشمندی تا کنون تولید شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور اظهار داشت: امروز نشستهای علمی و کرسیهای آزاداندیشی در مدارس نهادینه شده است و فرهنگ آزاداندیشی به صورت یک رفتار درآمده است و در اقصی نقاط کشور در حال برگزاری است.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری یادآور شد: در بازه زمانی یکساله، موفق شدیم که ایجاد مرکز تربیت محقق را به تصویب برسانیم و امسال نخستین دوره تربیت پژوهشگر در گرایش اخلاق و تربیت اسلامی راه اندازی شده است و در نقاط کشور تربیت پژوهشگر را در سال آینده به شیوه تخصصی خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: امسال نخستین دوره تربیت پژوهشگر در گرایش اخلاق و تربیت اسلامی به صورت آزمایشی آغاز شد و نگاه ما این است که مهارتها و روشها باید به صورت ادغامی با محتوا برنامه ریزی و تعلیم داده شود و ما نباید تصور کنیم
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور عنوان کرد: در دوره 5 سال اخیر، بیش از هزار و 200 نشست علمی و هم اندیشی در مدارس علمیه خواهران تشکیل شده است؛ همچنین 620 کرسی آزاداندیشی، 215 همایش علمی، هزار و 600 کارگاه و دوره مهارت پژوهشی و 250 طرح پژوهشی در مدارس مختلف برگزار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری بیان داشت: ما مسابقه پژوهشی گروه رشد را برای پنجمین سال متوالی برگزار کردیم؛ ویژگی خاص مسابقه، گروهی بودن آن تحت نظر استاد و انتخاب موضوع از ویژگیهای خاص این مسابقه است، همچنین این مسابقه معطوف به نیاز معرفتی جامعه مخاطب است.
وی اظهار کرد: به طور متوسط سالانه بیش از هزار گروه در مسابقه رشد شرکت کردند و به طور میانگین 4 هزار و 500 نفر در هر مسابقه حضور داشتند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور افزود: ما این مسابقه را به عنوان حرکت تمرینی در مدارس اجرا کردیم، اما تعداد زیادی از خواهران طلبه با جدیت و علاقمندی شرکت کردند.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری ادامه داد: خواهران طلبه در 8 دوره جشنواره علامه حلی با متوسط 3 هزار و 200 نفر شرکت داشتند، همچنین در 14 دوره جشنواره بانوی کرامت به طور میانگین 2 هزار نفر حضور داشتند.
وی یادآور شد: هر سال یک رشته و گرایش علمی در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران انتخاب میشود و خواهران طلبه برای همایشی دعوت میشوند، سه سال گذشته، گرایش تفسیر و علوم قرآن برگزار شد که 114 اثر خواهران طلبه مورد پذیرش قرار گرفته است و 60 اثر تا کنون به چاپ رسیده است و مابقی در انتظار چاپ است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور اضافه کرد: دوسال گذشته گرایش کلام برگزار شد، امسال گرایش اخلاق و تربیت و سال آینده گرایش مهدویت برگزار میشود تا خواهران طلبه که در این گرایشها فعالیت پژوهشی داشتند، شرکت کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 10 هزار خواهر طلبه در عرصه پژوهش فعالیت میکنند، 234 مدرسه در سطح دو برخوردار از کانون پژوهشی است، 41 انجمن پژوهشی در سطح 3 و بیش از 500 هسته پژوهشی با حضور متوسط 5 پژوهشگر از خواهران طلبه فارغ التحصیل تشکیل و ساماندهی شدند.
وی ادامه داد: مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران بر 10 درصد طلاب حوزههای علمیه خواهران برای فعالیتهای پژوهشی برنامه ریزی میکند و ما معتقدیم که 60 درصد باید در عرصه تبلیغ فعال باشند، 20 درصد به سمت تعلیم و تدریس و 10 درصد در پستهای نهادهای مختلف فعالیت داشته باشند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور گفت: خواهران طلبه پژوهشگر باید با نیاز روز جامعه آشنا باشند و درگیری ذهنی را با نیاز مخاطب ایجاد کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری اظهار داشت: مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در طول یک سال گذشته، نظام نامه کلان پروژههای پژوهشی را تدوین کرده است تا موضوع را با توجه به نیاز علمی کاربردی پیشنهاد دهند و سرفصلها مشخص شود تا این سرفصلها برای تحقیقات پایانی و پایان نامههای تحصیلی مورد استفاده قرار بگیرد.
وی افزود: در این عرصه از پراکنده کاری و موازی کاری و تحقیقات تکراری جلوگیری میشود و پرونده علمی مورد نیاز جامعه را پاسخگو میشود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور عنوان کرد: در سال گذشته یک دوره از مسابقه رشد معطوف به بحث «سبک زندگی دینی» بود که تمام موضوعات انتخاب خواهران معطوف به این موضوع مهم بود.
وی تصریح کرد: مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران از سال 90، یک هدف راهبردی با شعار «هر طلبه یک پژوهشگر» را در دستور کار خود قرار داده است و تلاش بر این است که سهم پاسخگویی به نیازهای جامعه را در تحقیقات خواهران افزایش دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین حصاری یادآور شد: کتابخانه مرکزی حوزههای عملیه خواهران در قم راه اندازی شده است که فاز اول آن فردا افتتاح میشود و درصدد هستیم تا مراحل تکمیلی کتابخانه غنی برای خواهران فراهم شود.
وی تصریح کرد: سامانه دیجیتالی اتصال خواهران طلبه سراسر کشور به کتابخانه حوزههای علمیه خواهران فردا افتتاح میشود تا خدمات پژوهشی که در کتابخانه مرکزی عرضه میشود، نیاز خواهران در اقصی نقاط کشور را برطرف کند.
نظر شما