خبرگزاری شبستان: ازدواج، به معنای تشکیل زندگی مشترک، از ضروریات انکارناپذیر جامعه بشری است. از حضرت اميرالمؤمنين (ع) نقل شده است «ازدواج کنيد، که همانا ازدواج کردن سنت رسول خدا (ص) است که همواره مي فرمودند هر کسي که دوست دارد از سنت من تبعيت کند، ازدواج کند، همانا «ازدواج کردن» از سنت من است.»
در این راستا مساجد که همواره نقش مهمی در جوامع اسلامی از صدر اسلام تاکنون داشتهاند، می توانند به طور مثال با برگزاری کلاس های آموزشی و ارتقای آگاهی مردم برای مقابله با تجمل گرایی و اسراف که تضعیف کننده امر ازدواج و بنیان خانواده هستند، نقش بسیار موثری داشته باشند.
بنا به قول برخی از کارشناسان دینی امامت جماعتی یک مسجد تنها به اقامه نماز و پاسخگویی به پرسش های مردم نیست بلکه تعیین ساعتی مشخص برای حل مشکلات مردم، ارائه برنامه هایی جذاب و ارتباط منظم و مستمر با نمازگزاران باید بخشی از فعالیت های وی باشد.
دهم ربیع الاول مصادف با سالروز ازدواج پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) است، در همین زمینه با مجید ابهری، کارشناس مسائل اجتماعی، گفت و گویی در رابطه با نقش مساجد در ترویج ازدواج آسان ترتیب دادیم که حاصل آن ر ا می خوانید:
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی، تنظیم کننده رفتارهای فردی و اجتماعی هر انسانی است، به خبرنگار ما، گفت: سبک زندگی اسلامی و ایرانی بهترین و اصلی ترین الگوی رفتاری را به جامعه بشری هدیه داده است.
این کارشناس اجتماعی با تاکید بر لزوم ارایه الگوهایی در محورهای ازدواج، روابط زناشویی، فرزند آوری، روابط اجتماعی در مساجد، اظهار کرد: با گسترش تهاجم فرهنگی دشمن، لازم است، در این زمینه آموزش های لازم از سوی والدین، ائمه جماعات و مربیان مدارس ارایه شوند و الگوهایی همانند نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) برای جوانان ارایه شوند.
ابهری ادامه داد: بحث شادی در مساجد با حفظ شانیت خانه های خدا یکی از خدمات معنوی مساجد است که امروز باید مورد توجه قرار گیرند.
وی بر لزوم برگزاری برنامه های آموزشی از سوی ائمه جماعات و ائمه جمعه در مساجد در زمینه ازدواج، تاکید کرد و گفت: لازم است در این زمینه فرهنگ سازی و نگرش سازی شود، زیرا تا زمانی که نگرش ها در حوزه ازدواج تغییر نیابند، موضوع ازدواج به عنوان سدی در مقابل جوانان قرار خواهد داشت.
این کارشناس اجتماعی با اشاره به اینکه امروز مساجد نباید، تنها مکانی برای برگزاری مراسم ختم باشند، گفت: از آنجايي كه اين روزها هزينه هاي بالاي مراسم هاي عروسي بسياري از جوانان را از ازدواج كه سنت پيغمبر گرامي اسلام (ص) است، منصرف مي كند، بنابراین می توان خانه های خدا را محلي براي خواندن خطبه عقد زوج هاي جوان و حتي مكاني براي وليمه عروسي قرار داد، با اين كار بسياري از جوانان براي متأهل شدن تشويق مي شوند و علاوه بر بركت و تأثيرات معنوي در خوشبختي زوج ها، بسياري از مسائل و دغدغه هاي مادي آنان نیز حذف مي شوند.
ابهری، اظهار کرد: علاوه بر آن، جوانان قبل از ازدواج باید آگاهی و اطلاعات لازم در رابطه با زندگی مشترک را کسب کنند و برای ورود به زندگی مشترک با اصول و قواعد یک زندگی موفق آشنا باشند. برگزاری کارگاه های تخصصی و مشاوره ای درباره مقدمات و مسائل پیش از ازدواج، از جمله اقدامات مهم و ضروری در این زمینه است که مساجد می توانند به آن ورود پیدا کنند و نقش آگاهی بخشی برای جوانان داشته باشند.
وی ادامه داد: با توسعه ارتباطات، آسیب های فراوانی پیش روی جوانان در سنین ازدواج وجود دارند که باید با فرهنگ سازی مناسب زمینه را برای ازدواج آسان آنان فراهم کرد، زیرا که اجرای این سنت حسنه الهی و ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ازدواج آسان، راهکاری برای کاهش معضلات و آسیب های فرهنگی جامعه است و این موضوع می تواند جوانان را از بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی نجات دهد و جهت زندگی را برای آنان مشخص کند.
نظر شما