برگزاری مراسم ازدواج در مساجد با رعایت شرع، اشکالی ندارد

خبرگزاری شبستان: خبرگزاری شبستان: آیت‌الله سید باقر آیت میردامادی؛ امام جماعت مسجد جامع امام رضا (ع) گفت: ترس از شکستن حرمت مساجد، دلیل اصلی طرح نشدن برگزاری مراسم عقد یا ازدواج در مساجد توسط مبلغان دینی است.

خبرگزاری شبستان ـ «مسجد» مهم‌ترین و بنیادی‌ترین پایگاه عبادی و اجتماعی اسلام و محل مراجعه مردم برای طرح مسایل شرعی و فراگیری کلام خدا و آموزه‌های اهل بیت (ع) هستند، این پایگاه برای حفظ ارتباط خود با مردم، ناگزیر از هماهنگی با رویدادهای تازه، فناوری‌های نو و تحولات اجتماعی و فرهنگی معقول جامعه است.

 

گاهی برخی اقدامات و فعالیت های مرتبط با مسجد، زمینه ساز بروز بدعت های نادرست و برخلاف روح و دستور شرع می شود، از سوی دیگر این موضوع مطرح است که اگر مساجد به روز و نوآور نباشند، چگونه در جذب نسل های جوان و حفظ نسل های قدیم نمازگزاران و مومنین موفق خواهند بود؟! موضوعاتی مانند برگزاری مراسم عقد در مسجد، ساخت مساجد با رنگ و شکل تازه و جذاب و حضور و فعالیت حداکثری بانوان در این پایگاه دینی، بسیار مطرح هستند.

 

خبرنگار مسجد و کانون های مساجد طی سلسه گفت‌و‌‌گوهایی با برخی از کارشناسان دینی این موضوع را پیگیری کرده است که در این فرصت، مشروح گفت‌و‌گو با آیت‌الله سید باقر آیت میردامادی؛ امام جماعت مسجد جامع امام رضا (ع) می‌آید:

 

حکم برگزاری مراسم عقد در مساجد چیست؟

ـ برگزاری مراسم عقد و ازدواج در مساجد، اشکال شرعی ندارد بلکه موجب برکت و میمنت است، همچنان که این مراسم در دفتر یا بیت مراجع تقلید و علما برگزار می‌شود.

 

برای مثال بنده تاکنون صیغه عقدِ افراد زیادی را در دفتر آیت‌الله العظمی نوری همدانی خوانده‌ام، البته چون بیشتر این برنامه‌ها با اتفاقاتی مانند کف زدن همراه می‌شود که با جایگاه و شانیت مساجد یعنی عبادت و نیایش، تضاد دارد، مردم این مراسم را در خانه‌های خدا برگزار نمی کنند، در واقع چون مقتضای مسجد «ذکر خدا» است بنابراین نباید به محلی برای تفریح تبدیل شود و همین موضوع، ذهنیت مردم را از برگزاری مراسم عقد در خانه خدا دور می‌کند.

 

 

آیا کمبود تبلیغات در این زمینه موثر نبوده است؟

برگزاری مراسم عقد و ازدواج با شادی غیر شرعی و حداقل، کف زدن همراه می‌شود در حالی که حکم این کار، مکروه و به نظر برخی مراجع تقلید، حرام است و این موضوع با شئونات مسجد سازگار نیست. به همین دلیل چندان درباره آن تبلیغ صورت نگرفته است.

 

پیشنهاد شما برای برگزاری مراسم عقد و ازدواج در مساجد بدون بروز مشکل چیست؟

دست‌اندرکاران در ابتدای ساخت مساجد، قسمتی برای برگزاری برنامه‌هایی مانند عقد و ازدواج درنظر بگیرند با این قید که شرعا آن قسمت جزو مسجد نباشد، در این صورت نیکی‌ها و خوبی ‌ای این اقدام مبارک با حفظ شانیت و قدسیت مسجد، محقق می‌شود.

 

چرا ائمه جماعات و مبلغان دینی در منابر و خطابههای خود، کمتر به این موضوع میپردازند؟

اولا ترس از شکستن حرمت مساجد دلیل طرح نشدن این موضوع در منابر و تریبون ها است زیرا ممکن است برخی افراد ناباب برگزاری مراسم عقد یا ازدواج در مساجد را تبدیل به مجلس شادی غیر شرعی کنند، ثانیا این موضوع، ضرورت دینی ندارد.

 

 

 

کد خبر 592817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha