قرآن سلسله حب و زیبایی است

خبرگزاری شبستان: منزه معتقد است، اگر بتوان با عرضه تصاویر قرآنی و هنر قرآنی افراد از ادیان دیگر را جذب کرد، این همان دستورات قرآن است.

سعید منزه از هنرمندان نقاش کشورمان که در حال حاضر نمایشگاه نقاشی های دیجیتال او با عنوان " منازل آسمانی " در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برپاست در مورد این نمایشگاه به خبرنگار شبستان گفت: 30 تابلو با عنوان " سرزمین آسمانی در واژه های قرآنی " که نقاشی آن به صورت دیجیتال اجرا شده ، به نمایش درآمده است. این نمایشگاه که هم اکنون در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برپاست، نامش " منازل آسمانی " است. نمایشگاه " سرزمین آسمانی در واژه های قرآنی " نمایشگاه سری قبل بنده بود که حالا در نمایشگاه " منازل آسمانی " کمی واضح تر شده و به موضوع نزدیک تر شدیم.

 

منزه در مورد هدف خود از انتخاب این سبک برای نقاشی هایش در نمایشگاه " منازل آسمانی " عنوان کرد: خواستم یک سبک متفاوت انتخاب کنم زیرا موضوع من موضوع عالم معنا، عالم ماورا، آخرت و بهشت است به همین خاطر از تکنیک هایی که برای من ابزار است، استفاده کردم . خواستم تا جایی که می شود فضا غریب و هم در عین حال زیبا باشد.

 

وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه از طریق نقاشی می توان آموزه های دینی و اخلاقی را به جامعه عرضه کرد، اظهار داشت: 100 درصد. بدون شک اگر کاربرد و توانایی های نقاشی از رسانه های دیگر بیشتر نباشد، کمتر نیست. می شود مواقعی یک انسان با دیدن یک تصویر زیبا و حتی نه مفهومی، جریان زندگی اش تغییر کند.

 

این هنرمند نقاش خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی فضاها ارزش هنر قرآنی به این شده است که کسی سالها چشمانش را صرف این کند که روی یک دانه برنج قرآن بنویسد. بیت المال صرف شود که چه شود؟ آیا خدا گفته است که این کار را کنیم؟ آیا خداوند گفته است که قرآن را به زمین بیندازید؟ خداوند فرموده است که قرآن را روی سرتان بگذارید و از آن استفاده کنید و با قرآن زندگی کنید. قرآن سلسله حب و سلسله زیبایی است. من روی یک تخته تمام قرآن را بنویسم. خب که چه شود؟ چه اتفاقی می افتد؟ اگر بتوانم با قرآن با عرضه تصاویر قرآنی و هنر قرآنی دیگران را دوست خود کنم و حتی افراد از ادیان دیگر را جذب کنم، این همان دستورات قرآنی است.

 

منزه در پاسخ به این سوال که نقاشی تا چه اندازه می تواند در شرایط تهاجم فرهنگی در عرضه فرهنگ ایرانی اسلامی به جهانیان موثر باشد، به شبستان گفت: نقاشی ما متاسفانه برخی مواقع برای مقابله با تهاجم فرهنگی جاخالی می دهد البته نه از روی عمد. بعضی مواقع هم نقاشی در این شرایط همراهی می کند. متاسفانه ما منابع نداریم. برای همین منابعی هم معرفی نمی کنیم. ارزشگذاری ها هم در نمایشگاه ها بیشتر بر روی مبانی هنرهای رمانتیک و کلاسیک است به همین خاطر نمی گویم جوان تشخیص نمی دهد ولی متمایل به کار کلاسیک می شود. می بیند که به یک سری آثار پول می دهند و به این آثار هم جایزه می دهند. جوان هنرمند کمتر جرات پیدا می کند به سراغ مباحثی برود که استاد اعتراض کند و بگوید این چه کاری است. حالا استاد چرا اعتراض می کند؟ چون کار شاگردش را شبیه کارهای کلاسیک نمی بیند.

 

این هنرمند با بیان اینکه من خیلی به اقتصاد کار امید نبستم، عنوان کرد: هدفم برایم خیلی ارزشمند است. من این کار را تا جایی پیش می برم که به عنوان هنر عمومی برای خودش جا باز کند و کسانی که می خواهند کار هنری کنند به این کار به عنوان یک هنر والا و متمایز در متن و نه در حاشیه نگاه کنند.

 

 

وی تصریح کرد: سال 85 اولین نمایشگاه از سلسله نمایشگاه های سرزمین آسمانی برپا شد. به زعم خودم یک سفری بود که ما به اصطلاح با سفینه الهی جایی را دیدیم. در این نمایشگاه که منازل آسمانی است، نزدیک سطوح آن سرزمین آسمانی شدیم. در تابلوهای نمایشگاه " منازل آسمانی " قو، اسب، گوزن و ماهی می بینیم. این نمایشگاه نسبت به نمایشگاه " واژه های قرآنی در سرزمین آسمانی " کمی ملموس تر شده است.

 

منزه یکی از تابلوهای نمایشگاه منازل آسمانی " را نشان داد و افزود : برخی مواقع تصاویری در این نمایشگاه می بینید که ربطی به نمایشگاه ندارد. در واقع این یک ارایه تکنیک است. خواستم، بگویم اگر ما چنین کارهایی می کنیم، کارهایی مثل این تابلو نیز در حوزه توانایی ماست. با این تابلو که یک ارایه تکنیک است خواستم متهم نشوم که چون ناتوان از تصاویر و تصویرسازی بودم، سراغ چنین کارهایی رفتم.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا نمایشگاه " منازل آسمانی " بعد از حوزه هنری در مکان دیگری نیز برگزار خواهد شد، گفت: اگر لازم باشد چرا که نه. این نمایشگاه برای من خیلی هزینه داشته است. تا الان من فقط هزینه کردم. اینکه مطالبه دستمزد کنم، عجیب و غریب نیست. من هم باید لباس بپوشم، غذا بخورم و کار کنم و این خیلی چیز عجیب و غریبی نیست. وقتی نمایشگاهی بخواهد برپا شود همین جابجایی تابلوها هزینه دارد تا  چه برسد به اینکه ماهها روی یک تابلو کار شود. من ماهها کار کردم و به اصطلاح تابلویی را در آب نمک خواباندم و بعد آن را تکمیل و تمام کردم . ذهنم  گاهی آنقدر درگیر می شود که خانواده ام اذیت می شوند.

 

منزه در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: آنچه که از این هنر من که هنر قرآنی است را درک کردید اگر نکته منفی داشت، ببخشید و به حساب من بگذارید. اگر نکته مثبتی داشت به آن بپردازید به نام قرآن و نه به نام من و ثواب انتشار این کار را به نام خود بزنید. بنده در این سری از برپایی نمایشگاه اکثر مشاورانم خانم بودند و عمدا خانم ها را انتخاب کردم و امروز که نمایشگاه منازل آسمانی برپا شده است، می بینم که کار اشتباهی نکردم.

 

گفتنی است، نمایشگاه نقاشی های دیجیتال سعید منزه با عنوان " منازل آسمانی " 20 آذر در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به پل حافظ افتتاح شد. این نمایشگاه از 21 تا 30 آذر همه روزه به جز پنج شنبه، جمعه و تعطیلات رسمی از ساعت 9 تا 18 پذیرای علاقه مندان است.

 


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 593488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha