فعالیت دینی نیازمند سرمایه است/ آموزش قرآن ابزار درآمدزایی نیست

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل موسسه فرهنگی قرآنی بشیر البرز و رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآن استان البرز معتقد است، نباید نگاه اقتصادی به آموزه های دینی داشته باشیم. یعنی خودمان بتوانیم تولید سرمایه داشته باشم و از راه آموزش قرآن درآمدزایی نکنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، برگزاری نمایشگاه شهر نماز به مناسبت بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز در استان البرز فرصتی را فراهم آورد که باردیگر چهره های قرآنی استان البرز گردهم آیند و در زمینه نماز در قالب یک نمایشگاه بصری فعالیت داشته باشند. در میان فعالان عرصه قرآنی 2 زوج قرآنی پیشکسوت را یافتیم که با اهتمام و پیگیری های خود سعی در برگزاری هرچه مطلوب تر این نمایشگاه داشتند. به همین منظور با دعوت از آنان در غرفه خبرگزاری شبستان در البرز در این نمایشگاه پای صحبت آنان نشستیم.

 

در ابتدا تشکر می کنم از زحمات و همتی که از هفته ها قبل برای برگزاری این نمایشگاه داشته اید، لطفا با معرفی خودتان سمت اجرایی و مسئولیتی خودتان را در استان در زمینه قرآنی بفرمایید؟

 

حمیده سلجوقی، مدیرعامل موسسه فرهنگی قرآنی بشیر البرز و رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان، همچنین مربی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه استان در بحث آموزش رشد مدار در مدارس استان فعال هستم.

 

من هم حسین شائیلوزاده هستم مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن در استان البرز و همسر خانم سلجوقی.

 

شما بزرگواران هر 2 از فعالان عرصه قرآنی هستید، جناب شائیلوزاده بفرمایید فعالیت در این عرصه چه تاثیراتی در زندگی شما داشته است؟

 

هم من و هم خانم سلجوقی متولد سال 1340 هستیم یعنی آن زمان که امام خمینی (ره) فرمودند که سربازان من در قنداق هستند. ما با باور به این اعتقاد، چه در زمان شکل گیری انقلاب اسلامی و چه در سال های دفاع مقدس که 6سال در جنگ حضور داشتم و امروز در عرصه قرآنی و فرهنگی سعی و اهتمام در پاسداری از حفظ ارزش های انقلاب داریم. تقریبا در این 55 سال از عمر ما همچنان این احساس را داریم که یک سرباز هستیم.

 

سرباز بودن ویژگی های خودش را دارد. یکی گوش به فرمان بودن است و یکی دیگر تحمل سختی ها و مشکلات است. ما با هدف حضور در جامعه به منظور چارچوب هایی که در جهت پیشبرد اهداف نظام اسلامی فعالیت داریم. در این بین شیرنی سرباز بودن، مشکلات سر راه ما را کاهش می دهد و افق آینده ای که در مقابل چشمانمان قرار دارد همان انتظار است و این افق بسیاری از مشکلات را مترفع می کند. از خداوند هم می خواهیم ارزش ها را در درون خودمان حفظ و ملکه کند.

 

 

ارزش هایی که شما به آن اشاره کردید، همچون ارزش های دینی، در زمان انقلاب اسلامی ایران باردیگر احیاء شد، آیا نسل امروز با توجه به اینکه شما با دانش آموزان کار می کنید، اگر قرار باشد برآورد بفرمایید، دنباله رو باورهای نسل دهه اول و دوم هستند؟

 

من حقیقتا به قیاس بین دهه ها اعتقاد ندارم قبل از انقلاب شرائط به گونه ای دیگر بود و امروز به گونه ای دیگر. زمانی که من ورود کردم به عرصه های دینی، محافل قرآنی و مسجد امکان دسترسی به منابع علمی، دینی و راه های هدایت آسان نبود. آن زمان من عضو موسسه در راه حق (موسسه امام خمینی(ره) ) بودم و تنها بروشور ماهیانه ارشادی داشتم که آن را تا پایان ماه بارها و بارها می خواندم. اما امروز شرایط بسیار متفاوت است. اینکه بنیانگذار انقلاب می فرمایند انقلاب ما انفجار نور بود من این را به این شکل تعریف می کنیم که ابزار برای راه رشد بسیار است.

 

چیزی که امروز تغییر کرده است، ابزار انتخاب است. امروز؛ در دوره ای هستیم که قدرت انتخاب و عواملی که ما را در انتخاب کمک کنند بسیار هستند.

 

امروز در مسیر کسب هدایت و باور به ارزش های دینی خوب می توانیم رفتار کنیم. اعتقاد دارم 2 نیرو داریم یک نیروی گمراهی و دیگری نیروی الهی. ارزش های جامعه شیعی بسیار خوب شناخته شده است و نقاط قوت آن برای همگان معلوم است. در این میان نیروی گمراهی سعی کردند که ارزش های مشابه ای تولید کنند و به واسطه آن تردید در دل نسل امروز برای دیدن ارزش های حقیقی وارد کنند.

 

هوشیاری شاخصه اصلی در ایمان و اعتقاد است. مومن مشخصه اصلی اش باید بصیرت در حوزه سیاسی و باورهای دینی داشته باشد. ما اعتقاد داریم موسسات قرآنی در جامعه یکی از ماموریت های اصلی که باید دنبال کنند این بصیرت دینی را برای مردم بیان کنند.

 

سرکار خانم سلجوقی شما بفرمایید، مهمترین دغدغه شما به عنوان فعال قرآنی در این عرصه چه چیزی است؟

 

عدم احساس مسئولیت نسبت به آنچه که به عنوان ارزش برای ما مطرح است یکی از عمده ترین دغدغه هایی است که به آن می توانم اشاره کنم و اینکه ما نگاه اقتصادی به آموزه های دینی نداشته باشیم. یعنی من به عنوان یک مسئول موسسه قرآنی به فکر درآمد از قرآن  نباشم. یعنی بتوانم تولید داشته باشم و از راه تولید درآمد لازم را کسب کرد.

 

در سیره اهل بیت (ع) نیز همینطور است. امیرالمومنین (ع) برای دعوت به راه خدا درآمدی طلب نمی کردند. خود آن حضرت و دیگر اهل بیت(ع) کار و تولید داشتند.

 

 

خانم سلجوقی، لطفا بفرمائید، به نظر شما چرا آنچنان که باید قرآن در زندگی و جامعه ما ظهور عملی ندارد؟

 

وقتی دین در حوزه حفظیات باقی بماند، شما با کوچکترین تلنگری مسیرت تغییر می کند و این اتفاق سال 61 هجری زمان شهادت امام حسن(ع) اتفاق افتاد. وقتی ما دین را برای زندگی روی زمین می خواهم با زمانی که ما خدا را به خاطر خود خدا می خواهیم، متفاوت است.

 

هم اکنون شما مسئول انجمن نقاشان را در همین نمایشگاه ببینید، که حتی غرفه هم ندارند ولی بیشترین بازدید کننده را دارند و این به خاطر این است که با تولید سرمایه کار می کنند و این در قیاس با موسسات قرآنی ما که در بحث تولید مشکل دارند، یک ضعف است.

 

در نتیجه موسسات قرآنی ما باید رویکرد روند فعالیت خود را به سمت تولید محوری حرکت کنند.

 

حوزه فعالیت های قرآنی یک جزء مجزا از کل شاکله جامعه نیست

 

جناب شائیلوزاده در این خصوص ادامه داد: حوزه فعالیت های قرآنی یک جزء مجزا از کل شاکله جامعه نیست. یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ما این است که وقتی می گوییم حوزه فعالیت قرآنی آن را محدود به سازمان تبلیغات، اداره فرهنگ و ارشاد و ... آن وقف در حوزه بانک، سازمان صنایع معدن و ... حرفی از قرآن نداریم.

 

مرزهای سازمانی تعریف شده برای تفکر فعالیت قرآنی ما یکی از اشکالات وارده به فعالیت های قرآنی است. امروز در دادگاه ها مشکلات و مسائلی که وجود دارد یا اقتصاد ما، بانک های ما، حوزه کسب و کار و... نشان دهنده این است که مرزهای سازمانی برای فعالیت قرآنی تعریف شده است.

 

یکی از مشکلاتی که ما را آزار می دهد، این است که فکر می کنیم چند عمل خاص، چون روانخوانی، روخوانی، حفظ و ... کافی است. آن وقت است که باید شاهد این باشیم که احساس ارتباط با قرآن و باور به آن شکل می گیرد.

 

خانواده های ما باید این حس را داشته باشند که قرآن تامین کننده نیازهای اساسی ما است. با یادگیری آموزه های قرآنی مشکلات زندگی مرتفع می شود و ما باید به این سمت حرکت کنیم

 

آموزه های قرآن باید کاربردی و عملی به باور مردم برسد و مردم به این یقین برسند که ارتباط با خدا و قرآن زمینه آرامش روانی در خانواده و در جامعه است.

 

راه درمان برای رشد هرچه بهتر معنویت در جامعه چیست؟

 

راه درمان از خود ما شروع می شود، اگر خود جامعه دینداران ما با باور به اینکه به عنوان یک فرد دیندار مورد وثوق دیگران است، این امر ایجاد مسئولیت می کند. جامعه دینی ما باید متوجه مسئولیت خود باشد.

 

دینداران ما باید متوجه مسئولیت دین مدارانه خود باشند و در تمامی زمینه ها زهد را رعایت کنند و به هرشکل می خواهند رفتار نکنند.

 

سرکار خانم سلجوقی نیز در این خصوص اظهار داشت: در بحث رشد مدار ما با جامعه مخاطب زنان روبه رو هستم. این جامعه به گفته ها و عمل متولین دینی دقت نظر دارد و باید این عمل با گفته ها یکی باشد در غیر این آسیب خواهیم دید. یکی دیگر از مهمترین مسائلی که در بحث آموزش های رشد مدار به آن باید توچه داشت، بحث کرامت انسان است. ما باید کرامت را از سنین کودکی و دبستان در کودکانمان ایجاد کنیم.

 

 

کد خبر 592870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha