مسوولان و مردم برنامه‌ای برای برپایی مراسم عقد در مساجد ندارند

خبرگزاری شبستان: بنی هاشمی؛ امام جماعت مسجد آشتیانیها، گفت: نه مرکز رسیدگی به امور مساجد و نه حتی بسیاری از مومنینی که به مساجد رفت و آمد می کنند، برنامه‌ای برای برگزاری مراسم عقد در مساجد ندارند.

خبرگزاری شبستان- «مسجد» مهم‌ترین و بنیادی‌ترین پایگاه عبادی و اجتماعی اسلام و محل مراجعه مردم برای طرح مسایل شرعی و فراگیری کلام خدا و آموزه‌های اهل بیت (ع) است، این پایگاه دینی برای حفظ ارتباط خود با مردم، ناگزیر از هماهنگی با رویدادهای تازه، فناوری‌های نو و تحولات اجتماعی و فرهنگی جامعه است، البته شاید جمع میان این سازگاری و همراهی با دستورات دین دشوار باشد.

 

گاهی برخی اقدامات و فعالیت های مرتبط با مسجد، زمینه ساز بروز بدعت های نادرست و برخلاف روح و دستور شرع می شود، از سوی دیگر این موضوع مطرح است که اگر مساجد به روز و نوآور نباشند، چگونه در جذب نسل های تازه و حفظ نسل های قدیم نمازگزاران و مومنین موفق خواهند بود؟! موضوعاتی مانند برگزاری مراسم عقد در مسجد، ساخت مساجد با رنگ و شکل تازه و جذاب و حضور و فعالیت حداکثری بانوان در این پایگاه دینی، بسیار مطرح است.

 

البته بر اساس نظریات بسیاری از عالمان دینی بسیاری از اموری که رنگ و شکلی نوین به مساجد می دهند، خدشه ای بر چهارچوب های دینی وارد نمی کنند، اما برخی هم به هر حال تفسیر خود را از دین دارند و آن را تفسیر درست از دین و مبنای عمل برای افراد در جامعه معرفی می کنند.

 

خبرنگار مسجد خبرگزاری شبستان طی سلسه گفت‌و‌‌گوهایی با برخی مجتهدین و ائمه جماعات، این موضوع را پیگیری کرده است که در این فرصت، مشروح گفت‌و‌گو با حجت الاسلام و المسلمین سید جلال بنی هاشمی؛ مدیر حوزه علمیه نبی اکرم (ص) و امام جماعت مسجد آشتیانیها می‌آید.

 

درگذشته برگزاری مراسم عقد در مساجد رایج بوده است به طوری که برخی ائمه جماعات مساجد در گفت‌و‌گو با شبستان، برگزاری این مراسم در سال‌های نخست انقلاب را مورد اشاره قرار دادند، دلیل تقریبا برگزار نشدن این مراسم در مساجد در حال حاضر چیست؟

ـ مراسم عقد، سال‌های نخست انقلاب ایران به دلیل سادگی و دوری از تشریفات، در مساجد برگزار می‌شد اما این موضوع به دلیل گسترش تجملات و رقابتی شدن ازدواج میان خانواده‌ها، فراموش شد، به طوری که اکنون مراسم عقد و ازدواج در مساجد روستایی نیز برگزار نمی‌شوند، تجملات و ترس از هزینه‌ها همچنین موجب افزایش سن ازدواج نیز شده است.

 

 

آیا اطلاع نداشتن خانواده‌ها از حکم برگزاری مراسم عقد در مساجد در بروز این وضعیت، موثر نبوده است؟

ـ مرکز رسیدگی به امور مساجد تاکنون دستورالعمل یا برنامه‌ای برای برگزاری مراسم عقد در مساجد ارایه نکرده است به همین دلیل ائمه جماعات نیز اقدامی برای این موضوع نکرده اند، تاسف‌آورتر این که مردم نیز توجهی به این موضوع ندارند، برای مثال من در مدت 13 سال حضور در مسجد آشتیانیها حتی از سوی مومنان نیز درخواستی برای برگزاری مراسم عقد در مساجد نداشته‌ام.

 

 

پیشنهاد شما برای برگزاری مراسم عقد و ازدواج در مساجد بدون بروز مشکل چیست؟

ـ برگزاری مراسم عقد و ازدواج در مساجد به دلیل محدودیت هایی که در برخی زمان ها برای افراد در حالات گوناگون وجود دارد شاید همراه با مشکلاتی باشد، بنابراین هیات امنا و بانیان ساخت مساجد می‌توانند با ساخت حسینیه یا فضایی که متعلق به مسجد است اما حکم مسجد ندارد، این مشکلات را برطرف کنند، ضمنا گسترش ساده‌زیستی و کاهش تشریفات نیز می‌تواند موجب افزایش تعداد برگزاری مراسم ازدواج به ویژه در مساجد شود.

 

 

 

 

کد خبر 592860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha