شبکه های اجتماعی سبک زندگی جوانان را هدف قرار داده اند

خبرگزاری شبستان: کارشناس و پژوهشگر فناوری ارتباطات و اطلاعات با بیان اینکه شبکه های اجتماعی سبک زندگی جوانان را بیش از سایر گروه های سنی تغییر می دهد، گفت: شبکه های اجتماعی نقش مهمی در تغییر نگرش ها، عقاید، باورها و هویت جوانان ایفا می کند.

امیرمحمد حسینی، کارشناس و پژوهشگر فناوری ارتباطات و اطلاعات با اشاره به آثار و پیامدهای شبکه های اجتماعی بر زندگی جوانان به خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: شبکه های اجتماعی با توجه به تنوع کارکردی شان مورد استقبال کاربران به ویژه جوانان قرار گرفته اند.

 

وی با اشاره به ویژگی های شبکه های اجتماعی در فضای مجازی اظهارداشت: بسیاری از جوانان به دلیل متنوع بودن فضای شبکه های اجتماعی در برقراری ارتباط، تبادل آزادانه اطلاعات و عدم وجود عرصه عمومی به عضویت این شبکه ها درمی آیند.

 

حسینی با اشاره به پیامدهای شبکه های اجتماعی خاطرنشان کرد: فضای مجازی و شبکه های اجتماعی سبک زندگی جوانان را بیش از سایر گروه های سنی تغییر داده است و زندگی و هویت فردی بسیاری از جوانان تحت تاثیر فناوری های نوین ارتباطی قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به برخی ویژگی های شبکه های اجتماعی گفت: دسترسی و وسعت، کم هزینه بودن، چند رسانه ای بودن، جمع گرایی و شبکه سازی انسانی، تعامل گرایی، بهره گیری بدون نیاز به مهارت و تخصص، ارتباط فوری و پیوستگی و مداومت از مهم ترین ویژگی های شبکه های اجتماعی است.

 

کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه شبکه های اجتماعی نیز از جنس رسانه هستند، اذعان داشت: تغییر شکل ارتباطات، پویایی، عدم نیاز به حضور فیزیکی و برآوردن نیازها، ایجاد جامعه جدید از جمله کارکردهای رسانه های جمعی است.

 

حسینی با اشاره به دلایل استقبال زیاد جوانان از شبکه های اجتماعی، خاطرنشان کرد: افزایش قدرت تحلیل و تقیت روحیه انتقادی، امکان عبور از مرزهای جغرافیایی و آشنایی با افراد، جوامع و فرهنگ های مختلف، امکان طرح ایده و آشنایی با ایده ها و تفکرات مختلف، تبلیغ و توسعه ارزش های انسانی و اخلاقی در عرصه جهانی، توسعه مشارکت مفید اجتماعی از جمله مهم ترین فرصت هایی است که جوانان می توانند از طریق شبکه های اجتماعی به دست آورند.

 

وی با بیان اینکه طیف مختلف فعالیت های افراد در هر عرصه از زندگی می تواند سبک زندگی افراد را بسازد، تصریح کرد: شبکه های اجتماعی نقش مهمی در تغییر سبک زندگی، نگرش ها، عقاید، باورها و هویت جوانان ایفا می کند.

 

کارشناس و پژوهشگر فناوری ارتباطات و اطلاعات تصریح کرد: آگاهی دهی به جوانان، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، نظارت کارشناسانه بر شبکه های اجتماعی می تواند در کاهش میزان آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی و شبکه های اجتماعی موثر باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: سیاست گذاران فضای مجازی با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، نظارت کارشناسانه و آگاهی رسانی می توانند با استفاده از امکانات و فرصت ایجاد شده در شبکه اجتماعی شرایط تقویت و گسترش سبک زندگی سالم و بدون تنش را برای جوانان مهیا کنند و تهدیدات آن را نیز با فرهنگ سازی به فرصت تبدیل کنند.

 

حسینی با بیان اینکه در عصر اطلاعات و ارتباطات مجازی، محدودیت های زمانی و مکانی از طریق شبکه های اجتماعی از بین می رود، تاکید کرد: تغییر سبک زندگی با کاهش روابط خانوادگی و جامعه همراه است بنابراین باید زمینه های شبکه ارتباطی بین مردم نظیر  پوشش ایرانی، تقویت روحیه همبستگی و اعتماد در جامعه را افزایش داد و ارزش هایی نظیر مهمان نوازی ایرانیان، هم نوع دوستی، آداب و رسوم اصیل ایرانی در بین جوانان را گسترش داد.

 

کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: نگاه منفی به تحولات فناوری در عرصه ارتباطات به ویژه فضای مجازی و بی توجهی به نیاز مخاطبان علاوه بر اینکه جامعه را از شناخت اینگونه نیازها دور می کند باعث می شود زمینه تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی در جامعه افزایش یابد که البته بسیاری از این آثار و پیامدها در خلاف جهت منافع ملی خواهند بود.

 

کد خبر 593108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha