کارکرد دین در زمینه حقوق بشردوستانه

خبرگزاری شبستان:عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: دین می تواند در زمینه حقوق بشردوستانه، کارکرد نیرومندی داشته باشد و تاکنون احکامی را در حوزه حقوق بشردوستانه ارائه کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله احمد مبلغی دبیر علمی کنفرانس بین المللی اسلام و حقوق بشردوستانه بین المللی شب گذشته(17آذر) در مراسم افتتاحیه این کنفرانس در قم با اشاره به نتایج اولین کنفرانس بین المللی اسلام و حقوق بشردوستانه گفت: اولین همایش اسلام و حقوق بشردوستانه که ده سال پیش در حوزه مقدسه قم برگزار شد، نتایج پرباری را در پی داشت .

 

وی با بیان اینکه مراکز حوزوی پس از برگزاری اولین کنفرانس به مخازن سربسته اسلامی رجوع کردند گفت: پس از این اتفاق شاهد کلید خوردن فوران اندیشه اسلامی را  در زمینه حقوق بشردوستانه بودیم.

 

دبیر علمی کنفرانس بین المللی اسلام و حقوق بشردوستانه ادامه داد: قبل از برگزاری کنفرانس نگاه فقه اسلامی به مقوله چگونگی رفتار در جنگ، عمیق و منسجم نبود اما امروز پاره ای از درون نهفته های حقوق بشردوستانه فقه اسلامی شناخته شده است.

 

آیت الله مبلغی تاکید کرد:این کنفرانس روشن کرد که دین می تواند در زمینه حقوق بشردوستانه، کارکرد نیرومندی داشته باشد و طی این سال ها احکامی را در حوزه حقوق بشردوستانه ارائه کرده است.

 

آیت الله مبلغی  با بیان اینکه ایده ارتباط فطرت و دین امروز با چهره موفق تری خود نمایی می کند گفت: اثبات رسیدن پیوند دین و فطرت بکی دیگر از نتایج کنفرانس قبلی بود.

 

وی یا اشاره به اهداف دومین کنفرانس گفت: تقویت همگرایی بین ادیانی در زمینه حقوق بشر دوستانه، ورود مصداقی‌تر فقه اسلامی به حوزه حقوق بشر دوستانه و گشودن نگاهی آینده نگرانه نسبت به دامنه‌های نگران کننده جنگ در آینده را از اهداف این کنفرانس است.

 

 وی تحریم استفاده از سلاح های کشتار جمعی و تولید آنها از سوی کشورهای صنعتی و ابرقدرتها از جمله دغدغه‌های اساسی و بسیار تهدید کننده برای بشریت دانست وافزود: بحث‌ها در این خصوص باید با  تراکم بیشترو کیفی‌تر و همگرایانه تر پیش برود.

 

دبیر علمی کنفرانس بین المللی اسلام و حقوق بشردوستانه با تاکید بر ورود مصداقی‌تر فقه اسلامی به حوزه حقوق بشر دوستانه گفت: کادرهای درمانی و پزشکی، بیمارستانها، امدادگران، منابع زیرساختی شهرها و کشورها و تأسیسات حیاتی، موضوعات مهمی هستند که تخریب آنها در جنگ‌ها مشکلات اساسی به بار می آورد که  فقه اسلامی ‌باید به صورت تخصصی به این مسائل ورود پیدا کند.

کد خبر 592516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha