به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، دولت یازدهم به منظور رونق بخشیدن به تولید داخلی و عمل به اقتصاد مقاومتی برای به کارآمدن ۷ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی که زیان ده شده بودند ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص داده که تا کنون توانسته ۴ هزار واحد تولیدی از این میزان را به عرصه تولید بازگرداند.
طبق خبر ایرنا، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از مجموع 6هزار و 800 واحد تولیدی زیان ده و تعطیل شده ، حدود چهار هزار واحد به چرخه تولید و اقتصاد صنعتی بازگشتند.
رضا رحمانی عصر یکشنبه در نشست اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،مسئولان و صنعتگران شهرستان ساوه، افزود: تاکنون بیش از 17هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط کشور، 12هزار و 560 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: چهار هزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات رونق تولید به 540 واحد تولیدی و صنعتی در استان مرکزی پرداخت شده است.
رحمانی افزود: در سال های اخیر 16 هزار پروانه بهره برداری صنعتی و معدنی در کشور صادر شده که این میزان صدور در سال جاری بیش از 8 درصد افزایش داشته است.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: صدور پروانه های بهره برداری معادن نیز در هفت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 9 درصد افزایش داشته است.
رحمانی ادامه داد: دولت تدبیر و امید با هدف رونق اقتصادی و جلوگیری از رکود، حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی را در دستور کار دارد که واحدهای صنعتی استان مرکزی نیز در شمار این حمایت ها قرار دارند.
وی اظهار کرد: تعامل و همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در راستای رفع تنگناهای واحدهای صنعتی و تولیدی کشور مطلوب است.
رحمانی تصریح کرد: پیش بینی 60 درصد اشتغال کشور در حوزه صنعت محقق شدنی است چرا که صنعت به عنوان زیربنای توسعه اقتصادی می تواند موتور محرکه ایجاد اشتغال و رونق تولید ملی باشد.
همچنین رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به بررسی مشکلات واحدهای صنعتی استان ها در کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید گفت: با معرفی این کارگروه ها، تاکنون 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات به 17 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط در سراسر کشور پرداخت شده است.
براساس خبر پایگاه اطلاع رسانی دولت، ولی الله سیف روز شنبه در حاشیه بازدید از یک واحد تولیدی بخش خصوصی در استان فارس افزود: رقم سرمایه در گردش پرداختی تاکنون 12 هزار میلیارد تومان است و روند پرداخت ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به برنامه ریزی های بانک مرکزی برای حمایت از واحدهای تولیدی گفت: یکی از بحث هایی که با همکارانمان در نظام بانکی مطرح کردیم این بود که به هیچ وجه هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش نداشته باشند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در ابتدا بحث پرداخت 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات به هفت هزار و 500 واحد تولیدی را در دستور کار داشتیم که بعد از مدتی تصمیم گرفتیم که با توجه به نقش واحدهای کوچک و متوسط در رشد اقتصادی که می تواند در دورافتاده ترین نقطه کشور زمینه رشد و توسعه اقتصادی را فراهم کند پرداخت تسهیلات را ادامه دهیم.
وی اظهار کرد: نظام بانکی ما ظرفیت پرداخت سالانه 450 هزار میلیارد تومان تسهیلات را دارد که سال گذشته حجم تسهیلات پرداختی نظام بانکی 417 هزار میلیارد تومان بود و امسال نیز پیش بینی می شود این رقم به نزدیک به 500 هزار میلیارد تومان برسد.
سیف گفت: کارگروههای استانی رفع موانع تولید در این رابطه توانسته اند نقش موثری داشته باشند و یکی از مصادیق آن ظرفیت هایی است که در استان فارس ایجاد شده است که جای قدردانی از استاندار به دلیل مدیریت خوبی که اعمال شد دارد.
وی اظهار کرد: هدایت درست منابع به سمت هدفی که وجود دارد که همان تولید و اشتغال است می تواند منجر به استفاده بهینه از منابع محدود شود که از این جهت نیز روند موجود مثبت است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: بیش از 44 درصد دارایی های نظام بانکی دارایی های منجمد است و از حیز انتفاع برای اعطای تسهیلات خارج است.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که این دارایی ها را به چرخه فعالیت اصلی بانکی برگردانیم و تبدیل به تسهیلات نظام بانکی کنیم و این تلاش را نیز انجام داده ایم.
سیف اظهار کرد: باید بکوشیم تا 90 درصد دارایی های نظام بانکی دارایی های مالی و تسهیلاتی باشد که به بنگاههای اقتصادی و تولیدی داده شود که در این صورت ما نظام بانکی را کارا و اثرگذار می دانیم.
نظر شما