زمینه سازی برای غیبت، از  دوران امام کاظم(ع) تا دوران امام عسکری(ع)

خبرگزاری شبستان: کارشناس مذهبی گفت: یکی از وظایف امامان از دوران امام کاظم(ع) تا دوران امام عسکری(ع) زمینه سازی برای غیبت امام زمان بود و این وظیفه خطیر در دوران پدر بزرگوار امام زمان(عج) شدت بیشتری یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام سید مجتبی خاتمی در آیین عزاداری شهادت امام حسن عسکری(ع) در حرم مطهر امامزادگان هاشم بن علی(ع) و فاطمه بنت العسکری(س) آران و بیدگل گفت: شناخت ویژگی های دوران امام حسن عسکری(ع)، فرمایشات و سیره این امام بزرگوار را برای ما قابل درک تر می کند.

وی به ویژگی های مشترک دوران امام عسکری با دو امام پیش از آن اشاره کرد و افزود: خلفای عباسی همواره امامان شیعه را تحت فشار و محدودیت قرار می‌دادند و این فشارها در دوران امام جواد(ع) و امامین عسکری به اوج رسید به طوری که عمر با برکت این سه بزرگوار طولانی نبود.

این مبلغ دینی افزود: حبس امام جواد(ع) خانگی بود اما تعقیب و مراقبت از  امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع) به قدری بود که آنان را در پادگان و در میان لشکریان جای داده بودند و مانند تبعیدیان با آنان برخورد می کردند و به همین دلیل این دو را «عسکریین» لقب داده‌اند.

حجت الاسلام خاتمی با اشاره به اینکه این سه معصوم بزرگوار به ابن الرضا مشهور هستند، خاطر نشان کرد: ویژگی مشترک این سه امام بزرگوار حبس بود، لذا امیدی برای تشکیل حکومت اسلامی از سوی این حضرات معصوم علیهم السلام وجود نداشت.

وی افزود: وضعیت آن دوران به شکلی بود که از میان تمام ائمه اطهار علیهم السلام تنها امامی که نتوانست به مکه برود و به مدینه مشرف نشد امام عسکری(ع) بود.

این استاد حوزه در ادامه اظهار داشت: خفقان دوران امام عسکری(ع) به شکلی بود که مردم به راحتی نمی توانستند با امام ارتباط برقرار کنند به همین دلیل یاران و نزدیکان امام به روش های مختلف و در حرفه میوه فروش، هیزم فروش و غیره به خدمت امام می رسیدند.

حجت الاسلام خاتمی با اشاره به اینکه ایشان به علم امامت از دوران غیبت امام دوازدهم مطلع بودند، خاطر نشان کرد: یکی از وظایف امامان از دوران امام کاظم(ع) تا دوران امام عسکری(ع) زمینه سازی برای غیبت امام زمان بود و این وظیفه خطیر در دوران پدر بزرگوار امام زمان باید شدت بیشتری می یافت.

این کارشناس مذهبی در بخش دیگری از سخنانش به بیان مفاهیم عبارت قرآنی  فاسألوا اهل الذکر ان کنتم لا تعلمون پرداخت و اظهار داشت: اهل ذکری که بر اساس این آیه باید مردم برای گرفتن جواب های خویش به آنها رجوع کنند، در ابتدای امر پیامبر (ص) و پس از آن دوازده امام هستند و امام عسکری باید به مردم بفهماند زمانی می آید که امام غایب می شود.

 سید مجتبی خاتمی، با تاکید بر اینکه ارتباط با پیامبر(ص) و امام معصوم(ع) هیچ گاه قطع نمی شود، خاطر نشان کرد: بر اساس روایت امام زمان(عج) از اسحاق بن یعقوب، در زمان غیبت، روات حدیث و فقها به عنوان نایبان عام و حلقه ارتباطی هستند.

این مبلغ دینی با اشاره به اینکه زمینه سازی امام عسکری تنها منحصر به خود غیبت نبود، تصریح کرد: امام حسن عسکری (ع) در روایتی حتی ویژگی های فقیه را نیز تبیین کرده و حفظ کننده دین، مخالفت با هوای نفس و مطیع در امر مولا را از جمله این ویژگی ها بر می شمارد.

حجت الاسلام سید مجتبی خاتمی با اشاره به اینکه این امام بزرگوار علایم و نشانه هایی نیز برای شناخت شیعه در عصرغیبت بیان کرده اند، تصریح کرد: امام عسکری 5 نشانه شیعه را جهر به بسم الله، انگشتری به دست راست، سجده طولانی، اقامه فریضه واجب و نافله ها و زیارت اربعین نام برده است.

وی زیارت اربعین را تجلی ظهور ولایت امام زمان(عج) دانست و اظهار داشت: امام زمان(عج) که ظهور می یابد، برکات از آسمان و زمین سرازیر می شود و راهپیمایی اربعین نیز جلوه ای از همین برکات است.

 

کد خبر 592605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha