حمایت از تولیدات سینمایی قرآنی با هدف جذب مخاطبان حداکثری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعلام آمادگی از حمایت تولیدات سینمایی قرآنی با هدف جذب مخاطبان حداکثری گفت: اگر همین فردا بودجه جهش یافته سال 90 ابلاغ شود ما آمادگی ورود به مرحله عملیاتی را داریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با محور "گسترش فرهنگ قرآنی؛ ضرورت‌ها و راهکارها" با بیان این مطلب که بازدیدکنندگان با حضور در نمایشگاه قرآن باید سبک زندگی وحیانی‌ را یاد بگیرند، گفت: غرب و در رأس آنها آمریکا می‌کوشد تا مردم را تابع عقاید خود کند اما برپایی نمایشگاه‌هایی اینچنینی با تکیه بر مسایل روز می‌تواند این تلاش‌ها را خنثی کند.

وی با اشاره به برگزاری 500 نشست تخصصی در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با هدف طرح مباحث جدید اظهار کرد: تلاش شده تا سطوح و اقشار مختلف اجتماعی با حضور در این نمایشگاه پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند، از این رو آثار فاخر منابع قرآن‌پژوهی در قالب کتابخانه به مخاطبان عرضه می‌شود.

 

دکتر حسینی تصریح کرد: بخش عفاف و حجاب همسو با رویکرد فرهنگی دولت و به عنوان یکی از تأکیدات صریح قرآن نیز به منظور توجه به این فریضه اسلامی در نمایشگاه قرآن برپا شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بسترسازی برای بهره‌مندی شهروندان دیگر استان‌های کشور از محیط این نمایشگاه بیان کرد: علاوه بر پخش برنامه‌های مختلف نمایشگاه قرآن از شبکه‌های رسانه‌ ملی 300 نمایشگاه استانی نیز در سراسر کشور پذیرای بازدیدکنندگان است، اگرچه سطح آنها با نمایشگاه بین‌المللی قرآن قابل مقایسه نیست اما باز هم می‌تواند به بخشی از نیازها همراه با نگاه کیفی پاسخ دهد.

 

وی با بیان این مطلب که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای دولت دهم و با تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی دوره‌ای جدید از تلاش برای گسترش فرهنگ غنی وحی را آغاز کرده است، عنوان کرد: خوشبختانه در راستای تلاش‌های صورت گرفته امسال برای نخستین بار در آیینی ویژه نشان‌های فرهنگی هنری دولتی به 14 فعال ممتاز قرآنی اعطا شد که در مقایسه با عناوین دیگر همچون خادم‌القرآن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دکتر حسینی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر افزایش کمی حفاظ کشور و تربیت ده میلیون حافظ ابراز کرد: وزارت ارشاد در کنار سایر دستگاه‌ها حمایت لازم را از مؤسسات قرآنی دارد. علاوه بر این می‌کوشد با استفاده از ظرفیت مساجد به آموزش‌های قرآنی رونق کیفی و کمی لازم را ببخشد.

 

وی درباره نحوه تخصیص بودجه نیم درصدی دستگاه‌های دولتی در عرصه قرآن ادامه داد: خوشبختانه امسال اعتبارات قرآنی از طریق الزام دستگاه‌های دولتی و حتی شرکتی به تخصیص بودجه به فعالیت‌های این عرصه جهش یافته و می‌توان از محل این بودجه نیم‌درصدی فضاسازی‌های قرآنی در کشور را ایجاد کرد.

دکتر حسینی با اشاره به تأخیر در ابلاغ بودجه‌های سال 90 تصریح کرد: این تخصیص در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور صورت می‌گیرد و دستگاه‌های عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی که برنامه‌های لازم را تدوین کرده‌اند پس از ابلاغ این بودجه وارد میدان عمل می‌شوند البته در این میان علاوه بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور نیز بر تخصیص بودجه‌ها نظارت می‌کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر همین فردا بودجه‌های در نظر گرفته شده تخصیص شود ما آمادگی اجرای طرح‌ها را داریم.

وی درباره شیوه حمایت از پیشکسوتان و محافل روستایی گفت: علاوه بر تکریم چهره‌های قرآنی تلاش می‌شود تا با برخورداری آنها از مزایای صندوق حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران پوشش بیمه‌ای درمانی و تکمیلی و اعطای وام پیشکسوتان این عرصه مقدس را از حمایت‌های لازم برخوردار کرد.

دکتر حسینی افزود: راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در روستاها و حمایت از مؤسسات ثبت شده آنها نیز از جمله راهکارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از محافل قرآنی در سطح روستاها است.

 

وی درباره گسترش فرهنگ قرآن از طریق فعالیت‌های آموزشی اظهار کرد: فعالیت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با رویکرد کادرسازی در عرصه‌های مختلف قرآنی و نیز راه‌اندازی مدارس قرآنی به همت وزارت آموزش و پرورش در همین راستا صورت گرفته و تلاش می‌شود تا با بکارگیری دیگر روش‌ها بتوان از مسیر آموزش، گسترش فرهنگ غنی وحی را محقق کرد.

دکتر حسینی با اشاره به جذابیت آثار هنری مستند به آیات قرآن برای مخاطبان بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی لازم برای حمایت از تولید انواع فیلم‌های مستند، کوتاه و بلند با محور قرآن را دارد اما با توجه به دشواری کار انتظار می‌رود بخش‌های دیگر دولت نیز سرمایه‌گذاری را در این عرصه انجام دهند چرا که با این‌گونه تولیدات می‌توان حتی غیرمسلمانان و فریب‌خوردگان ادعاهای دروغین غرب را جذب کرد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده از فضای مجازی برای توسعه فرهنگ قرآن را دیگر هدف این وزارتخانه برشمرد و اعلام کرد: هم‌اکنون 200 مجتمع فرهنگی قرآنی دیجیتال مشغول به فعالیت‌اند تا مردم را با نرم‌افزارها و پایگا‌ه‌های اطلاع‌رسانی و حتی برنامه‌های آموزشی آشنا کنند که ما از این به اینترنت سالم برای پاسخ‌گویی به نیازها تعبیر می‌کنیم.

وی با بیان این مطلب که نمی‌توان همه مردم را در یک مسیر حرکت داد، خاطرنشان کرد: اما می‌توان در سایه ارتباط با ائمه و کتاب الهی نه تفسیر به رأی از انحراف آنها جلوگیری کرد که خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه در حوزه نشر مکتوب برای این مهم کارهای اساسی را انجام داده است.

شایان ذکر است، دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکشنبه شب با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به سؤالات مطرح شده پیرامون موضوع "گسترش فرهنگ قرآنی؛ ضرورت‌ها و راهکارها" پاسخ داد.

پایان پیام/


 

کد خبر 59314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha